Print
Category: news
Hits: 1047

osborn1

Wednesday Wrap-up επεισόδιο δεύτερο, που μάλιστα ξεκινάει με μια υπόθεση η οποία έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει... σίριαλ. Μιλάμε φυσικά για το ενδιαφέρον της Stoke City για τον Ben Osborn, που αναμένεται να εκδηλωθεί και επίσημα με τη μορφή προσφοράς. Κατά τα άλλα το μενού της εβδομάδας είχε μεταγραφικά νέα, μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Aitor Karanka και τις πρώτες εμφανίσεις των διεθνών της ομάδας στα πλαίσια της προετοιμασίας είτε των ομάδων τους, είτε των αντιπάλων τους για το επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πάμε να τα δούμε.

Θα σπάσω κούπες

Οι Potters, οι Αγγειοπλάστες δηλαδή, της Stoke έπεσαν φέτος από την Premiership μετά από μια δεκαετία συνεχούς παρουσίας, και φυσικά θέλουν σαν τρελοί να επανέλθουν από την πρώτη κιόλας χρονιά. Γι' αυτό, και με όπλο τα περίφημα "parachute payments", το αξιοσέβαστο ποσό που εισπράττουν όσοι αποχαιρετούν τη μεγάλη κατηγορία, είναι έτοιμοι να ανοίξουν διάπλατα το πορτοφόλι. Ήδη προχώρησαν στην "απαγωγή" του μάνατζερ Gary Rowett, που εγκατέλειψε το σκάφος της Derby μόλις οι Rams απέτυχαν να προκριθούν στον τελικό των πλέι-οφ. Ο Rowett, που είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς την τελευταία μέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου να πάρει τον Ben στη Derby, τώρα θέλει να τον πείσει να ανηφορίσει τον Trent και να βρεθεί στο Stoke. Αξιοσημείωτη είναι η στάση μερίδας φίλων της Forest, που θεωρούν το ενδιαφέρον του Rowett "μεγάλη ευκαιρία να απαλλαγούμε" από όχι απλώς έναν παίκτη που προέρχεται από την ακαδημία μας, όχι απλώς έναν παίκτη που έπαιξε και στα 51 ματς της φετινής περιόδου, αλλά και τον -μην ξεχνάμε- Παίκτη της Σεζόν 2017-'18! Άβυσσος η ψυχή των οπαδών αυτής της ομάδας...

Πού θα πάει τελικά ο Soudani;

Το σίριαλ με την τελική επιλογή του El Arbi Soudani καλά κρατεί. Μπορεί οι εφημερίδες της Κροατίας να έγραφαν μέχρι και πριν από δύο μέρες ότι ο Αλγερινός φορ ετοιμάζει βαλίτσες από Zagreb για Nottingham, όμως πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν μπει σφήνα τόσο η Al-Ahli της Σαουδικής Αραβίας, όσο και μια κινέζικη ομάδα αγνώστων λοιπών στοιχείων. Ο ίδιος δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση, λέγοντας σαν σύγχρονη Πυθία: "Δεν ξέρω τι θα γίνει. Θα δούμε".

Κατά τα άλλα, φημολογείται ότι η Peterborough θα κοστολογήσει τον Jack Marriott στα 6,5 εκατομμύρια λίρες, ποσό όχι και τόσο παράλογο από τη στιγμή που πολλές ομάδες θα πέσουν στα πόδια του νεαρού επιθετικού μετά τα 33 γκολ που σημείωσε στην περίοδο 2017-'18 αλλά για τη Forest... μεταγραφικό ρεκόρ όλων των εποχών. Σε προχθεσινή ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της Peterborough Darragh McAnthony, ένας πανέξυπνος επιχειρηματίας και σκληρός διαπραγματευτής, υποστήριξε ότι είναι πολύ πιθανό ο Marriott να καταλήξει στην ίδια ομάδα με τον έτερο στόχο μας Marcus Maddison - ό,τι και να μπορεί να σημαίνει αυτό. Η Forest φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Cardiff σχετικά με τη μετακίνηση του Lee Tomlin (στην Ουαλία γράφουν ότι οι πιθανότητες είναι αυξημένες, με τη μορφή είτε νέου δανεισμού είτε κανονικής μεταγραφής), ενώ ίσως να έχει δυνατή αντίπαλο από την κατηγορία της στην κούρσα για την απόκτηση του Dean Marney από τη Burnley. Εννοείται πως υπάρχουν πάντα στο μυαλό του Karanka και της διοίκησης οι περιπτώσεις απόκτησης των Costel Pantilimon και Jack Colback μέσα στις δυνατότητες του συλλόγου, και τρέχουν πάντα οι υποθέσεις των Michael Dawson και Max Clark από τη Hull.

Ο Lewis Grabban είναι το νέο μεγάλο όνομα που κυκλοφορεί για την επίθεσή μας, αφού η Aston Villa έχασε την άνοδο και -όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι άνθρωποί της- βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, μάλλον θα αναγκαστεί να πουλήσει όσο-όσο κάποιους καλούς παίκτες της και σίγουρα δεν θα έχει την ευχέρεια να διεκδικήσει τον παίκτη με κανονική μεταγραφή από τη Bournemοuth όπου ανήκει. Άλλα καινούργια ονόματα που ακούστηκαν είναι ο 21χρονος εξτρέμ της Scunthorpe Hakeeb Adelakun, ελεύθερος το καλοκαίρι μετά από μια γεμάτη χρονιά με τους Iron, αλλά και ο 22χρονος Rob Hunt της Oldham, που μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της άμυνας.

Ο τελευταίος, όπως καταλαβαίνει κανείς, λέγεται ότι μπορεί να έρθει ως αντικαταστάτης του Eric Lichaj, που την περασμένη εβδομάδα γιόρτασε την ανάδειξη του δεύτερου γκολ που πέτυχε κατά της Arsenal ως κορυφαίου ολόκληρης της φετινής διοργάνωσης του FA Cup. O Eric βρίσκεται στις ΗΠΑ, απολαμβάνει την παρουσία του στην Εθνική της χώρας του (βλέπε και παρακάτω) και δεν έχει βγάλει κιχ για το θέμα. Όσον αφορά επίσης αυτούς που φεύγουν, όσο σοβαρό ήταν το "θέμα" της κρούσης της Forest στον Απόλλωνα για τον Χρήστο Αλμπάνη (ο παίκτης υπέγραψε ήδη στην ΑΕΚ), άλλο τόσο είναι και αυτό της "πιθανής" μετακίνησης του Barrie McKay στον Ολυμπιακό...

Τι λέει ο Aitor για όλα αυτά;

Ενδιαφέρουσα ήταν η συνέντευξη του Karanka στο ifollow, το κανάλι που μεταδίδει τους αγώνες της Forest για τους συνδρομητές του, σχετικά με την αγωνιστική περίοδο που έρχεται. Συλλέξαμε τις πιο ζουμερές ατάκες και σας τις παρουσιάζουμε:

"Θα έλεγα ευχαρίστως πως στόχος είναι η άνοδος, αλλά πρέπει όλοι να κατανοήσουν την πίεση που κρύβει ένας τέτοιος στόχος. Και ότι αν ξεκινήσουμε άσχημα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ανεβούμε".
"Ήμουν δέκα μήνες εκτός ποδοσφαίρου, έχω τις μπαταρίες μου γεμάτες και ενθουσιασμό για το μέλλον. Αυτά που κάναμε στο τέλος της περιόδου αντικατοπτρίζουν όσα έχουν γίνει στον σύλλογο από την ώρα που ήρθαν οι νέοι ιδιοκτήτες και νιώθω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό".
"Θέλουμε να αποκτήσουμε τους καλύτερους παίκτες που μπορούμε, αλλά προφανώς πρέπει να έχουν και τον χαρακτήρα που είναι απαραίτητος στη μάχη της Championship. Να ανακατευτούν με τους πολύ καλούς νεαρούς που έχουμε και να φτιάξουν ένα πολύ καλό μίγμα".
"Η συντροφικότητα είναι ζωτικής σημασίας. Δυνατή ομάδα σημαίνει δυνατά αποδυτήρια, ο ένας να μάχεται για τον άλλο, να παλεύουν όλοι μαζί, να περνάνε χρόνο μαζί στο γήπεδο, στο προπονητήριο, στα ξενοδοχεία, παντού".
"Ο κόσμος θα παίξει κι αυτός τεράστιο ρόλο. Είναι απαιτητικός, κι αυτό μου αρέσει. Στα τελευταία μας εντός έδρας ματς φέτος δεν είχαμε στόχο και είχαμε 25.000 κόσμο στο γήπεδο. Σκέψου δηλαδή να ξεκινήσουμε και καλά του χρόνου".

