Print
Category: news
Hits: 1058

marinakis BBC

Για τη συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο BBC λίγο πριν τον αγώνα της Forest με τον Ολυμπιακό μάλλον έχετε ήδη διαβάσει. Τη δημοσίευσαν αρκετές εφημερίδες και ιστοσελίδες εδώ στην Ελλάδα, η κάθε μια προβάλλοντας τα σημεία που της πρόσφεραν το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού της, έναν καλό τίτλο, κάποια κλικ ή μια ακόμα ευκαιρία... αντιπολίτευσης. Εμείς θα τη δημοσιεύσουμε ολόκληρη, ώστε ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Το αφεντικό των Reds είπε πολλά, κυρίως γνωστοποιώντας προς κάθε κατεύθυνση ότι στόχος είναι σίγουρα η άνοδος, μα και η αλλαγή νοοτροπίας.

"Πιστεύουμε πραγματικά στην παράδοση, και πιστεύουμε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες στην περίπτωση της Nottingham Forest. Αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε είναι να πάμε βήμα βήμα, να βελτιώσουμε τις υποδομές, να ανακατασκευάσουμε το City Ground -ένα πολύ σημαντικό έργο, όλοι ανυπομονούμε για την ανέγερση ενός νέου ουσιαστικά σταδίου σ' αυτή την ιστορική τοποθεσία-, να βελτιώσουμε τις προπονητικές μας εγκαταστάσεις, και φυσικά να βελτιώσουμε την ομάδα, ώστε να επιστρέψουμε εκεί όπου ανήκουμε. Το όριο σε όλα αυτά είναι μόνο ο ουρανός. Στην ως τώρα πορεία της ζωής μου, που δεν ήταν εύκολη, υπήρξα πάντα  πρωταθλητής. Στις επιχειρήσεις μου, στον Δήμο Πειραιά, στον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γιατί λοιπόν αυτό να μην επαναληφθεί με τη Nottingham Forest;"

- Όταν αναλάβατε τη Forest, μιλούσατε για σταθερότητα. Τέλος στο πήγαινε-έλα των προπονητών. Όμως από τότε που αναλάβατε δεν άλλαξαν και λίγοι. Πόσο σίγουρος είστε τώρα πως αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν, έχοντας αναθέσει την ομάδα στον Sabri Lamouchi;
"Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μας. Αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να αλλάξουμε κάτι, θα το κάνουμε. Ξέρετε, εμείς θέλουμε να βρούμε τον προπονητή που θα δώσει στην ομάδα την επιπλέον δύναμη που χρειάζεται ώστε να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει. Ό,τι χρειαστεί θα το κάνουμε. Η σταθερότητα είναι κάτι πολύ σημαντικό για μια ομάδα, όμως δεν αφορά μόνο τον προπονητή. Αφορά και τους παίκτες, το City Ground, οποιονδήποτε έχει σχέση με το τεχνικό τιμ. Έτσι κάναμε αυτή την επένδυση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αλλά δεν έχει μόνο αυτή σημασία για μένα. Έχω πάθος με ό,τι κάνω. Το βλέπετε κι εδώ (σ.σ. δείχνει το γεμάτο "Καραϊσκάκης"), το βλέπετε παντού στον Πειραιά, το βλέπετε στις επιχειρήσεις μας, παντού. Θέλουμε λοιπόν να το κάνουμε και στο Nottingham. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι πέρασαν πάρα πολλά χρόνια χωρίς η Forest να παίξει στην Premier League. Όχι απλώς να παίξει, αλλά και να έχει μια καλή πορεία εκεί. Αυτό που θέλω εγώ να αλλάξω είναι η νοοτροπία, και των παικτών μας, και του τεχνικού μας τιμ, ακόμα και των οπαδών μας. Δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με μικρά πράγματα. Ούτε να λέμε "δεν πειράζει, θα παίξουμε καλύτερα στο επόμενο ματς". Όχι, θα παίξουμε καλύτερα σε αυτό το ματς και θα νικήσουμε. Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να αλλάξει αυτή η νοοτροπία, και σκοπεύω να το κάνω".

- Πόσο εμπλέκεστε ο ίδιος στη Nottingham Forest; Γιατί προφανώς είστε διαρκώς εδώ, στην Ελλάδα...
"Όχι, περνάω αρκετό από το χρόνο μου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά μέσο όρο έρχομαι μια φορά το μήνα. Φυσικά και έχω επισκεφθεί πολλές φορές το Nottingham, ενώ και από το Λονδίνο κάνουμε συνεχώς συναντήσεις και επιβλέπουμε τα πράγματα, όμως σε όλες τις επιχειρήσεις μας -φυσικά κι εδώ στον Ολυμπιακό- λειτουργούμε με ανάθεση αρμοδιοτήτων. Εμπιστευόμαστε κάποιους ανθρώπους, κι αυτοί προχωρούν με βάση όσα έχουμε συμφωνήσει".

- Μια τελευταία ερώτηση, αφού σας ευχαριστήσω που μας μιλήσατε. Ποιοι είναι οι στόχοι λοιπόν για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο; Είναι άνοδος ή... τέλος για τον Lamouchi και τη Forest,
"Η άνοδος είναι όντως ο στόχος μας. Δεν είναι κάτι εύκολο, και όπως έχω ξαναπεί δεν μου αρέσει να υπόσχομαι, αλλά να πραγματοποιώ. Πρέπει να αποκτήσουμε κάποιους καλούς παίκτες για να καλύψουμε τα κενά μας, και έχω την πεποίθηση πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Υπήρξε μια απογοήτευση την περσινή περίοδο, αφού η Forest στα δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους απέδιδε πολύ καλά, και χάναμε βαθμούς ακόμα και από ομάδες που τελικά υποβιβάστηκαν από την κατηγορία. Έτσι πιστεύω πως οφείλουμε να μάθουμε από τα λάθη μας, να μην τα επαναλάβουμε, και να πάμε καλύτερα".

* Η φωτογραφία είναι στοπ καρέ από το βίντεο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του BBC.