Print
Category: news
Hits: 406

union friendly

Το δεύτερο φιλικό της Forest με βερολινέζικο χρώμα δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Απέναντι αυτή τη φορά στην Union, που έπαιζε το τελευταίο φετινό παιχνίδι προετοιμασίας της σε ένα κατά περίπου 70% γεμάτο Stadion An der Alten Försterei (σε ελεύθερη μετάφραση, στάδιο κοντά στο παλιό δασαρχείο!) με πραγματικά καταπληκτική ατμόσφαιρα και κόσμο που δεν σταμάτησε να τραγουδάει, οι Reds φάνηκαν αρκετά άτολμοι επιθετικά σε σχέση με τη μεγάλη τους αυτοπεποίθηση κόντρα στη Hertha και ηττήθηκαν με ένα γκολ που θα μπορούσε πολύ εύκολα να είχε αποφευχθεί. 

Ο Jesse Lingard τελικά δεν ήταν στην αποστολή, από την οποία για άγνωστους λόγους απουσίαζε και ο Wayne Hennessey. Αντίθετα, ο Lewis O'Brien έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Forest (κίτρινη σήμερα, αφού όπως βλέπετε και στη φωτογραφία πάνω η Union φοράει ερυθρόλευκα), αντικαθιστώντας τον Cafú ως παρτενέρ του (πολύ καλού) Jack Colback στο κέντρο. Ξεκίνησε μάλλον μουδιασμένα, αλλά όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να αισθάνεται και πιο άνετα και ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο. Σε σχέση με τον αγώνα της Τετάρτης, είχαμε ακόμα δύο αλλαγές, με τον Steve Cook να παίρνει τη θέση του Moussa Niakhaté στην καρδιά της άμυνας και τον Alex Mighten να επιβραβεύεται για τις τελευταίες καλές εμφανίσεις του, αφού ο Steve Cooper τον προτίμησε από τον Lyle Taylor. Ατυχώς, δεν τα πήγαν και πολύ καλά, με τον Cook να ευθύνεται για το γκολ των γηπεδούχων και τον Alex για μια ακόμα φορά να μη μπορεί να ανταποκριθεί όταν οι αντίπαλοι τον αντιμετωπίζουν με δύναμη. Κάποτε πρέπει επιτέλους να βελτιωθεί σ' αυτό το κομμάτι, για να μην καταλήξει να είναι απλώς ένας ψιλοκαλός παίκτης EFL...

Αυτός πάντως που με προβληματίζει πιο πολύ απ' όλους μέχρι στιγμής είναι ο Taiwo Awoniyi. Παρ' όλο που στο γήπεδο όπου αγωνιζόταν ως τον Μάιο τον υποδέχθηκαν με αγάπη, οι παλιοί του συμπαίκτες τον αγκάλιασαν, ο παλιός του σύλλογος τον βράβευσε και κατά την αντικατάστασή του οι φίλοι της Union τον αποθέωσαν, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στο σφράγισμα του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, φάνηκε πολύ τρακαρισμένος. ΟΚ, δεν μπορεί να πει κανείς ότι τροφοδοτήθηκε άψογα, αφού όλη η ομάδα δημιουργικά πήρε χαμηλό βαθμό, αλλά δείχνει γενικά να μην έχει βρει ακόμα τα πατήματά του. Η φάση στο δεύτερο ημίχρονο όπου μόνος του μπερδεύτηκε δίπλα στην πλάγια γραμμή και η μπάλα έφυγε εκτός συνοψίζει την κατάσταση.

Βέβαια η Forest ανασταλτικά ανταποκρίθηκε αρκετά καλά απέναντι στην 5η της περσινής Bundesliga, όπως και στο κέντρο με το ανελέητο πρεσάρισμα των παικτών του Urs Fischer, που σε αρκετές στιγμές ξέχασαν ότι επρόκειτο για φιλικό ματς και με την ανοχή του συμπατριώτη τους ρέφερι επιδόθηκαν σε αμέτρητα άτσαλα μαρκαρίσματα που υπό κανονικές συνθήκες θα επέσυραν κίτρινη κάρτα. Ο διεθνής Daniel Siebert είχε μάλλον αποφασίσει να μη βγάλει κάρτες από το τσεπάκι, και έτσι ήταν σύνηθες το φαινόμενο να σταματάει μια επίθεση της Forest πριν καν εκδηλωθεί με ένα τράβηγμα φανέλας. Είπαμε ρε παιδιά, πρόβα τζενεράλε (η Union παίζει Κύπελλο την 1η Αυγούστου με την Chemnitzer και ξεκινά τις προσπάθειές της στη νέα Bundesliga... μισή ώρα πριν το δικό μας ματς με τη Newcastle, αντιμετωπίζοντας τη Hertha στο κλασικό ντέρμπι της πρωτεύουσας), αλλά όχι κι έτσι... Έχω την εντύπωση ότι στο τέλος οι δικοί μας κάπου βαρέθηκαν από το μάταιο του πράγματος και σε συνδυασμό και με τις αλλαγές απλώς περίμεναν τη λήξη του αγώνα, δίνοντας μάλιστα στους Γερμανούς και ευκαιρίες να επεκτείνουν το προβάδισμά τους. 

