Print
Category: news
Hits: 1315

preston19201

Το είχε πει μέσα στην εβδομάδα και ο Sabri Lamouchi σε μια αποστροφή του λόγου του, αποδίδοντας τα εύσημα στον Albert Adomah: "Είναι ο άνθρωπός μου!" Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο ήδη πολυαγαπημένος "θείος Albert" των φίλων της Forest χτύπησε και πάλι. Μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του, με τους Reds να χάνουν 1-0 από την Preston, το City Ground σχεόν βουβό και τα περιθώρια να στενεύουν, ήξερε πού να βρεθεί για να υποδεχθεί τη θαυμάσια κάθετη μπαλιά του João Carvalho και με απευθείας δεξί σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του ανίκητου ως τότε Declan Rudd.

O θείος Albert ξέρει. Γνωρίζει το μονοπάτι της ανόδου. Το έχει περπατήσει και με τη Middlesbrough, και με την Aston Villa, και χρειαζόμαστε τώρα στις αρχές κάποιον να μας πάρει από το χεράκι πριν χαθούν πολύτιμοι βαθμοί. Βλέπετε, ο Lamouchi δεν ξέρει καλά ούτε το πρωτάθλημα το ίδιο, ούτε τη μόνιμη τακτική του Alex Neil να βάζει ένα γκολ και να κλείνεται πίσω. Τακτική, πάντως, που έχει αποδώσει απέναντί μας, καθώς οι Lilywhites με το σημερινό συμπλήρωσαν αισίως 7 σερί αγώνες αήττητοι από τους Reds (2 νίκες - 5 ισοπαλίες). Και φάγαμε ένα ημίχρονο μέχρι να βρεθεί η λύση για τη χαμένη μάχη του κέντρου, και μισό ακόμα μέχρι να γίνουν οι πρώτες κινήσεις από τον πάγκο εκτός της αυτονόητης (βλέπε είσοδος Samba Sow στην ανάπαυλα).

Για να μη γκρινιάζουμε (γιατί γκρινιάζαμε όταν άλλοι προπονητές άλλαζαν ενδεκάδα κάθε τρεις και λίγο), ο Γάλλος δεν κούνησε ρούπι από το αρχικό σχήμα που εμπιστεύεται, κι αυτό είναι θετικό. Ίσως απλώς, αν ήξερε τις συνήθεις τακτικές της Preston, να θυσίαζε λίγη δημιουργικότητα (βλέπε Tiago Silva) για λίγη δύναμη (βλέπε Sow). Ας του αναγνωρίσουμε όμως ότι πριν ακόμα δεχθούμε το γκολ είχε σηκώσει τον Sow για ζέσταμα, πράγμα που δείχνει ότι βλέπει τι γίνεται και δεν διστάζει να αυτοαναιρεθεί για να ανακάμψει η ομάδα. Το παραδέχτηκε μάλιστα και ο ίδιος πως έκανε λάθος στο πλάνο της τακτικής στο πρώτο μέρος. Αν έβγαζε και το ημίχρονο χωρίς απώλεια, ίσως τώρα να μιλούσαμε για νίκη.