Ολοκληρώθηκε ο χάρτης

Μετά την ολοκλήρωση των πλέι-οφ όλων των κατηγοριών, γνωρίζουμε πλέον την πλήρη σύνθεση της Championship για την περίοδο 2018-'19. Στον τελικό της ανόδου βρέθηκαν Fulham και Aston Villa, που είχαν αποκλείσει Derby και Middlesbrough αντίστοιχα στα ημιτελικά, και το εισιτήριο πήρε η πρώτη, νικώντας 1-0 τους "Χωριάτες" και βυθίζοντας σε απελπισία το Birmingham, που του χρόνου δεν θα έχει ομάδα στην Premiership μετά και τον υποβιβασμό της West Brom. Στη League One, εκτός των Wigan και Blackburn που ανέβηκαν απευθείας, μέσω πλέι-οφ προκρίθηκε και η Rotherham, νικήτρια με 2-1 (στην παράταση) της Shrewsbury στο Wembley. Έτσι οι 23 αντίπαλοί μας του χρόνου κατά αλφαβητική σειρά θα είναι: Aston Villa, Birmingham, Blackburn, Bolton, Brentford, Bristol City, Derby, Hull, Ipswich, Leeds, Middlesbrough, Millwall, Norwich, Preston, QPR, Reading, Rotherham, Sheffield United, Sheffield Wednesday, Stoke, Swansea, West Brom και Wigan. Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 21 Ιουνίου.

Και οι διεθνείς

Τον χορό στις υποχρεώσεις των διεθνών της Forest άνοιξε τη Δευτέρα (28/5) κάποιος που από 1η Ιουλίου δεν θα ανήκει πια στο δυναμικό της, αφού το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε, αλλά θα πάει στο Μουντιάλ ως παίκτης της! Ο λόγος για τον Ashkan Dejagah, που ξεπέρασε επιτέλους τον τραυματισμό του και μπήκε στο 71' του φιλικού με την Τουρκία στο "Fatih Terim" της Κωνσταντινούπολης αντικαθιστώντας τον Karim Ansarifard! (Οι "Έλληνες" του Ιράν ήταν όλοι βασικοί, ο Ehsan Hajsafi έπαιξε 58' και ο Masoud Shojaei 68', ως αρχηγός μάλιστα). Ο Dejagah μπήκε με το σκορ στο 2-0 υπέρ της Τουρκίας (Cenk Tosun 6', 50') και μείωσε στο τελικό 2-1 μετατρέποντας σε γκολ το πέναλτι που κέρδισαν οι Ιρανοί από χέρι του Ömer Bayram σε σουτ του Reza Ghoochannejhad. Ήταν η 44η συμμετοχή και το 9ο γκολ του με την Εθνική. Ο Dejagah πάντως δεν θα παίξει κατά της Εθνικής Ελλάδας, καθώς το προγραμματισμένο για τις 2/6 φιλικό ματαιώθηκε. Λόγω της υπόθεσης των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία η ΕΠΟ αρνήθηκε να στείλει την Εθνική στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει το φιλικό, οι Ιρανοί συναίνεσαν να παίξουν στην Αθήνα, και μετά οι δύο ομοσπονδίες δεν τα βρήκαν στα τηλεοπτικά δικαιώματα!

Μερικές ώρες αργότερα, στη Philadelphia, ο Lichaj, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, οδηγούσε την ομάδα των ΗΠΑ στον αγωνιστικό χώρο για τον φιλικό αγώνα με τη Βολιβία, τον μοναδικό επί αμερικανικού εδάφους πριν την αναχώρηση για δύο ακόμα φιλικά στην Ευρώπη. Η αλήθεια είναι ότι ο Eric, αν και μόλις στη 15η συμμετοχή του, ήταν από τις ελάχιστες "παλιοσειρές" ανάμεσα σε πολλά πιτσιρίκια που δοκιμάζονται αυτή την εποχή στην Εθνική, μετά το σοκ του αποκλεισμού από το Μουντιάλ. Οι νεαροί τα πήγαν μια χαρά και οι ΗΠΑ νίκησαν 3-0, με τον Walker Zimmerman να ανοίγει το σκορ στο 37' και να ακολουθούν τα παρθενικά γκολ δύο 18χρονων, του Josh Sargent της Werder Βρέμης στο 52' και του Tim Weah της Paris Saint-Germain (ναι, είναι γιος του πρώην άσου της PSG, της Milan και άλλων και νυν... Προέδρου της Λιβερίας George Weah και πήρε την υπηκοότητα της χώρας όπου γεννήθηκε) στο 59'. Ο Lichaj αγωνίστηκε για 74' πριν παραχωρήσει τη θέση του στον Matt Olosunde της Manchester United.

Τέλος, Jamie Ward και Jason Cummings δεν συμπεριλήφθηκαν τελικά στις αποστολές της Βόρειας Ιρλανδίας και της Σκοτίας αντίστοιχα για τους προγραμματισμένους φιλικούς αγώνες τους στη Λατινική Αμερική.

Και η δήλωση της εβδομάδας...

Ανήκει στον Danny Fox, που δήλωσε για τον απελθόντα από την ενεργό δράση Chris Cohen: "Του έχω ήδη πει πως, αν γίνει κάποτε μάνατζερ της Forest, θέλω να με πάρει βοηθό του!"

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Nottingham Post.