Print
Category: news
Hits: 788

ioannou apoel

Η ιστορία της ενδεχόμενης μεταγραφής στη Forest του Νικόλα Ιωάννου, αριστερού μπακ (και κάπου κάπου και αριστερού σέντερ μπακ) του ΑΠΟΕΛ, μπαινοβγαίνει εδώ και λίγο καιρό στην επικαιρότητα, πυροδοτούμενη κυρίως από κυπριακά δημοσιεύματα με ολίγην από Ελλάδα, μέσω του δημοσιογράφου της εφημερίδας Sportime Γεράσιμου Μανωλίδη. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο 24χρονος κάποτε αρχηγός της Κ21 της Manchester United, όπου ήταν συμπαίκτης με τον Marcus Rashford, είναι πιο κοντά από ποτέ στο να γίνει ο πρώτος Κύπριος που θα φορέσει τη φανέλα της πρώτης ομάδας των Reds!

Και λέμε της πρώτης, γιατί από τις "μικρές" ομάδες της Forest έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια τέσσερις Κύπριοι ποδοσφαιριστές -ο γκολκίπερ Ζαννέτος Μυτίδης, οι αμυντικοί Κωνσταντίνος Λαΐφης και Ανδρέας Καρό και ο μέσος Κωστάκης Αρτυματάς- χωρίς κανείς τους να καταφέρει να κάνει το άλμα προς τους "μεγάλους", έστω και αν αυτή τη στιγμή Λαΐφης και Καρό είναι διεθνείς με την Εθνική Ανδρών της Κύπρου και μάλιστα βασικά στελέχη της. Διεθνής είναι και ο Ιωάννου, που έχει ζήσει σημαντικές ευρωπαϊκές βραδιές και με τον ΑΠΟΕΛ, όμως από τα δύο ματς της παρούσας φάσης του Nations League απέναντι σε Μαυροβούνιο και Αζερμπαϊτζάν ζήτησε να εξαιρεθεί λόγω των εξελίξεων με τη μεταγραφή του και ο Βέλγος ομοσπονδιακός προπονητής Johan Walem του έδωσε την άδεια. Σύμφωνα πάντα με τον Μανωλίδη, ο ΑΠΟΕΛ έχει κοστολογήσει τον Ιωάννου στις 750.000 ευρώ και η Forest είχε βρεθεί πολύ κοντά στο να αποσπάσει την υπογραφή του, αλλά προέκυψε ενδιαφέρον από την ιταλική Brescia, που μάλιστα πρόσφερε και περισσότερα από εμάς, κι έτσι, παρ' όλο που ο παίκτης φαίνεται να θέλει να γυρίσει στην Αγγλία, η πιθανότητα να έρθει στο Nottingham έχει πέσει στο 50%. 

Άλλη μια περίπτωση που φαίνεται να ενδιαφέρει τους Reds είναι αυτή του 19χρονου Γάλλου στόπερ της Paris St-Germain Loic Mbe Soh, με την ομάδα μας να έχει κάνει ήδη τη σχετική επαφή με τους Παριζιάνους, όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Parisien. Εκεί κι αν υπάρχει ανταγωνισμός! Η Norwich και η Middlesbrough από την Championship, οι ισπανικές Huesca και Cádiz που φέτος προβιβάστηκαν στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας, η Mallorca που έπεσε αλλά και οι γαλλικές Bordeaux και Brest θέλουν να κάνουν δικό τους τον παίκτη, με τη μορφή δανεισμού βέβαια αφού η PSG τον χαρακτηρίζει "ένα από τα μαργαριτάρια της".

Άλλα μεταγραφικά νέα προς το παρόν δεν υπάρχουν, αν εξαιρέσουμε την οριστική απώλεια του Ben Gibson, που πήγε για μια σεζόν από τη Burnley στη Norwich (οι Clarets πάντως αναμένεται να επανέλθουν με νέα πρόταση για τον Joe Worrall). Κάτι ειπώθηκε ότι μπορεί να παίρναμε πακέτο από τη Liverpool τον αμυντικό Nat Phillips και τον εξτρέμ Sheyi Ojo, αλλά ο δεύτερος πήγε δανεικός για όλη τη σεζόν στην Cardiff και το όνομα του πρώτου δεν ξανακούστηκε.

Έξοδος για "Παντελεήμονα", μάλλον και για Ben

O Costel Pantilimon μάλλον περίμενε αυτή τη στιγμή εδώ κι ένα χρόνο. Ο Ρουμάνος γκολκίπερ πέρασε μεν το δεύτερο μισό της προηγούμενης σεζόν στην Κύπρο και στην Ομόνοια (η οποία μάλιστα στέφθηκε πρωταθλήτρια, έστω και χωρίς να τελειώσει το πρωτάθλημα και σε ισοβαθμία με την Ανόρθωση!), αλλά ήθελε να φύγει παρ' όλο που είχε έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τη Forest, ξέροντας ότι ο Sabri Lamouchi δεν τον υπολογίζει. Ο "Παντελεήμονας", όπως είχαμε γράψει και πρόσφατα, είναι πλέον παίκτης της τουρκικής Denizlispor, με την οποία υπέγραψε διετές συμβόλαιο, υπό τις οδηγίες του πάλαι ποτέ σταρ του Ερυθρού Αστέρα και της Εθνικής Κροατίας Robert Prosinečki, και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους φίλους των Reds στο μήνυμά του στα social media με το οποίο απευθύνεται στους οπαδούς και των τριών ομάδων. Καλή τύχη ψηλέ, θα θυμόμαστε τη συνάντησή μας στο Περιστέρι και εκείνο το γεμάτο ειλικρινή απορία βλέμμα σου όταν μας απάντησες "Δεν ξέρω" στην ερώτηση αν θα έμενες στην Ελλάδα (το όνομά του τότε "έπαιζε" και για τον Ολυμπιακό). 

Από την πλευρά του, και κατά τα λεγόμενα του Lamouchi, ο Ben Watson μάλλον μας χαιρετάει κι αυτός. Βαδίζοντας πια στα 36, λογικό είναι να θέλει να επιστρέψει στο Λονδίνο, αφού η οικογένειά του βρίσκεται εκεί, κι ας μην έχει έρθει ακόμα σε συμφωνία με κάποια ομάδα. Το γεγονός ότι το Νο 8 που φορούσε πέρσι φέτος το καπάρωσε ο Jack Colback λέει πολλά. Και στο Barnsley η έλλειψη αυτού που ο ίδιος ο Sabri έχει χαρακτηρίσει "ιδανικό αρχηγό" φάνηκε πολύ. Μιας και το αναφέραμε, οι αρχηγοί της ομάδας φέτος θα είναι κατά σειρά ο Michael Dawson, o Lewis Grabban (που με τον πρώτο στον πάγκο φόρεσε το περιβραχιόνιο το περασμένο Σάββατο), ο Worrall και o Samba Sow

Ο δανεισμός... κάνει καλό

Πέμπτη πήγε ο πιτσιρικάς αριστερός μπακ Danny Preston δανεικός στη Grimsby, Σάββατο ο Ian Holloway, που ένας θεός ξέρει πώς "ξέπεσε" στη League Two, τον ξεκίνησε στον αγώνα του League Cup με τη Morecambe. O Preston έκανε ιδανικό ντεμπούτο ως επαγγελματίας, βγάζοντας την ασίστ για το μοναδικό γκολ των Mariners (τελικό σκορ 1-1) και σκοράροντας και στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η ομάδα του ατύχησε (3-4). Είναι ένας παίκτης στον οποίο πιστεύουν πολύ στη Forest, και φρόντισαν να βάλουν στον δανεισμό του τον όρο ότι θα μπορούν να τον πάρουν πίσω τον Ιανουάριο, ώστε να μην υπάρχει γκρίνια όπως στην περσινή περίπτωση του Tyler Walker (ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, σκόραρε στο ντεμπούτο του στην εκτός έδρας νίκη της Coventry με 1-0 επί των MK Dons για το League Cup). 

Ένας ακόμα πλάγιος μπακ, ο Jayden Richardson, που κατά τα φαινόμενα "έχασε" στην κούρσα της παραμονής στην πρώτη ομάδα από τον Jordan Gabriel, ετοιμάζεται να φύγει κι αυτός δανεικός για τη Blackpool, όπου είχε γραφτεί ότι θα πήγαινε ο "ανταγωνιστής" του, ο οποίος συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα της ανδρικής ομάδας στον άτυχο αγώνα με τη Barnsley για το League Cup.

Μεγάλη διάκριση για τον Brice

Ως επιστέγασμα μιας καταπληκτικής πρώτης σεζόν στην Αγγλία, ο Brice Samba συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της Championship για την περίοδο 2019-'20, και μάλιστα η διάκριση αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού ήταν αποτέλεσμα ψηφοφορίας της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA). Στην άμυνα αυτής της ομάδας που θα νικούσε σίγουρα κάθε αντίπαλο βρίσκουμε τον Luke Ayling της Leeds (μυστήριο πώς προτιμήθηκε από τον Matty Cash, προφανώς επειδή η ομάδα του πήρε το πρωτάθλημα), τους συμπαίκτες του Ben White και Liam Cooper και τον Joe Bryan της Fulham, στο κέντρο τους Eberechi Eze (QPR), Kalvin Phillips (Leeds) και Romaine Sawyers (West Brom) και στην επίθεση τον Aleksandar Mitrović της Fulham παρέα με το δίδυμο-φωτιά της Brentford Ollie Watkins και Said Benrahma.

Ολοκληρώνοντας αυτό το τελευταίο για φέτος Wednesday Wrap-up, αφού το πρωτάθλημα της Championship αρχίζει το Σάββατο με τους Reds να αντιμετωπίζουν στο Λονδίνο την QPR (με τον Sow και τον Tiago Silva οριστικά απόντες και τους Worrall και Joe Lolley με πιθανότητες να αγωνιστούν, τουλάχιστον όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή), να αναφέρουμε ότι ο Brennan Johnson δεν συμπεριλήφθηκε τελικά από τον Ryan Giggs στην αποστολή κανενός από τους δύο αγώνες της Εθνικής Ανδρών της Ουαλίας με Φινλανδία και Βουλγαρία για το Nations League και έμεινε με τη δικαίωση της κλήσης, την ικανοποίηση των προπονήσεων πλάι στα αστέρια της ομάδας και φυσικά τη χαρά του "2 στα 2" από τους "Δράκους" (νίκησαν και στους δύο αγώνες με 1-0). Δεν πειράζει, είναι άλλωστε μόλις 19 ετών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. 

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Nottingham Post.