Για να τα λέμε όλα, πάντως, η Preston το άξιζε το γκολ που έβαλε. Όχι ότι μας είχε βάλει κάτω και μας πατούσε, βέβαια, απλώς αναπτυσσόταν καλύτερα στο μουσκεμένο από τη μπόρα που έπεσε πριν τη σέντρα χορτάρι του City Ground και έλεγχε ανά πάσα στιγμή τον ρυθμό του παιχνιδιού. Μόνο σε δύο στιγμές ανησυχήσαμε στην αρχή, αλλά σε αμφότερες ο Brice Samba έδωσε τη λύση και προσωπικά τον βλέπω να βγαίνει πολύ δύσκολα από την ενδεκάδα. Ο Γαλλοκονγκολέζος αντέδρασε σωστά στο 14' σε σουτ του Billy Bodin που είχε περάσει εύκολα τον Carl Jenkinson, καπακώνοντας μάλιστα τη μπάλα πριν επωφεληθεί ο Josh Harrop, όπως και στο 16' χρησιμοποιώντας τη γροθιά του (ανορθόδοξα, αλλά αποτελεσματικά) σε προσπάθεια του Daniel Johnson. Από τον πάγκο ο Neil φώναζε στα μπακ του να ανεβαίνουν, η Forest εγκλωβιζόταν στο δικό της μισό και αναγκαζόταν να καταφεύγει σε βαθιές μπαλιές προς τον Lewis Grabban χωρίς επιτυχία. Ο ενθουσιασμός του κόσμου από τα τελευταία καλά αποτελέσματα είχε καταλαγιάσει στις εξέδρες, κάτι προσπάθησε να κάνει στο 32' ο Joe Lolley αλλά κοντραρίστηκε πάνω στο σουτ, ο Sow σηκώθηκε από τον πάγκο και... ήρθε το γκολ. Ο Bodin, που έλεγε όλη την εβδομάδα ότι θα σκοράρει εναντίον μας, το είπε και το έκανε δυστυχώς. Τον μπλόκαρε ο Joe Worrall στην πρώτη του απόπειρα, αλλά αποτύχαμε να απομακρύνουμε σωστά και μετά την παρέμβαση του Johnson έγινε ξανά αποδέκτης της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα παρά το τάκλιν του Jenkinson και την απέλπιδα προσπάθεια του Samba. Η Forest απέφυγε μάλιστα και τα χειρότερα τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Jenkinson πίεσε όσο έπρεπε τον Harrop ώστε αυτός να αστοχήσει ελάχιστα από πολύ καλή θέση.

Η ανάπαυλα πέρασε, ο Sow μπήκε, η Forest δυνάμωσε στο κέντρο, η Preston άρχισε τις εκνευριστικές καθυστερήσεις και τα πεσίματα στο χόρτο (κάποια από τα οποία εκμαίευσαν και κίτρινες κάρτες αρκετά τραβηγμένες) πριν καν συμπληρωθεί το 50'. Οι Reds έφτιαξαν την πρώτη κάπως επικίνδυνη φάση τους στο 52', με τον Sammy Ameobi να παίρνει από τον Sow και να ανοίγει στον Lolley, που μέσα από την περιοχή σούταρε ψηλά, επιβεβαιώνοντας ότι δεν βρισκόταν σε μια από τις συνηθισμένες του μέρες. Βλέποντας τον Neil να βγάζει δύο κομβικούς παίκτες του όπως ο Bodin και ο αρχηγός Paul Gallagher, και να βάζει πιο αμυντικογενείς παίκτες, o Lamouchi αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα. Ο ηρωικός ως τότε Ben Watson, που είχε φάει και μια γονατιά στο κεφάλι κανένα δεκάλεπτο νωρίτερα, βγήκε για να μπει ο Carvalho και να γίνει πιο ορθόδοξη η ανάπτυξή μας. Και στο 79' (το ίδιο λεπτό που είχε σκοράρει με τη Derby) ο μικρόσωμος Πορτογάλος έβγαλε μια εκπληκτική "τρύπα" βρίσκοντας Adomah και Grabban μαζί στην περιοχή. Ο Albert ήταν σε καλύτερη θέση και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, το City Ground έβγαλε μια κραυγή ανακούφισης, αλλά ουσιαστικά το ματς έληξε εκεί. Ούτε η Forest είχε πολλά ψυχικά και σωματικά αποθέματα για να πιέσει για το δεύτερο γκολ, ούτε η Preston χαλιόταν με την ισοπαλία. Μόνο ο Lolley σε μια κόντρα από μπαλιά του Grabban στο 87' μπήκε στην περιοχή, άδειασε κατά τα γνωστά έναν αντίπαλο και σούταρε με το αριστερό, όχι όμως ως συνήθως στην απέναντι γωνία αλλά πάνω στον Rudd που έδιωξε δύσκολα.

