Print
Category: news
Hits: 703

lamouchi baltazar

Από προχθές το πρωί, οι Reds βρίσκονται ξανά στα γήπεδα της Nigel Doughty Academy και προετοιμάζονται για τη νέα αγωνιστική περίοδο, το πρόγραμμα της οποίας θα ανακοινωθεί το πρωί της Παρασκευής (ενδέχεται, όπως λέγαμε χθες, ο αγώνας του League Cup με τη Barnsley να προηγηθεί χρονικά της πρεμιέρας). Στις προπονήσεις παίρνουν μέρος κανονικά και οι νεοαποκτηθέντες Jack Colback, Tyler Blackett και Lyle Taylor. Ο Sabri Lamouchi με τον Bruno Baltazar επιβλέπουν όπως στη φωτογραφία, όμως σχεδόν όλο το υπόλοιπο προπονητικό τιμ, όπως μάθαμε χθες, έχει αλλάξει!

Δεν ξέρω αν αυτό έχει σχέση με τη δραματική αποτυχία της τελευταίας στιγμής να μπουν οι Reds στα πλέι-οφ (η λογική λέει πως έχει), αλλά αρκετές μέρες τώρα "ψιθυρίζονταν" αλλαγές στο επιτελείο του Lamouchi. Ίσως (υποθέσεις κάνουμε) πέρσι, που ανέλαβε τόσο ξαφνικά και ενώ η ομάδα είχε ήδη ξεκινήσει προετοιμασία, να μην είχε τη δυνατότητα να πάρει μαζί του στην Αγγλία τους ανθρώπους που πραγματικά ήθελε. Το ρεπορτάζ ήδη αναφέρει πως κάποιος από τους προπονητές στους οποίους είχε αποταθεί δυσκολευόταν πολύ να σπάσει το συμβόλαιό του με τον σύλλογο όπου εργαζόταν και να βρει σχολείο για τα παιδιά του τόσο σύντομα, με συνέπεια να πει "όχι". Τέλος πάντων, η ουσία είναι πως από τους τρεις βοηθούς του έμεινε μόνο ο Baltazar, καθώς ο David Barriac και ο Jean-Paul Ancian αποχώρησαν και στη θέση τους ήρθαν ο Ahmed Kantari και ο Guilherme Ramos. O πρώτος είναι μόλις 35 ετών, πρώην διεθνής με το Μαρόκο αμυντικός που πέρσι εργαζόταν στη γαλλική Valenciennes, ενώ ο δεύτερος έχει δουλέψει στη γενέτειρά του Πορτογαλία για την Estoril και στην Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ. Άλλαξε και ο προπονητής τερματοφυλάκων, αφού ο Ian Bennett ενέδωσε στο "πρέσινγκ" του Neil Warnock και στο εξής θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Middlesbrough. Στη θέση του προσελήφθη ο Olivier Pédémas, 51 ετών, με πάνω από 400 συμμετοχές στην επαγγελματική του καριέρα στη Γαλλία και στη συνέχεια συνεργάτης του Lamouchi στην El-Jaish του Κατάρ και στην Εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού. Το "πακέτο" των αφίξεων συμπλήρωσε ο Arnaldo Abrantes, που θα είναι επικεφαλής στο επιστημονικό κομμάτι που ελέγχει την απόδοση των παικτών της ομάδας.

Παρεμπιπτόντως να αναφέρουμε εδώ ότι η προετοιμασία ξεκίνησε, αλλά φιλικά δεν έχουν κλειστεί ακόμα. 

Πρεμιέρα με τα μπλε 

newawayshirt

Αν ο αγώνας με τη Barnsley είναι ο πρώτος χρονικά της ομάδας φέτος (αλλά και αν το πρόγραμμα της πρεμιέρας μάς βρει εκτός έδρας με μια ομάδα που επίσης φοράει κόκκινα), οι Reds θα ξεκινήσουν τη σεζόν φέτος ως... Blues. Η εκτός έδρας φανέλα μας παρουσιάστηκε μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, έχει μπλε χρώμα (πιο απαλό πάντως από τα σκούρα περσινά) και διατρέχεται από κίτρινες λεπτές οριζόντιες κυματιστές ρίγες, που θυμίζουν τα νερά του Trent και το έμβλημα του συλλόγου. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τη φωτογραφία δεξιά. Η πλειοψηφία των φίλων της ομάδας φαίνεται να την είδε με πολύ καλό μάτι...  

Αυτοί που... χάθηκαν (ή χάνονται)

Πριν αρχίσουμε να αραδιάζουμε τα αρκετά ονόματα που αναφέρθηκαν την εβδομάδα που πέρασε ως πιθανοί μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας, ας δούμε πρώτα ποιοι... δεν έρχονται. Όπως λέγαμε και στην παρουσίαση του Blackett, o George Friend κατέληξε στο πλευρό του Aitor Karanka στη Birmingham. Ο πολλά υποσχόμενος πιτσιρικάς της Tottenham Oliver Skipp τελικά θα είναι επίσης αντίπαλός μας, αφού δόθηκε δανεικός στη Norwich. Σε άλλες ομάδες θα συνεχίσουν και δύο παίκτες για τους οποίους δεν είχε ξεκαθαριστεί αν ενδιαφερόμασταν, αλλά... προέκυψε μετά τη μετακίνησή τους ότι μπορεί και να τους κοιτούσαμε! Ο μέσος Korey Smith, μετά από έξι χρόνια στη Bristol City, πήγε στη Swansea, ενώ ο Ουαλός επιθετικός της Wigan Kieffer Moore μετακόμισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του και θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Cardiff. Τέλος, την κούρσα της διεκδίκησης του φορ της Peterborough Ivan Toney, τον οποίο ο σύλλογός του κοστολόγησε στα 10 εκατομμύρια λίρες, φαίνεται να κερδίζει η Brentford.

Ο "νέος Zaha" και... οι άλλοι

Επειδή όμως ο μαζοχισμός τού να ασχολούμαστε κάθε χρόνο με τους επιθετικούς της Peterborough, είτε απλώς υποδαυλίζεται από τους δημοσιογράφους είτε όχι, δεν έχει τελειωμό, να που τώρα μας συνδέουν με τον παρτενέρ του Toney Siriki Dembélé, που είναι 23 ετών, Ιβοριανός και μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ. Η "Posh" του έβαλε ήδη ετικέτα 5 εκατομμυρίων (καλά, κανέναν δεν θα κρατήσουν αυτοί;) και τον παρομοίασε με τον Wilfried Zaha! Λέγεται ότι εκτός από εμάς ενδιαφέρονται West Brom, Sheffield United, Crystal Palace, Fulham και Brentford. Πολύς κόσμος για έναν παίκτη που έβαλε μόνο 6 γκολ στη σεζόν, δεν νομίζετε;

Πολύ πιο λογική σύμφωνα με τις ανάγκες μας, αλλά και πιο δύσκολη φαίνεται η περίπτωση του Jacob Murphy, του 25χρονου και ιδιαίτερα θεαματικού εξτρέμ της Newcastle που φέτος αγωνίστηκε δανεικός στη Sheffield Wednesday και ήταν όντως πολύ καλός στα δύο ματς εναντίον μας. Εδώ οι Reds αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό των Rangers του Steven Gerrard, που κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητος είναι αφού εκτός από όλα τα άλλα προσφέρει και το δέλεαρ της Ευρώπης. Σίγουρα όμως είναι πιο ενδιαφέρουσα προοπτική από του Sheyi Ojo, του 23χρονου εξτρέμ που ανήκει ακόμα στη Liverpool αλλά μετά από τόσα χρόνια δανεισμών (Wigan, Wolves, Fulham, Reims, Rangers) δεν έχει πείσει πουθενά και στο Anfield αποφάσισαν να τον ξεφορτωθούν, όχι όμως τσάμπα...

Καθώς η Burnley αναμένεται να επανέλθει για την απόκτηση του Joe Worrall, η πληροφορία ότι μέσα στα ανταλλάγματα θα προσφέρει και τον σέντερ μπακ Ben Gibson δεν ακούστηκε άσχημα στα αυτιά των φίλων των Reds. O Gibson μπορεί να μην κατάφερε να στεριώσει στο Turf Moor, όμως έχει το "πακέτο" που χρειάζεται, είναι σε πολύ καλή ηλικία (27) και διαθέτει παραπάνω από ικανοποιητική εμπειρία της κατηγορίας μετά από πέντε σεζόν στη Middlesbrough. Τέτοιες περιπτώσεις βέβαια πάντα παρουσιάζουν ρίσκο, καθώς ενδέχεται να μη θέλει ο ίδιος ο παίκτης να συμπεριληφθεί σε πακέτο ανταλλαγής και να μην έχει κίνητρο να παίξει στη νέα του ομάδα (το ίδιο ισχύει και για τον μεσοεπιθετικό Luke Freeman, έναν πολύ καλό παίκτη τον οποίο λέγεται ότι η Sheffield United θα προσφέρει όταν ξανακάνει πρόταση για τον Matty Cash). Στο μεταξύ, ως πιθανή ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, καθώς η περίπτωση του Rob Dickie παραμένει στάσιμη, αναφέρθηκε και η απόκτηση από τον ΑΠΟΕΛ του 24χρονου Νικόλα Ιωάννου, που "αποφοίτησε" από τις ακαδημίες της Manchester United, όπου ήταν συμπαίκτης (και αρχηγός!) του Marcus Rashford, και που λέγεται ότι αποτελεί μεγάλη συμπάθεια του ιδιοκτήτη της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη από τους προπέρσινους αγώνες Ολυμπιακού-ΑΠΟΕΛ για το Europa League.

Για αποχωρήσεις μη ρωτάτε, όλοι οι "επί ξύλου κρεμάμενοι" είναι ακόμα στον σύλλογο. Ο μόνος που έφυγε είναι ο Marcus McGuane, ο νεαρός μέσος της Κ23 που είχαμε αποκτήσει πέρσι από τη Barcelona και αποφασίστηκε να πάρει εμπειρίες παίζοντας δανεικός στη League One με τη φανέλα της Oxford United.

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Nottingham Post.