Print
Category: news
Hits: 1063

leaguecupdraw2

Να 'τους πάλι! Όπως πέρσι, έτσι και φέτος αντίπαλός μας στον δεύτερο γύρο του EFL Carabao Cup θα είναι η Newcastle United. Αυτή τη φορά στην έδρα μας, μπροστά στο κοινό μας, θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε την περσινή έκπληξη και να πετάξουμε έξω μια ομάδα της Premier League. Και μη φανταστεί κανείς ότι ο τίτλος γράφτηκε με... Αλεφαντική διάθεση. Απλώς είναι η τρίτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια που οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στα πλαίσια του συγκεκριμένου θεσμού!

Όλοι μας έχουμε βέβαια φρέσκια στη μνήμη μας τη βραδιά της 23ης Αυγούστου 2017 στο St James' Park, μιας βραδιάς που έμελλε να κρατήσει τον Tyler Walker στο ρόστερ του Mark Warburton αν και προοριζόταν για δανεισμό (τον οποίο τελικά δεν απέφυγε ούτε πέρσι από τον Ιανουάριο και μετά, ούτε φέτος που πήγε στη Mansfield - του πάει πάντως το League Cup, αφού τις προάλλες έκανε χατ-τρικ στο 6-1 των Stags επί της Accrington). O Tyler, πέραν του ότι έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι, ήταν αυτός που πέτυχε το 2-3, το γκολ της πρόκρισης δηλαδή, στην παράταση, στο 97'. Είχαν προηγηθεί δύο γκολ ενός άλλου φετινού "φευγάτου" μέσω δανεισμού, του Jason Cummings, σρτο 29' και στο 31', ενώ για τους Magpies του Rafa Benítez, που θα κάθεται στον πάγκο τους και φέτος, είχαν σκοράρει ο Σέρβος Aleksandar Mitrović (είναι πλέον στη Fulham) στο 3' και ο Rolando Aarons (που συνεχίζει στην ομάδα) στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Μπορείτε να θυμηθείτε τι έγινε σε εκείνο το ματς με ένα κλικ εδώ.

Αξίζει όμως να θυμηθούμε και τον αγώνα της 20ής Σεπτεμβρίου 2011, που έγινε στο City Ground και ήταν ακόμα πιο θεαματικός! Οι Reds του Steve McClaren, που είχαν προκριθεί αποκλείοντας εντός σε ματς-θρίλερ σαν το προχθεσινό τη Notts County και μετά στο δεύτερο γύρο εύκολα εκτός τη Wycombe, βρέθηκαν τρεις φορές πίσω στο σκορ και ισοφάρισαν, αλλά δεν μπόρεσαν να το κάνουν και τέταρτη γιατί δεν έμενε χρόνος... Ο κανονικός αγώνας τελείωσε 2-2 με δύο γκολ του Δανού Peter Løvenkrands (39', 60' με πέναλτι), τα οποία ανταπέδωσαν εκείνος ο "κομήτης" Αμερικανός Robbie Findley στο 46' και ο νεοφερμένος από τον Ολυμπιακό Matt Derbyshire στο 66'. Στην παράταση η Newcastle του Alan Pardew προηγήθηκε και πάλι στο 93' με τον Danny Simpson, για να ισοφαρίσει για άλλη μια φορά στο 114' ο Marcus Tudgay και να γράψει το τελικό (μάλλον άδικο για την εμφάνιση των Reds στο χρονικό σημείο που μπήκε) 3-4 ο Αργεντινός διεθνής Fabricio Coloccini στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου. Δείτε τα γκολ εδώ (αν και σε όχι πολύ καλή ποιότητα ήχου και εικόνας).

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί για τη συγκεκριμένη διοργάνωση άλλες δύο φορές την ίδια χρονιά. Στις 10 Σεπτεμβρίου 1974 το ματς δεύτερου γύρου στο City Ground τελείωσε 1-1 και στον επαναληπτικό του St James' Park οι Magpies επικράτησαν εύκολα με 3-0. Σε όλες τις διοργανώσεις οι ομάδες έχουν αναμετρηθεί 111 φορές στην ιστορία τους, με τη Forest να επικρατεί στις 33 και τη Newcastle στις 27 (51 ισοπαλίες), ενώ στους δέκα τελευταίους αγώνες δεν έχει σημειωθεί ούτε μία ισοπαλία, με τους αντιπάλους μας να έχουν 6 νίκες έναντι 4 δικών μας.

Ο αγώνας θα γίνει μάλλον την Τρίτη 28 ή την Τετάρτη 29 Αυγούστου, σε ώρα που δεν έχει οριστεί ακόμα. UPDATE: 29/8 21.45 απευθείας από Sky

Ας δούμε όλα τα ζευγάρια που έβγαλε η αποψινή κλήρωση, στην οποία υπήρχαν και ομάδες της Premiership που δεν είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις - δύο μάλιστα θα παίξουν και μεταξύ τους (Brighton-Southampton). Από τον δεύτερο γύρο θα προκριθούν 25 ομάδες, που μαζί με τις 7 "Ευρωπαίες" (Manchester City, Manchester United, Tottenham, Liverpool, Chelsea, Arsenal και Burnley) θα μπουν στην κληρωτίδα του τρίτου γύρου.

Brighton - Southampton 
QPR - Bristol Rovers
Wimbledon - West Ham
Fulham - Exeter 
Wycombe - Forest Green 
Cardiff - Norwich
Millwall - Plymouth 
Brentford - Cheltenham 
Swansea - Crystal Palace
Newport - Oxford 
Bournemouth - MK Dons
Reading - Watford
Leicester - Fleetwood 
Leeds - Preston
Sheffield Wednesday - Wolves
Nottingham Forest - Newcastle
Doncaster - Blackpool
Burton - Aston Villa
Hull - Derby 
Middlesbrough - Rochdale
Everton - Rotherham
Blackburn - Lincoln 
West Brom - Mansfield
Walsall - Macclesfield
Stoke - Huddersfield