Ένας βαθμός κερδισμένος ή δύο χαμένοι; Δύσκολη η απάντηση, ειδικά σε ένα ματς με τόσο λίγες φάσεις. Η ουσία είναι ότι πάμε στη διακοπή του πρωταθλήματος ήρεμοι και αήττητοι σε επτά σερί αγώνες, κάτι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε νηφάλιοι μέσα στο άντρο της την πρωτοπόρο πλέον της βαθμολογίας Swansea, που νίκησε μέσα στο Elland Road με 1-0 τη Leeds και τη γκρέμισε από τη δυάδα της κορυφής, αφού επωφελήθηκε και η Charlton που νίκησε 2-0 εκτός τη Reading και την άφησε τρίτη! Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, από τους επτά αντιπάλους μας στο πρωτάθλημα μέχρι και την επόμενη αγωνιστική, στην πρώτη επτάδα δεν βρίσκεται μόνο η Birmingham! Γι' αυτό ας μην παραπονιόμαστε για τη δέκατη θέση μετά από ένα τόσο δύσκολο πρόγραμμα... Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής: χθες βράδυ Cardiff-Fulham 1-1 και σήμερα Bristol City-Middlesbrough 2-2, Birmingham-Stoke 2-1, Brentford-Derby 3-0 (από τριάρα σε τριάρα θα πετάω), Luton-Huddersfield 2-1, Millwall-Hull 1-1, Sheffield Wednesday-QPR 1-2, West Brom-Blackburn 3-2, Wigan-Barnsley 0-0. 

Forest: Samba, Jenkinson, Worrall, Dawson, Robinson, Watson (Carvalho 68’), Semedo (Sow 46’), Silva, Ameobi (Adomah 77’), Lolley, Grabban.
Preston: Rudd, Browne, Bauer, Davies, Rafferty, Pearson, Gallagher (Ledson 66’), Potts, Johnson, Harrop, Bodin (Stockley 65’).
Σκόρερς: Adomah 79' - Bodin 40'.
Διαιτητής: Geoff Eltringham. Κίτρινες: Grabban 70', Silva 74', Sow 83', Jenkinson 89' - Harrop 50'.
Θεατές: 27.249 (Forest: 25.639). 

Sabri Lamouchi: "Δεν είμαι ιδιαίτερα απογοητευμένος, αλλά μάλλον ευχαριστημένος που αυτός ο τρελός μήνας τελείωσε. Το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο, και ήμασταν τυχεροί που χάναμε μόνο 1-0, αφού η Preston άρχισε καλά και είναι μια δυνατή ομάδα με ικανούς παίκτες που παίζουν καλή μπάλα. Αυτοί 'νίκησν' στο πρώτο ημίχρονο κι εμείς στο δεύτερο. Μετά την ανάπαυλα ήμασταν πιο επιθετικοί, παίξαμε με καλύτερο ρυθμό και κυνηγήσαμε ως και τη νίκη μέχρι το τέλος. Γι' αυτό το πιο θετικό στοιχείο σήμερα ήταν ο χαρακτήρας των παικτών μου, που δεν σταμάτησαν ποτέ να προσπαθούν. Πρέπει να ψάξουμε να βρούμε γιατί ήμασταν τόσο κακοί στο πρώτο ημίχρονο. Ίσως να ήταν οι παίκτες λίγο κουρασμένοι, ίσως να έφταιγε κάτι άλλο, θα το δούμε. Θα τους δώσουμε τώρα ένα ρεπό γιατί το έχουν ανάγκη και μετά τη διακοπή θα επανέλθουμε γιατί έχουμε σημαντική δουλειά να κάνουμε. Είχαμε ένα πλάνο για το πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν λάθος και γι' αυτό φταίω εγώ. Δώσαμε στην Preston πολύ χώρο και χρόνο να παίξει και την αφήσαμε να μας κάνει ευκαιρίες και να πάρει τον έλεγχο. Ξέραμε λοιπόν ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές ώστε να διαφοροποιηθεί η εικόνα του αγώνα. Νιώθω πολύ θετικά, γιατί βγάλαμε έναν πολύ δύσκολο μήνα με μία μόνο ήττα την οποία πιστεύω πως δεν αξίζαμε. Τώρα έχουμε δύο εβδομάδες για να προετοιμαστούμε για τα πολύ δύσκολα παιχνίδια που έρχονται απέναντι σε Swansea, Barnsley, Arsenal και Stoke".

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου