Print
Category: news
Hits: 868

facupdraw3rd

Ναι ρε παιδιά, ωραίο το ταξίδι στο Λονδινάκι (όπως το έχουμε βαφτίσει εμείς οι Έλληνες), αλλά μπας και το παρακάναμε λίγο; Πρόπερσι πήγαμε, πέρσι πήγαμε, άντε και φέτος με την Arsenal, όχι άλλο κάρβουνο! Τι διάολο έχει πάθει μαζί μας η κληρωτίδα και για τρίτη σερί χρονιά μάς στέλνει στο Stamford Bridge; Ήμαρτον πια... Τρίτος γύρος είναι ακόμα, μέχρι και ερασιτεχνικές ομάδες έχει μέσα, έπρεπε αντί για την... Eastleigh (με κάθε σεβασμό) να μας τύχει πάλι η Chelsea και μάλιστα εκτός; Ξέρω πως όποιοι θεωρούν το FA Cup απλώς αναγκαίο κακό όταν δεν παίζεις Premiership θα χαρούν, εγώ πάλι όχι...

"Καλύτερα, να τελειώνουμε και να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα και στο στόχο της ανόδου", θα πουν. Ε, δεν είναι ακριβώς έτσι... Οι αγώνες Κυπέλλου επιτρέπουν στους προπονητές να κρατούν σε καλή αγωνιστική κατάσταση παίκτες που αγωνίζονται ελάχιστα στο πρωτάθλημα, έχουν τη γλύκα και συνάμα τον κίνδυνο του νοκ-άουτ, όσο πιο μακριά πας τόσο ανεβαίνει το ηθικό σου. Αλλά με τέτοιο αντίπαλο, που συν τοις άλλοις έχει 4/4 εναντίον μας στον θεσμό του FA Cup, δύσκολο να ελπίζεις. Όσο κι αν η περσινή εμφάνιση ήταν αρκετά καλή - πολύ καλύτερη τουλάχιστον από το προπέρσινο 1-5 για το League Cup. H Forest, που λόγω προβλημάτων στο κέντρο της άμυνας είχε αναγκαστεί να αγωνιστεί με στόπερ τον Claudio Yacob ενώ και αριστερό μπακ έπαιζε ο Tendayi Darikwa, άντεξε ένα ολόκληρο ημίχρονο (με τον Luke Steele μάλιστα να αποκρούει πέναλτι του Cesc Fàbregas στο τελευταίο ματς του Καταλανού με τους Blues), μέχρι να "καθαρίσει" ο Álvaro Morata με δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης (49', 59') γράφοντας το τελικό 2-0.

Από τότε στην Chelsea έχουν αλλάξει αρκετά βέβαια. Ο Maurizio Sarri έφυγε για τη Juventus και ο Eden Hazard για τη Real Μαδρίτης, ο δε σύλλογος έφαγε μια ωραιότατη απαγόρευση μεταγραφών για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play. Στη θέση του μάνατζερ προσελήφθη ο επί σειρά ετών αρχηγός της ομάδας Frank Lampard, που μόλις πέρσι έκανε τα πρώτα του βήματα στην προπονητική ως τεχνικός υπεύθυνος της Derby (με την οποία δεν κατάφερε ούτε να κατακτήσει την άνοδο, ούτε να νικήσει εμάς). O "Frankie" δεν αγχώθηκε πολύ από το εμπάργκο. Μάζεψε τους παίκτες από τα σπλάχνα της Chelsea που πέρσι είχαν δοθεί δανεικοί (κυρίως τους Mason Mount και Fikayo Tomori που είχε στη Derby και τον Tammy Abraham που έπαιζε στην Aston Villa). Μια τόσο νεανική ομάδα ήταν επόμενο να παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της (το Σάββατο π.χ. έχασε 1-0 εντός από την πολύ αδύναμη φέτος West Ham), αλλά γενικώς δεν πάει καθόλου άσχημα, είναι στην τέταρτη θέση της Premiership και διεκδικεί στα ίσα πρόκριση και στον επόμενο γύρο του Champions League, ενώ Mount και Tomori κλήθηκαν και ντεμπουτάρισαν στην Εθνική Ανδρών της Αγγλίας, με τον Abraham που το είχε κάνει το 2017 να μονιμοποιείται! Εννοείται δε ότι στην ομάδα παραμένουν και πολύ μεγάλα ονόματα, όπως ο αρχηγός πλέον César Azpiliqueta που έχει "ριζώσει" στο Stamford Bridge, ο Jorginho, o N'Golo Kanté, o Pedro, o Willian, o Olivier Giroud...

Τέλος πάντων, σε τέτοιους αγώνες μάς οδηγεί πάντα το "μπαμ" του Ιανουαρίου του 2009, όταν η νεοφώτιστη (και σε δεινή βαθμολογική θέση) στην Championship Forest ταπείνωσε την πάμπλουτη Manchester City μέσα στο σπίτι της με το εκκωφαντικό 3-0. Αυτό σκεφτόμαστε πάντα και λέμε ότι "όλα γίνονται", ελπίζοντας ότι στις 4 ή 5 Ιανουαρίου που θα γίνει το ματς η ομάδα μας θα έχει το μυαλό της αποκλειστικά στον αγώνα και θα πιστεύει ότι με λίγη τύχη μπορεί και να κάνει την έκπληξη. 

Ιδού αναλυτικά η κλήρωση του τρίτου γύρου, στον οποίο παραδοσιακά μπαίνουν στη μάχη οι ομάδες της Premiership και της Championship, με το απόλυτο ντέρμπι του Merseyside ανάμεσα σε Liverpool και Everton να ξεχωρίζει: 

Leicester - Wigan
QPR - Swansea
Fulham - Aston Villa
Chelsea - Nottingham Forest
Wolves - Manchester United
Charlton - West Brom
Rochdale ή Boston - Newcastle
Cardiff - Forest Green ή Carlisle
Oxford - Exeter ή Hartlepool
Sheffield United - Fylde
Southampton - Huddersfield
Liverpool - Everton
Bristol City - Shrewsbury
Bournemouth - Luton
Brighton - Sheffield Wednesday
Bristol Rovers ή Plymouth - Coventry ή Ipswich
Eastleigh ή Crewe - Barnsley
Manchester City - Port Vale
Middlesbrough - Tottenham
Reading - Blackpool
Watford - Tranmere
Preston - Norwich
MIllwall - Newport
Crystal Palace - Derby
Rotherham - Hull
Brentford - Stoke
Fleetwood - Portsmouth
Arsenal - Leeds
Gillingham - West Ham
Burton - Northampton
Burnley - Peterborough
Birmingham - Blackburn