Print
Category: news
Hits: 1129

bournemouth friendly

Όσο και να μη θέλει να παρασυρθεί κανείς, δεν είναι κι εύκολο. Έστω κι αν η (ομάδα Premiership) Bournemouth του Eddie Howe επέλεξε να παρατάξει την "καλή" της ενδεκάδα χθες το βράδυ στο Ashton Gate απέναντι στην αντίπαλό μας στην πρεμιέρα της Championship Bristol City, περισσότερο η εμφάνιση στο σημερινό τελευταίο φιλικό και λιγότερο η νίκη με 2-0 σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο, σε σημείο κάποιοι πιο συγκρατημένοι να ζητούν από την ομάδα στα social media "να κρατήσει κανένα γκολ και για τη City", καθώς τελείωσαν τα ψέματα και το άλλο Σάββατο έχουμε πρωτάθλημα...

Το ματς δεν το είδα. Έβλεπα όμως τα σχόλια από δω κι από κει. Μεγάλη αισιοδοξία, θαυμασμός για την απόδοση ειδικά του πορτογαλικού τρίο Diogo Gonçalves-João Carvalho-Gil Dias, που ξεσήκωσε την κερκίδα και ήταν μέσα και στα δύο γκολ. Τα τρία δαιμόνια 21χρονα μάς φέρνουν θέαμα, που το είχαμε τόση ανάγκη τα τελευταία χρόνια, χωρίς να παραλείπουν, όπως θα δείτε, και την ουσία...

Η ενδεκάδα του Aitor Karanka έμοιαζε πολύ με αυτή που είχε κατεβάσει απέναντι στη Scunthorpe, με μόνο δύο αλλαγές: τον Michael Dawson, στον πρώτο του αγώνα στο City Ground από το 2003 όταν έφυγε για την Tottenham (δεν είχε τύχει να έρθει ούτε ως αντίπαλος), στη θέση του Tobias Figueiredo και τον Jack Colback αντί του Ryan Yates. H Forest παρατάχθηκε, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς για το δεύτερο γκολ, με τις νέες εκτός έδρας εμφανίσεις της.

Ο αγώνας ξεκίνησε με καλό ρυθμό και από τους δύο, και από τον Gonçalves προήλθε και το πρώτο αξιόλογο (αλλά άστοχο) σουτ των Reds στο 28', ενώ έξι λεπτά νωρίτερα ο Costel Pantilimon είχε χρειαστεί να επέμβει για πρώτη φορά στο ματς αποκρούοντας σουτ του Callum Wilson. Και ενώ γενικά η Bournemouth προσπαθούσε να απειλήσει χωρίς όμως να βρίσκει διαδρόμους, η Forest ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 36', όταν ο Tendayi Darikwa νίκησε τον 38χρονο Artur Boruc με προβολή ύστερα από σέντρα του Gonçalves. Ο Diogo ήταν μέσα σε όλα στο πρώτο ημίχρονο και παρά λίγο να σκοράρει κιόλας στο 39', όταν δοκίμασε να αιφνιδιάσει τον Boruc αφού προχώρησε μετά από βολέ του Pantilimon και σούταρε, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 43΄ο Darikwa βρέθηκε πάλι σε καλή θέση, αλλά η κεφαλιά του έφυγε ψηλά, και στο 45' ο Boruc είπε "όχι" σε ένα από τα γνωστά μακρινά σουτ του Adlène Guédioura, με τη Forest να ολοκληρώνει το πρώτο 45λεπτο έχοντας σαφώς καλύτερη εικόνα από την αντίπαλό της.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, και με τον Ben Watson να περνάει στη θέση του Colback, οι Reds συνέχισαν ακριβώς από εκεί που σταμάτησαν και μόλις στο 48' είχαν το προβάδισμα με 2-0. Φοβερή μπαλιά του (new look, με μακρύ μαλλί) Danny Fox, που βρήκε τον Dias, αυτός πέρασε τον αντίπαλό του που τον τράβηξε, αλλά έμεινε όρθιος, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε άψογα τον Boruc. Ένα υπέροχο γκολ, που εξυπακούεται πως πανηγυρίστηκε ανάλογα. Ο καιρός γύρισε απότομα σε βροχή, αλλά η Forest συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, αφού αναχαίτισε την πρώτη αντίδραση των φιλοξενουμένων. Στο 58' μετά από εκτέλεση φάουλ και απομάκρυνση της άμυνας ο Gonçalves σούταρε με τη μία αλλά αστόχησε, ενώ στο 64' ο Boruc χρειάστηκε να βάλει τα δυνατά του για να διώξει το σουτ του Ben Osborn, που για άλλη μια φορά άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις ως αριστερός μπακ.