Ήταν λογικό να μπουν οι γηπδούχοι πιο δυνατά, όμως στο πρώτο ημίωρο απείλησαν μόλις δύο φορές: στο 5', όταν ο Dominique Heintz σέντραρε και ο Janik Haberer νίκησε στον αέρα τον Neco Williams, αλλά ο Dean Henderson ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ, και στο 20', με τη συρτή σέντρα του Robin Knoche και το ξεπέταγμα του (αντικαταστάτη του Awoniyi) Αμερικανού Jordan Siebatcheu, φετινού αποκτήματος από τους Young Boys, που πρόλαβε τον Cook στο πρώτο δοκάρι αλλά αστόχησε. Ενδιάμεσα, όμως, οι Reds είχαν φτάσει πιο κοντά στο γκολ, στο 17', με ένα πολύ μακρινό σουτ του Harry Toffolo, που νίκησε τον Frederik Rønnow αλλά χτύπησε στο έξω μέρος του αριστερού δοκαριού του και έφυγε άουτ. Στο 36' ήρθε το γκολ που έκρινε τελικά τον αγώνα. Ο Cook προσπάθησε να βρει τον McKenna αλλά δεν έδωσε αρκετή δύναμη στη μπάλα, ο ταχύτατος Sheraldo Becker έκλεψε και ξεχύθηκε μπροστά, ο Cook επανήλθε και έκοψε την πρώτη του σέντρα, αλλά η μπάλα ξαναπήγε στον εξτρέμ από το Σουρινάμ που με δεύτερη προσπάθεια βρήκε στη μικρή περιοχή τον Siebatcheu κι αυτός εκτέλεσε τον Henderson από κοντά. Οι δικοί μας λίγο έλειψε να απαντήσουν αμέσως, στο 40', με τον Mighten να εκτελεί γρήγορα ένα πλάγιο, τον Brennan Johnson (που ξανάβαλε στη φανέλα του το Νο 20, αφού το 11 το ζήτησε και το πήρε ο Lingard) να ξεφεύγει από αριστερά και να σεντράρει στη μικρή περιοχή και τον Awoniyi να αποτυγχάνει να πλασάρει εντός εστίας (φωτογραφία επάνω). Στο 43' ο Siebatcheu λίγο έλειψε να κάνει δεύτερη ζημιά, όταν μόνος στο πέναλτι από σέντρα του Rani Khedira (μικρότερου αδελφού του Sami) έπιασε πολύ άσχημα την κεφαλιά.

Ο Niakhaté πήρε τη θέση του Cook στο ημίχρονο και λίγο προν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού ο Lyle Taylor αντικατέστησε τον Mighten. Στο 60' η Union έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της, όταν ο Niko Gießelmann σέντραρε από αριστερά, ο Henderson απέκρουσε άσχημα με το ένα χέρι και ο Niakhaté χρειάστηκε να πέσει στα πόδια του Siebatcheu και να τον αναγκάσει να σουτάρει ψηλά σε κενό τέρμα. Λίγο αργότερα οι Γερμανοί άλλαξαν σχεδόν όλη τους την ομάδα και έχασαν μία ακόμα ευκαιρία στο 67', μετά από λάθος του Williams, με τον Jamie Leweling να σεντράρει από αριστερά και τον Kevin Behrens να αστοχεί στην προβολή του στο πρώτο δοκάρι. Στο 71' ο Cafú, που είχε αλλάξει τον O'Brien, εκτέλεσε από πολύ μακριά ένα φάουλ στη γωνία και ο Rønnow με πολύ κόπο έπεσε και μπλόκαρε. Ήταν η τελευταία καλή στιγμή για τη Forest, που έκανε κι άλλες αλλαγές και απειλήθηκε με το 2-0 τρεις φορές ακόμα: στο 84' (ο Loïc Mbe Soh, που είχε αντικαταστήσει τον Scott McKenna, έβαλε το κεφάλι του σε σουτ του Behrens από την περιοχή και έδιωξε σε κόρνερ), στο 87' (από λάθος του Cafú στο κέντρο ο Tim Skarke προχώρησε ως το "D" και σούταρε γωνιακά για να βγάλει όμορφα ο Henderson με το αριστερό χέρι σε κόρνερ) και στο 90' (ο Behrens βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ μας από θέση πλάγια αριστερά αλλά σούταρε ψηλά άουτ). 

Ο Cooper ήταν χαμογελαστός και δεν έδειχνε καθόλου προβληματισμένος μετά τη λήξη, παρά το γεγονός ότι γενικά δεν φτιάχνουμε πολλές ευκαιρίες και αυτό είναι μάλλον επικίνδυνο με βάση τις φετινές αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Κάτι θα ξέρει παραπάνω. Το επόμενο φιλικό των Reds είναι την Τρίτη, από την άλλη πλευρά του Trent, με αντίπαλο τη Notts County, και αναμένεται να πάρουν ευκαιρίες κάποιοι αναπληρωματικοί ενώ οι βασικοί θα κρατούν δυνάμεις για τη δική μας πρόβα τζενεράλε, το Σάββατο στο ίδιο γήπεδο απέναντι στη Valencia. 

Union: Rønnow, Jaeckel (Leite 46'), Khedira (Schäfer 61'), Haberer (Michel 61'), Gießelmann (Ryerson 61'), Haraguchi (Seguin 61'), Becker (Leweling 61'), Trimmel (Skarke 61'), Knoche (Kemlein 83'), Heintz (Doekhi 46'), Siebatcheu (Behrens 61').  
Forest: Henderson, Worrall, Cook (Niakhaté 46'), McKenna (Mbe Soh 76'), Williams (Biancone 76'), Colback, O'Brien (Cafú 62'), Toffolo (Laryea 76'), Mighten (L. Taylor 59'), Johnson (D. Taylor 76'), Awoniyi (O. Hammond 70'). 
Σκόρερ: Siebatcheu 36'.
Διαιτητής: Daniel Siebert.
Θεατές: 15.467 (ανάμεσά τους και κάποιοι Reds που ταξίδεψαν ως το Βερολίνο). 

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Nottingham Post.