Print
Category: news
Hits: 228

walker

Είναι τελικά πολύ δύσκολο να αποχωρίζεσαι έναν παίκτη που συναισθηματικά θα ήθελες να πετύχει στην ομάδα που αγαπάς. Ο Tyler Walker δεν είναι απλώς ο γιος του μεγάλου Des. Για μένα είναι και θα είναι ο παίκτης που πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τη Forest μπροστά στα μάτια μου, εκείνη την ηλιόλουστη μέρα του Απριλίου του 2015, στο Griffin Park της Brentford που σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει πια. Ο Tyler αποχαιρέτησε σήμερα οριστικά τους Reds πηγαίνοντας λίγα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά, στο Coventry, όχι δανεικός αλλά με κανονική μεταγραφή, προσπαθώντας ακόμα να δείξει ότι αξίζει να παίζει στην Championship...

Είναι αλήθεια ότι ο σύλλογος τον στήριξε όσο μπορούσε. Τον έβαλε στην πρώτη ομάδα από τα 17 του, όταν δεν κατάφερε να βρει θέση στην ενδεκάδα τον έστειλε να παγιώσει τη σχέση του με τα δίχτυα, πρώτα στη League Two, μετά στη League One, αφού ενδιάμεσα είχε κάνει και μια δοκιμή στην Championship με τη Bolton, τον κάλεσε πίσω πέρσι σε χρονιά πρωταθλητισμού να βοηθήσει την επιθετική της λειψανδρία και τον απίστευτα μόνο Lewis Grabban, ενώ τα πήγαινε και πάλι καλά στη League One με τη Lincoln. Ξεκίνησε ιδανικά με γκολ κατά της Leeds, αλλά μετά σιγά σιγά άρχισε να μένει πάλι πίσω, δεν κατάφερε να επικρατήσει για μια θέση στα πλάνα του Sabri Lamouchi ούτε του (όχι ακριβώς γκολτζή) Nuno Da Costa, ούτε του αρκετά μικρότερού του Alex Mighten. Φέτος, με την παρουσία στην επίθεση εκτός των Grabban-Da Costa και του Lyle Taylor και -όπως λέγεται και γράφεται έντονα τις τελευταίες μέρες- και του Luke Freeman ως δανεικού από τη Sheffield United, δεν υπήρχε περίπτωση να βρει χρόνο συμμετοχής. Προσωπικά πιστεύω ότι ο ίδιος ζήτησε να φύγει με μεταγραφή και όχι δανεικός. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι...

Το ποσό της μεταγραφής, σύμφωνα με τις συνήθειες του συλλόγου μας, δεν ανακοινώθηκε, αλλά ο Mark Robins τρίβει ήδη τα χέρια του, αφού είχε προσπαθήσει και πέρσι να τον πάρει δανεικό αλλά τον είχε "νικήσει" στην κούρσα ο τότε μάνατζερ της Lincoln και μετά της Huddersfield (από την οποία ήδη έχει απολυθεί) Danny Cowley. "Φοβερό ταλέντο, φανταστική μεταγραφή", είπε ο τεχνικός ηγέτης των Sky Blues και παλιός παίκτης του Πανιωνίου. Ο Tyler υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η μεταγραφή ολοκληρώθηκε. Η Championship είναι το επόμενο βήμα της καριέρας μου και ελπίζω αυτή η μετακίνηση να αποβεί σε όφελος δικό μου και της ομάδας. Μετά από τόσους δανεισμούς (σ.σ. έξι συνολικά) είχα ανάγκη να βρω κάπου ένα 'σπίτι' και ας ελπίσουμε ότι θα το βρω εδώ. Έπαιξα αντίπαλος με την Coventry πέρσι, η ομάδα έπαιζε πραγματικά ωραία μπάλα και ανυπομονώ να αγωνιστώ σε αυτή και να πετύχω αρκετά γκολ", ήταν τα πρώτα του λόγια μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησής του.

Προσωπικά του εύχομαι να έχει κάθε επιτυχία (εκτός από τις μέρες που μας αντιμετωπίζει φυσικά!), να "μεγαλώσει" και, πού ξέρεις, κάποια μέρα ίσως επιστρέψει... Τον περιμένουμε στις 4 Νοεμβρίου να του δείξουμε ότι παραμένει ένας από μας.

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.