Print
Category: news
Hits: 1230

leaguecupdraw3

Καλώς τα φιλαράκια μας... ή μάλλον, τα "παιδιά" μας! Αν κάποιοι θεώρησαν περίεργο ή επηρμένο τον παραπάνω τίτλο, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στην ιστορία των δύο ομάδων. Η Forest, ως γνωστόν, "γεννήθηκε" το 1865. Η Arsenal το 1886, και ανάμεσα στους ιδρυτές της ήταν δύο εργάτες από το Nottingham, οι οποίοι μάλιστα ανέτρεξαν σττην πόλη τους και στην ομάδα τους για να τους συνδράμει στα ξεκινήματά τους. Παρακάλεσαν για μια πλήρη ποδοσφαιρική εμφάνιση, την οποία και έλαβαν. Εξ ου και τα ερυθρόλευκα της Arsenal, και η απόφασή της να ανταποδώσει στα 100χρονα της Forest, το 1965, με την ίδια ακριβώς χειρονομία.

Ωραίες ιστορίες από την ανεξάντλητη δεξαμενή του αγγλικού ποδοσφαίρου. Όπως συμβαίνει όμως καμιά φορά, η "κόρη" έγινε πιο τρανή από τη "μάνα" και αυτή τη στιγμή λογίζεται ως ένα από τα ισχυρότερα brand names του πλανήτη, κυρίως μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της από τον μεγάλο Arsène Wenger το 1996. Παρ' όλο που δεν σάρωσε τους τίτλους όπως π.χ. η Manchester United επί Alex Ferguson (και φυσικά εξακολουθεί να έχει δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών λιγότερα από μας, χε χε), ο σύλλογος ανέβηκε ξεκάθαρα πολλά επίπεδα και αυτή τη στιγμή αποτελεί έναν γίγαντα του αγγλικού και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, σε αθλητική και εμπορική αξία.

Ε, αυτή είναι η επόμενη αντίπαλός μας στο Carabao Cup, και μάλιστα μέσα στο Λονδίνο και το "Emirates" των 60.000 θέσεων. Η Arsenal του Unai Emery, που διαδέχθηκε τον Wenger το 2018, μερικούς μήνες δηλαδή μετά την απίστευτη επιτυχία της Forest να την αποκλείσει στον τρίτο γύρο του FA Cup με εκείνο το φοβερό 4-2 του City Ground, τη βραδιά που ο Ben Brereton έφτιαξε το όνομά του (και τώρα παλεύει να το ξαναφτιάξει αφού μέχρι στιγμής αποδεικνύεται διάττων αστήρ, που έλεγε και ένας αείμνηστος θείος μου). Η Arsenal του Pierre Aubameyang, του Mesut Özil, του Henrikh Mkhitaryan, του Alexandre Lacazette, του δικού μας Σωκράτη Παπασταθόπουλου αλλά και του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, που δεν αποκλείεται να παίξει εναντίον μας αν ο Emery αποφασίσει να δώσει ευκαιρίες σε νέους.

Η Arsenal άρχισε αρκετά καλά τις υποχρεώσεις της στη φετινή Premier League. Νίκησε 1-0 εκτός τη Newcastle και 2-1 εντός τη Burnley πριν γνωρίσει την πρώτη (αλλά κάθε άλλο εκτός προγράμματος) ήττα της, 3-1 στο Anfield από τη Liverpool. Στον θεσμό του League Cup μπαίνει τώρα, όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες της Premiership που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (φέτος θα αγωνιστεί στο Europa League, αφού πέρσι τερμάτισε πέμπτη, ξεκινώντας από τη φάση των ομίλων). Η προϊστορία μας δεν έχει και τόση σημασία, αλλά είμαστε εμφανώς πίσω, με 27 νίκες και 50 ήττες σε σύνολο 99 αγώνων. Δηλαδή το ματς της 24ης ή 25ης Σεπτεμβρίου (θα ανακοινωθεί σύντομα) θα είναι η 100ή αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων! Στο League Cup έχουμε συναντηθεί τρεις φορές και έχουμε χάσει ισάριθμες από τους Gunners, χωρίς μάλιστα να πετύχουμε ούτε ένα γκολ. Οι δύο πρώτες ήταν στο παλιό Highbury, έγιναν τον Ιανουάριο του 1987 και τον Φεβρουάριο του 1993 και τελείωσαν με το ίδιο σκορ (2-0). Την τρίτη μάλλον τη θυμόμαστε όλοι, εκτός κι αν θέλουμε να την ξεχάσουμε! Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2016, πάλι στον τρίτο γύρο, ο Wenger έφερε στο City Ground τον πρώην ΠΑΟΚτσή Lucas Pérez, τον τωρινό (και πρώην δικό μας) Chuba Akpom, τον Granit Xhaka, τον Alex Oxlade-Chamberlain και κάποια δευτερότριτα και μας περιποιήθηκε κανονικά (0-4)...

Ιδού τι έβγαλε η κληρωτίδα χθες το βράδυ, με τη Forest να αργεί πολύ να βγει, και στο τέλος που είχαν απομείνει μόνο Arsenal, Crawley και Stoke να "τραβάει" τον πιο δυνατό αντίπαλο:

Wolves - Reading
Oxford - West Ham
Watford - Swansea
Brighton - Aston Villa
Sheffield United - Sunderland
Colchester - Tottenham
Portsmouth - Southampton
Burton - Bournemouth
Preston - Manchester City
MK Dons - Liverpool
Manchester United - Rochdale
Luton - Leicester
Chelsea - Grimsby ή Macclesfield
Sheffield Wednesday - Everton
Arsenal - Nottingham Forest
Crawley - Stoke