Print
Category: news
Hits: 640

christie ireland

Το είχαμε πει ότι η παρουσία της Forest στα διεθνή μέτωπα φέτος θα ήταν μάλλον πενιχρή. Μετά τις τελευταίες μεταγραφές οι ελπίδες μας να δούμε παίκτες μας με τις φανέλες των Εθνικών τους ομάδων στο "παράθυρο" του Οκτωβρίου αναπτερώθηκαν, όμως λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο, που ήταν οι τραυματισμοί σε δικές μας υποχρεώσεις ενώ οι παίκτες είχαν ήδη κληθεί! Τελικά η παραπάνω φωτογραφία, όπου ο Cyrus Christie με τα πράσινα της Ιρλανδίας ξεφεύγει από τον αρχηγό της Ουαλίας και πρώην Red ως δανεικό από την Arsenal Aaron Ramsey ήταν ουσιαστικά ό,τι μας έμεινε... μέχρι τον Νοέμβριο που είναι το επόμενο ραντεβού.

Η πλάκα είναι ότι αρχικά ο Christie δεν είχε κληθεί από τον ομοσπονδιακό προπονητή Stephen Kenny, που τον περασμένο Νοέμβριο αντικατέστησε στην τεχνική ηγεσία τον Noel King. Είχε κληθεί ο Harry Arter, που όπως θα θυμάστε τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στον αγώνα με τη Bristol City, χάνοντας ταυτόχρονα και τους τρεις κρίσιμους αγώνες του Éire. O Christie μπήκε στην Εθνική από το παράθυρο, λόγω ενός άλλου τραυματισμού, και αρχικά είδε από τον πάγκο την Ιρλανδία να μένει στο 0-0 με τη Σλοβακία στο Tehelne Pole για τα πλέι-οφ του Euro 2021 (πλέον). Καθώς οι αγώνες είναι μονοί, αφού το καλεντάρι λόγω κορονοϊού έγινε άνω κάτω, παίχθηκε παράταση, η λευκή ισοπαλία έμεινε και στα πέναλτι οι γηπεδούχοι Σλοβάκοι επικράτησαν με 4-2 και προχώρησαν στον επόμενο γύρο. Σειρά είχε το Nations League, και πρώτα η αναμέτρηση στο Δουβλίνο με την Ουαλία, όπου και πάλι η ατυχία ενός άλλου ήταν τύχη για τον Christie. Στο 25' ο Kevin Long της Burnley χτύπησε από αθέλητη αγκωνιά του Kiefer Moore της Cardiff (ναι, αυτού που μας κάρφωσε δις πριν μερικές μέρες στο City Ground) και ο δεξιός μπακ μας τον αντικατέστησε, παίζοντας σε όλο το υπόλοιπο ματς (δέχθηκε και κίτρινη κάρτα μόλις πέντε λεπτά μετά την είσοδό του). Η Ιρλανδία καρδιοχτύπησε πολλές φορές, απείλησε κάποιες άλλες, αλλά η σχέση της με τα δίχτυα περνάει κρίση και το 0-0 έμεινε ως το τέλος, με τους Ιρλανδούς να τελειώνουν με δέκα παίκτες, αφού ο Τάσος Σιδηρόπουλος απέβαλε σωστά με δεύτερη κίτρινη στο 83' τον James McClean της Stoke. Ακόμα χειρότερα ήταν τα πράγματα απόψε στo Helsinki όπου, με τον Christie αυτή τη φορά να μην αγωνίζεται, οι Ιρλανδοί σε μια στιγμή που είχαν την υπεροχή (66') δέχθηκαν γκολ από τον Fredrik Jensen της γερμανικής Augsburg και ηττήθηκαν με 1-0 από τη Φινλανδία, προβληματίζοντας για άλλη μια φορά. Βρίσκονται πλέον στην προτελευταία θέση του Δ' ομίλου της Β' κατηγορίας με 2 βαθμούς σε 4 αγώνες και απειλούνται σοβαρά με υποβιβασμό στη League C.

Θα ήταν μάλιστα ουραγοί, αν την ίδια ώρα στη Sofia η Ουαλία δεν νικούσε 1-0 τη Βουλγαρία με γκολ του πρώην Red Jonny Williams στο 85' και δεν την άφηνε στον έναν βαθμό και στην τελευταία θέση. Προφανώς και δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος που αναφέρουμε τους "Δράκους" του Ryan Giggs, καθώς μπορεί ο Brennan Johnson να δόθηκε δανεικός ση Lincoln αλλά δεν τον ξεχνάμε - και δεν τον ξέχασε ούτε ο Ουαλός ομοσπονδιακός. Τον κάλεσε και πάλι για την τριάδα των αγώνων που είχε μπροστά του το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και τον είχε στην αποστολή σε δύο από αυτούς, χωρίς όμως να του δώσει την πρώτη του συμμετοχή. Αρχικά ο Brennan κάθισε στον πάγκο του Wembley στη φιλική συντριβή από την Αγγλία με 3-0 (Dominic Calvert-Lewin 26', Conor Coady 53', Danny Ings 63'), έπειτα ήταν εκτός στο 0-0 του Δουβλίνου και τέλος παρακολούθησε μαζί με τους άλλους αναπληρωματικούς όλο το 1-0 του ιστορικού "Vasil Levski", που έφερε την Ουαλία στην πρώτη θέση του ομίλου της με 10 βαθμούς σε 4 ματς.

Στη Σκοτία είχε κληθεί ο Scott McKenna, που όμως τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση πριν την αναμέτρηση με τη Bristol City και δεν μπήκε καν στην αποστολή. Οι Σκοτσέζοι στραβομουτσούνιασαν, καθώς είχαν κι αυτοί πλέι-οφ για το Euro στο Hampden Park της Γλασκόβης με αντίπαλο το Ισραήλ. Τελικά μια χαρά τα πήγαν και χωρίς αυτόν, αφού μετά από ένα βαρετό 0-0 σε 120' νίκησαν 5-3 στα πέναλτι και θα αντιμετωπίσουν τον Νοέμβριο στον επόμενο γύρο τη Σερβία. Αλλά και στο Nations League οι δύο αγώνες (αμφότεροι στο Hampden) κύλησαν περίφημα για την ομάδα του Steve Clarke, που πρώτα νίκησαν 1-0 τη Σλοβακία με γκολ του Lyndon Dykes (άλλος ένας που σκόραρε εναντίον μας φέτος, αυτός με τη φανέλα της QPR στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος) στο 54' και απόψε με το ίδιο σκορ την Τσεχία με γκολ του Ryan Fraser της Newcastle μόλις στο 6', και απολαμβάνουν και αυτοί την πρωτοπορία στον Β' όμιλο της League B. Μην ανησυχείτε πάντως για τον Scott, αφού όπως και ο Arter προπονείται πλέον κανονικά με την ομάδα μας, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την προπόνηση, στο οποίο εμφανίζονται και οι δύο!

Ή μάλλον... και οι τρεις! Μην ξεχάσουμε τον Alex Mighten, που μάλλον έζησε την πιο παράξενη εμπειρία της μικρής ποδοσφαιρικής του καριέρας. Η Κ19 της Αγγλίας, στην οποία κλήθηκε για πολλοστή φορά, θα έδινε δύο φιλικά με την αντίστοιχη της Σκοτίας στο St George's Park του Burton, το γνωστό προπονητικό κέντρο της FA για τις Εθνικές ομάδες. Στο ημίχρονο του πρώτου, και ενώ οι νεαροί Άγγλοι προηγούνταν με 3-1, έγιναν γνωστά τα τεστ Covid των Σκοτσέζων και βρέθηκε θετικός... ο προπονητής τους Billy Stark! Το ματς εγκαταλείφθηκε άρον άρον, όπως καταλαβαίνετε, και το δεύτερο δεν έγινε ποτέ. Όμως ο Alex γύρισε, εξετάστηκε και είναι μια χαρά - εμφανιζόταν άλλωστε κι αυτός στο περίφημο βίντεο.

Τέλος, ο Loïc Mbe-Soh είχε κληθεί στην Εθνική Κ20 της Γαλλίας για ένα πενθήμερο camp, που κορυφώθηκε με ένα προπονητικού χαρακτήρα φιλικό παιχνίδι στο στάδιο Roudourou με τη γηπεδούχο Guingamp, η οποία αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Ο σέντερ μπακ της Forest ήταν αρχηγός στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι πιτσιρικάδες προηγήθηκαν με τον Arnaud Kalimuendo της Lens στο 41' και ισοφάρισε για την "En Avant" ο Bryan Pelé δύο λεπτά αργότερα. Στην επανάληψη ο τεχνικός Jean-Luc Vannuchi άλλαξε όλη του την ομάδα και η Κ20 πήρε τελικά τη νίκη στο 71' με τον Aïmen Moueffek της Saint-Étienne. Περιττό να πούμε ότι ο Loïc πήγε σχεδόν από το αεροδρόμιο στη Nigel Doughty Academy και εμφανίζεται και αυτός στο βίντεο...

Αν ρωτάτε για τον Νικόλα Ιωάννου, μάλλον η "κουτσουκέλα" που έκανε ζητώντας άδεια τον Σεπτέμβριο ενώ "παιζόταν" ακόμα το θέμα της μεταγραφής του μάλλον του στοίχισε, και δεν κλήθηκε καθόλου από τον Johan Walem στην Εθνική Κύπρου για το φιλικό στη Λευκωσία με την Τσεχία (1-2) και τους εκτός έδρας αγώνες του Nations League με Λουξεμβούργο (0-2) και Αζερμπαϊτζάν (0-0).

Τέλος καλό όλα καλά, με δυο λόγια! Άπαντες παρόντες για τη μάχη του Ewood Park...

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Irish Mirror.