Print
Category: news
Hits: 760

yacob signs

Δε μας πάνε τελικά οι Αργεντίνοι... Όμως αυτός δεν ήταν καθόλου άσχημος παίκτης, και δεν είχε καμιά σχέση με τον απίθανο Gino Padula της σκοτεινής εποχής της League One. O Claudio Yacob έχει πολλά από τα στοιχεία που φτιάχνουν έναν καλό αμυντικό χαφ: δύναμη, ταχύτητα, σκληράδα. Κι από τεχνική, καθόλου άσχημος. Κι όμως, έμεινε στους Reds μόνο 17 μήνες παρά κάτι, παίζοντας μόνο σε 12 ματς την περσινή περίοδο και σε κανένα φέτος. Ήταν αυτό που λέμε -και που τόνισε στον "αποχαιρετισμό" του ο γνωστός ρεπόρτερ Forest Paul Taylor- ο κατάλληλος άνθρωπος στην πιο ακατάλληλη στιγμή.

Γιατί εκεί που δεν είχαμε σοβαρά αμυντικά χαφ, φέτος ο Ben Watson κάνει τη σεζόν της ζωής του (τουλάχιστον όσο είναι σε μας), ο Samba Sow αποδεικνύεται... κλοπή για τα λεφτά που στοίχισε, ο Ryan Yates επέστρεψε δριμύτερος. Με τόσο κόσμο σε φόρμα, ακόμα και άλλοι παίκτες που είχαν αποκτηθεί για τέτοιο ρόλο (Alfa Semedo, John Bostock) βρίσκουν χρόνο συμμετοχής από ελάχιστο ως καθόλου. Βαδίζοντας πλέον προς τα 33, ο Yacob έκρινε ότι είχε έρθει πια το πλήρωμα του χρόνου να ολοκληρωθεί η θητεία του στη Forest, στην Αγγλία και στην Ευρώπη γενικότερα. Συμφώνησε με τους Reds για την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του και τράβηξε ξανά για τη Νότια Αμερική, όπου τον υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες η Nacional του Montevideo, ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους της Ουρουγουάης με 47 εθνικά πρωταθλήματα και 3 Copa Libertadores, η ομάδα που -για όσους δεν θυμούνται- το 1980 στο Tokyo είχε στερήσει από τη Forest την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, νικώντας τη με 1-0.

Hasta luego, amigo... Κρίμα που τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα θέλαμε, κι εσύ κι εμείς. Σίγουρα θα έχεις να θυμάσαι τον αγώνα της περσινής περιόδου με τη Bristol City, όπου ο Martin O'Neill σε έχρισε αρχηγό στο ντεμπούτο του στον πάγκο μας...

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου