Print
Category: news
Hits: 368

marinakis

Η είδηση ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό έσκασε σαν βόμβα χθες το πρωί. Ο ισχυρός άνδρας της Forest επιστρέφοντας από την Αγγλία στην Ελλάδα εμφάνισε τα συμπτώματα για τα οποία ακούμε όλοι τις τελευταίες μέρες, έκανε τις σχετικές εξετάσεις και μετά τα αποτελέσματα ενημέρωσε ο ίδιος, με ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, ότι ο ιός τον έχει "επισκεφθεί", όπως χαρακτηριστικά έγραψε. Αυτό, όπως ήταν λογικό, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Αγγλία και στην Ελλάδα.

Δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι, αφού ο τηλεοπτικός φακός δεν τον συνέλαβε σε καμία στιγμή, αλλά ο ιδιοκτήτης της ομάδας μας ήταν παρών την Παρασκευή το βράδυ στο City Ground για τον (άτυχο) αγώνα με τη Millwall, και μάλιστα είχε περάσει από τα αποδυτήρια ανταλλάσσοντας χειραψίες με παίκτες, προπονητές και λοιπό προσωπικό, και δεν είχε πει όχι σε αρκετούς φίλους των Reds που θέλησαν να φωτογραφηθούν μαζί του. 

Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, δημιουργήθηκε αμέσως η ανάγκη να περάσουν από εξετάσεις για τον ιό όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του την Παρασκευή στο City Ground, αλλά και στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Κάποιοι το πήγαν ακόμα πιο πίσω, αφού την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου ο κ. Μαρινάκης ήταν παρών και στο Emirates Stadium και είχε πανηγυρίσει με μέλη της αποστολής, αλλά και φιλάθλους του Ολυμπιακού την πρόκριση της ομάδας επί της Arsenal στο Europa League. Ο Ολυμπιακός εξέδωσε σήμερα το πρωί ανακοίνωση ότι άπαντες βρέθηκαν αρνητικοί (μέσα σ' αυτούς και ο κοινός παράγοντας των δύο ομάδων Γιάννης Βρέντζος που επέστρεψε μαζί με τον κ. Μαρινάκη στην Ελλάδα). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Premier League να αναβάλει "προληπτικά" τον προγραμματισμένο για απόψε αγώνα πρωταθλήματος ανάμεσα στους Gunners και τη Manchester City.

Η μπάλα φυσικά πήρε και τη Millwall, την αποστολή της οποίας επίσης χαιρέτησε ο κ. Μαρινάκης στο City Ground. Οι Lions ανακοίνωσαν πως όσοι ήρθαν σε επαφή με τον Έλληνα εφοπλιστή μπήκαν σε καραντίνα και υποβάλλονται σε εξετάσεις. Ακόμα και οι Wolves, που δεν είχαν σχέση με τα συμβάντα, ζήτησαν από την UEFA να αναβληθεί ο αυριανός αγώνας τους με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" για τη φάση των "16" του Europa League, αλλά η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία απέρριψε το αίτημά τους, προφανώς λαμβάνοντας υπόψη και τα αρνητικά αποτελέσματα των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Ο αγώνας θα γίνει, έστω και χωρίς κόσμο λόγω της σχετικής απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία συμφώνησε και η UEFA.

Κι ενώ ο ιδιοκτήτης της Leeds Andrea Radrizzani έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον ομόλογό του της Forest (προφανώς επηρεασμένος και από την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα του, την Ιταλία, με τον ιό), το μόνο που έλειπε για να πάψουν οι φήμες που ήθελαν να αναβάλλεται ο αγώνας του Σαββάτου στο Hillsborough με τη Sheffield Wednesday ήταν η ανακοίνωση της ομάδας μας, η οποία βγήκε πριν από λίγο και αναφέρει τα εξής: "Η Nottignham Forest επιβεβαιώνει ότι όλοι οι παίκτες, το προσωπικό και οι αξιωματούχοι της ομάδας εξετάστηκαν για κορονοϊό και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Μέσα σε λίγες ώρες από την ενημέρωση ότι ο ιδιοκτήτης Ευάγγελος Μαρινάκης βρέθηκε θετικός στον ιό, ο σύλλογος κινήθηκε αστραπιαία προγραμματίζοντας εξετάσεις για όλους τους παίκτες, αξιωματούχους και μέλη προσωπικού της πρώτης ομάδας που είχαν έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη την περασμένη εβδομάδα. Ο σύλλογος θα εξακολουθήσει την επικοινωνία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς οργανισμούς και τις ποδοσφαιρικές αρχές ώστε να εξασφαλιστεί η λήψη των κατάλληλων μέτρων".

Στα οποία, όπως φαίνεται, δεν συντρέχει κανένας λόγος να περιλαμβάνεται και η αναβολή του σαββατιάτικου αγώνα, και μάλλον θα περιοριστούμε στις συμβουλές που έστειλε η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας με σχετικό μήνυμα προς τους παίκτες της Forest (να μην πίνουν νερό από το ίδιο μπουκάλι με συμπαίκτες τους, να μην τρώνε στα αποδυτήρια, να μην αφήνουν τα προσωπικά τους είδη έξω από την τσάντα τους, να ρίχνουν χαρτομάντιλα, γάζες, επιδέσμους κλπ. στα σκουπίδια, να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι ή αντισηπτικό, και όλα αυτά που μας έχουν πει να προσέχουμε και εμείς οι κοινοί θνητοί κι εδώ στην πατρίδα μας) και στον σύλλογο για να τους προστατέψει με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Εν αναμονή λοιπόν τυχόν εξελίξεων, για τις οποίες θα ενημερώσουμε αν υπάρξουν.

* Η φωτογραφία είναι από την οικονομική ιστοσελίδα Fairplay.