Print
Category: news
Hits: 1360

charlton19201

Το γνωστό μισοάδειο ποτήρι θα μιλήσει πάλι για ένα ημίχρονο που πετάξαμε στα σκουπίδια. Για την ακρίβεια, στη λεκάνη της τουαλέτας, και τραβήξαμε και καζανάκι! Ο Sabri Lamouchi δεν μάσησε τα λόγια του ούτε μπροστά στο μικρόφωνο ολόκληρου BBC: "Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε, μετά συγχωρήσεως, σκατά!" Τουλάχιστον δεν ξέχασε την παροιμιώδη γαλατική ευγένεια... Αναγνώρισε πάντως ότι η ομάδα πάλεψε, ξαναγύρισε στο ματς και έφυγε από το "Valley" με τον βαθμό της ισοπαλίας. Κάτι μου λέει ότι πέρσι τέτοιο ματς θα το είχαμε χάσει. Εύκολα. Οπότε το μισογεμάτο ποτήρι θριάμβευσε. Για την ώρα τουλάχιστον...

Είναι πολύ κακό συνήθειο αυτό, να μπαίνουμε στα παιχνίδια σαν... (μην το πω, περί τουαλέτας ξανά ο λόγος), και πρέπει να σταματήσει πολύ σύντομα. Εντάξει, η Charlton έχει μπει στο πρωτάθλημα με τον ενθουσιασμό της νεοφώτιστης και μετά από τέσσερις αγωνιστικές βρίσκεται μέσα στην εξάδα, έχοντας πετύχει και οκτώ γκολ παρακαλώ σε τέσσερις αγώνες, αυτός όμως δεν είναι λόγος να επαναλαμβάνονται οι κακές συνήθειες, έστω κι αν δεν έχουν στοιχίσει ακριβά (βλέπε Elland Road). Οι Addicks μάς έβαλαν γκολ στο 18' και μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαμε πάρει ανάσα. Είχαμε βέβαια κι εμείς τα θεματάκια μας, καθώς ένα πρόβλημα στο πόδι του Joe Lolley επιδεινώθηκε και τον άφησε εκτός 18άδας. Έτσι ο Matty Cash πήρε την... περσινή θέση του μπροστά και ο Carl Jenkinson έκανε το "full debut" του στο πρωτάθλημα, στο οποίο -κακά τα ψέματα- παρουσιάστηκε αρκετά τρακαρισμένος... Επίσης ο Lamouchi επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Tiago Silva, θεωρώντας προφανώς ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τη μάχη στο κέντρο και χωρίς τη δύναμη του Samba Sow.

Μέγα λάθος. Δεν είχαν συμπληρωθεί ούτε δύο λεπτά και το πανηγύρι άρχισε, όταν σε κόρνερ του Erhun Oztumer ο Jonathan Leko έπιασε κεφαλιά που βρήκε τη ρίζα του πρώτου δοκαριού, ενώ στην εξέλιξη της φάσης και σε σέντρα του ίδιου παίκτη, πάλι με το κεφάλι, ο Tom Lockyer σημάδεψε λίγο πιο ψηλά απ' όσο έπρεπε για να χαρίσει στην ομάδα του το περίφημο "γκολ από τ' αποδυτήρια". Στο 6' ο Aro Muric χρειάστηκε να επιστρατεύσει τα αντανακλαστικά του για να εμποδίσει τον Conor Gallagher που είχε προσπεράσει ανετότατα τον Jenkinson να σκοράρει εξ' επαφής, και ο Michael Dawson να πέσει στα πόδια του Leko που επιχειρούσε να σκοράρει στο ριμπάουντ. Η πίεση συνεχίστηκε αμείωτη, η Forest δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα ούτε με αίτηση και στο 18' ήρθε το αναπόφευκτο, με τον Leko να βγάζει από δεξιά την τέλεια σέντρα, ακριβώς ανάμεσα στον Dawson και τον Joe Worrall, και τον Lyle Taylor να σκοράρει εύκολα με το βαμμένο κομμάτι της κεφαλής του. Εκεί οι γηπεδούχοι δεν χαλάρωσαν εντελώς, μάλλον όμως πίστεψαν ότι "μας είχαν" και μας άφησαν να ανασάνουμε. Παρά λίγο να το πληρώσουν από το πουθενά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετά από κόντρα σε σουτ του Cash o Lewis Grabban βρέθηκε ξαφνικά με τη μπάλα στα πόδια και το τέρμα στο έλεός του. Μπερδεύτηκε όμως, καθυστέρησε πολύ να σουτάρει και κόπηκε τη στιγμή που έπρεπε ήδη να πανηγυρίζει την ισοφάριση.

Αν κρίνουμε από όσα είπε ο Lamouchi στο BBC (αλλά και τις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του συλλόγου ότι "είμαστε τυχεροί που πήραμε έναν βαθμό"), στην ανάπαυλα τα αποδυτήρια του Valley πρέπει να σείστηκαν από τις φωνές του. Ό,τι και να έγινε πάντως είχε αποτέλεσμα, καθώς μια άλλη Forest μπήκε στο ματς, πιο συγκεντρωμένη και κυρίως πιο επιθετική. Ήταν ο προάγγελος ενός ημιχρόνου εντελώς διαφορετικού και σχεδόν εντελώς δικού μας (αν εξαιρέσουμε την ευκαιρία του Leko, που στο 58' από ωραίο γύρισμα του Taylor σούταρε ψηλά από το ύψος της μικρής περιοχής). Αφού ο Lamouchi είχε κάνει ήδη δύο αλλαγές από το 64' (μπήκαν ο John Bostock στη θέση του Alfa Semedo και ο Albert Adomah αντί του Cash), στο 70' γράφτηκε ένα νέο κεφάλαιο στις περίεργες διαιτητικές αποφάσεις στις οποίες είχαμε συνηθίσει από πέρσι, με το εγκληματικό μαρκάρισμα του Lockyer στον Sammy Ameobi πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής: κλασικός συνδυασμός πέναλτι με κόκκινη κάρτα, από τα οποία δεν δόθηκε τίποτα. Ο Γάλλος έβαλε και τον Rafa Mir στη θέση του Ameobi παίζοντάς τα πλέον όλα για όλα, αλλά η δικαίωση ήρθε από λάθος αντιπάλου. Σε κόρνερ του Silva στο 78', ο Josh Cullen αιφνιδιάστηκε βλέποντας τη μπάλα να χτυπάει πάνω του, και ο Adomah που καραδοκούσε δεν τον συγχώρησε, καρφώνοντάς τη στον ουρανό του τέρματος του Dillon Phillips και ανοίγοντας και επίσημο λογαριασμό με την κόκκινη φανέλα (μετά το γκολ με την Crystal Palace στην προετοιμασία). H Forest δεν επαναπαύτηκε (αντίθετα, η Charlton ήταν αυτή που έδειξε αρκετή αγωνία να κρατήσει την ισοπαλία), είχε και ένα σουτ του Silva πάνω από τα δοκάρια στις καθυστερήσεις, αλλά η εικόνα της "απόδρασης" έμεινε. Όπως και ο βαθμός, για να μην ξεχνιόμαστε!

Μ' αυτά και μ' αυτά, η Forest έχει πλέον επτά ολόκληρα σερί ματς χωρίς νίκη επί της Charlton (5 ισοπαλίες-2 ήττες). Και σίγουρα η Fulham, που χθες βράδυ έκανε περίπατο στο Craven Cottage με 4-0 απέναντι στην (υποτίθεται φορμαρισμένη) Millwall, η ομάδα που πολλοί χαρακτηρίζουν κορυφαία της κατηγορίας, μας περιμένει με άγριες διαθέσεις το Σάββατο στο άντρο της, κι εμείς απλώς ελπίζουμε να είναι καλύτερα και ο Lolley, καλύτερη και η εικόνα μας στο γήπεδο. Καθώς λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων το report ανέβηκε την επόμενη μέρα (και απολογούμαι γι' αυτό), ας δούμε ποιοι άλλοι αγώνες έγιναν την Τετάρτη: Cardiff-Huddersfield 2-1, Leeds-Brentford 1-0 (πρωτοπόρος πλέον η ομάδα του Marcelo Bielsa μαζί με τη Swansea, που επίσης χθες άλωσε το Loftus Road νικώντας 3-1 την QPR), Preston-Stoke 3-1 και West Brom-Reading 1-1. Προχθές: Birmingham-Barnsley 2-0, Derby-Bristol City 1-2, Hull-Blackburn 0-1, Middlesbrough-Wigan 1-0, Sheffield Wednesday-Luton 1-0.

Charlton: Phillips, Oshilaja, Lockyer, Sarr, Purrington, Gallagher, Cullen, Field (Pratley 77’), Leko (Aneke 77’), Oztumer (Williams 62’), Taylor.
Forest: Muric, Jenkinson, Worrall, Dawson, Robinson, Watson, Semedo (Bostock 64’), Silva, Cash (Adomah 65’), Ameobi (Mir 76’), Grabban. 
Σκόρερς: Taylor 18' - Adomah 78'.
Διαιτητής: Oliver Langford. Κίτρινες: Lockyer 54', Taylor 63', Pratley 89' - Watson 43', Ameobi 63', Jenkinson 89'.
Θεατές: 17.204 (Forest: 1.751).

Sabri Lamouchi: "Δυναμώσαμε στην πορεία του αγώνα, αλλά στο τέλος πιστεύω πως είμαστε τυχεροί που επιστρέφουμε στο Nottingham με έναν βαθμό αφού οι αντίπαλοι έπαιξαν καλύτερα από μας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν πιο γρήγοροι, πιο επιθετικοί και πιο συμπαγείς. Εμείς ήμασταν καλύτεροι στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, ήμασταν όμως τυχεροί που χάναμε μόνο 1-0. Επιστρέψαμε στο ματς και προσπαθήσαμε για τους τρεις βαθμούς, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι και με τον έναν, καθώς η εμφάνισή μας δεν είχε σχέση με του Σαββάτου. Χρειάστηκε, νομίζω, να φτάσει το 40' για να αλλάξουμε πάνω από τρεις πάσες. Παίξαμε πολύ άσχημα, ειδικά στην αρχή όλα πήγαν στραβά. Αφήναμε τον επιθετικό τους να κινείται με άνεση, ήμασταν πολύ πίσω στο γήπεδο, μόνοι μας τους δώσαμε αυτοπεποίθηση. Η Charlton είναι καλή ομάδα και δεν είναι εύκολο να παίζεις εδώ, αλλά σήμερα η ομάδα μου δεν έδειξε σωστή συμπεριφορά. Είναι πάντως θετικό ότι δείξαμε χαρακτήρα και μείναμε στο ματς, όσο άσχημα κι αν παίζαμε. Ο Lolley είχε ένα χτύπημα και πριν από το ματς με τη Birmingham, εκεί όμως έπαιξε καλά. Τρεις μέρες τώρα ήταν δύσκολο γι' αυτόν και να περπατήσει, όχι να τρέξει. Δεν έκανε προπονήσεις μαζί μας και ήταν αρκετά καλύτερα σήμερα, όχι όμως αρκετά καλά ώστε να παίξει. Θα δούμε αν θα μπορεί στο επόμενο ματς. Μπορεί με τη Fulham να κάνω κάποιες αλλαγές. Θα τσεκάρω την κατάσταση των παικτών μου σήμερα και αύριο για να δω αν χρειαζόμαστε πιο ξεκούραστους παίκτες. Θέλουμε καταρχάς να παίξουμε πολύ καλύτερα από απόψε, και έπειτα να προσπαθήσουμε να πάρουμε αποτέλεσμα κόντρα στη Fulham". 

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.