Κοντά στο 70' ο Karanka έκανε αρκετές αλλαγές, περνώντας τους Lewis Grabban (απέναντι στην ομάδα από την οποία αποκτήθηκε), Hillal Soudani, Matty Cash και Joe Lolley αντί των τριών Πορτογάλων και του Daryl Murphy, που ούτε σήμερα εντυπωσίασε. Αλλά η Forest το βιολί της. Ειδικά ο Soudani έδειξε πολύ ορεξάτος και με διάθεση να δουλέψει για την ομάδα, όπως θα δείτε παρακάτω. Στο 79' o Yates επιβραβεύθηκε για τη συνολική του παρουσία στην προετοιμασία παίρνοντας τη θέση του Guédioura, ενώ στο 80' ο Pantilimon δήλωσε και πάλι "παρών" κόβοντας τον συνδυασμό David Brooks-Ryan Fraser στην περιοχή πριν ο δεύτερος σουτάρει. Ακολούθησε ρεσιτάλ Soudani, με σουτ στο 83' από τη λάθος πλευρά των διχτυών, άλλο ένα σουτ στο 87' μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ένα τρίτο στο 88' που εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Boruc. Η λήξη βρήκε τον κόσμο να πλέει σε πελάγη ευτυχίας, και τη Bournemouth να γνωρίζει την πρώτη ήττα της φετινής προετοιμασίας της.

Forest: Pantilimon, Darikwa, Dawson, Fox, Osborn, Colback (Watson 46'), Guédioura (Yates 79'), Dias (Cash 70'), Carvalho (Lolley 70'), Gonçalves (Soudani 70'), Murphy (Grabban 70').
Bournemouth: Boruc, Francis, Ake, Simpson, Daniels, Brooks (Mahoney 77), Arter, Gosling, Fraser, Mousset, Wilson (Hyndman 68').
Σκόρερς: Darikwa 36', Dias 48'.
Θεατές: 14.108 (Forest: 13.950).

Aitor Karanka: "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, κι όχι μόνο για την ομάδα. Σήμερα πριν τον αγώνα είπα στους παίκτες πως αυτό που θα βλέπαμε θα ήταν η αντανάκλαση της δουλειάς που έχουν κάνει τέσσερις εβδομάδες τώρα. Και ήταν σχεδόν τέλεια γιατί παίξαμε καλά, και η συμπεριφορά του καθενός ήταν... εντελώς τέλεια. Όχι μόνο όσων ξεκίνησαν, αλλά και όσων μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί όλοι τους σήμερα μου έδειξαν ότι θέλουν να συμμετάσχουν σ' αυτό που θα φτιάξουμε αυτή τη σεζόν. Τον πονοκέφαλο για την ενδεκάδα που θα κατεβάσω το άλλο Σάββατο τον περίμενα εδώ κι ένα μήνα. Είναι καλοδεχούμενος αφού οι παίκτες δείχνουν αυτά που θέλω. Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί ακόμα δεν κάναμε τίποτα. Είμαστε ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας - είναι αλήθεια ότι σήμερα παίξαμε πολύ καλά, αλλά το πρωτάθλημα αρχίζει το άλλο Σάββατο. Θα αρχίσουμε την προσπάθειά μας να παίρνουμε νίκες, να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε ματς, είμαστε όμως στο σωστό δρόμο. Η εμφάνισή μας σήμερα ήταν σημεντική και λόγω του ότι ξέραμε πόσο ενθουσιασμένος ήταν ο κόσμος από το φινάλε της προηγούμενης σεζόν κι έπειτα, αλλά αυτό μένει στα χαρτιά αν δεν το δείξεις και στο γήπεδο. Ήταν καλό που δείξαμε στους φίλους μας ότι η δουλειά μας δεν φαίνεται μόνο στις μεταγραφές και στην προπόνηση, αλλά και στον αγώνα".

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Nottingham Post.