Print
Category: news
Hits: 506

bouchalakis signs

Δανεικό τον περιμέναμε, με μεταγραφή μας προέκυψε. Όχι μόνο για την ερχόμενη σεζόν, αλλά για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης θα φοράει τη φανέλα της Forest ως ο δεύτερος Έλληνας παίκτης που θα καταφέρει κάτι τέτοιο (μετά τον Απόστολο Βέλλιο, φυσικά). Ο Mark Warburton έμεινε ευχαριστημένος από τη δουλειά του Κρητικού χαφ στην προετοιμασία και την απόδοσή του στα φιλικά και είχε γνωστοποιήσει εδώ και λίγες μέρες ότι θα αποκτηθεί - απλώς δεν είχε διευκρινίσει με ποιον τρόπο.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αφού πλέον Forest και Ολυμπιακός ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο μοιραίο είναι και να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, οπότε ο τρόπος μετακίνησης ενός παίκτη από τη μια ομάδα στην άλλη είναι... αυτός που συμφέρει τα λογιστικά βιβλία. Ο Μπουχαλάκης δεν χωρούσε στον φετινό Ολυμπιακό του Besnik Hasi με τους πολλούς χαφ, αλλά ήταν μια χαρά για τους Reds του Warburton που αναζητούσαν ψηλά κορμιά στη μεσαία γραμμή τους (και εξακολουθούν να αναζητούν, γιατί τέτοιοι παίκτες είναι και οι φερόμενοι ως στόχοι μας Gary Gardner και Jackson Irvine).

Να μη σας κουράζω με βιογραφικά και τέτοια για τον 24χρονο Ανδρέα (γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 1993 στο Ηράκλειο της Κρήτης, πόλη απ' όπου κατά σύμπτωση σας γράφω τώρα). Από το 2011, όταν έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα με τον Εργοτέλη, μέχρι σήμερα που η ομάδα που τον απέκτησε το 2013 (ουσιαστικά το 2014, αφού τον άφησε ένα χρόνο δανεικό στον σύλλογο του Ηρακλείου) τον παραχωρεί στη Forest, άφηνε πάντα την ίδια εντύπωση: ότι είναι ο παίκτης του "παρά λίγο". Κάποιοι σοβαροί τραυματισμοί τον εμπόδισαν να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό και να παίξει στην Εθνική Ανδρών, παρ' όλο που κλήθηκε κάποιες φορές. Έχει άλλωστε 21 συμμετοχές και δύο γκολ με τις "μικρές" Εθνικές της Ελλάδας. Αντίθετα, όμως, με τον συμπαίκτη του Μανώλη Τζανακάκη με τον οποίο έκαναν μαζί το ταξίδι στον Πειραιά, όπως και με τόσους άλλους φερέλπιδες παίκτες που αποκτήθηκαν από τον Ολυμπιακό την τελευταία δεκαετία, ο Μπουχαλάκης δεν ξαναδόθηκε ποτέ δανεικός. Πολλοί προπονητές πέρασαν από τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά κανείς δεν ζήτησε την αποχώρησή του παρά τα προβλήματα με τους τραυματισμούς, κι αυτό λέει πολλά.

Οι πρώτες δηλώσεις του; Λίγα λόγια και σταράτα: "Ήρθα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Με βοήθησαν όλοι να εγκλιματιστώ, τόσο ο Βέλλιος όσο και τα υπόλοιπα παιδιά, και τους ευχαριστώ. Μου πάει πολύ το στυλ του μάνατζερ αφού μου αρέσει να παίζω με τη μπάλα στα πόδια και είμαι μαχητής. Δεν βλέπω την ώρα να παίξω μπροστά σ' αυτόν τον κόσμο". Τον κόσμο, παρεμπιπτόντως, που αντιμετώπισε με ιδιαίτερο σκεπτικισμό τη μετακίνησή του στη Forest, αλλά έχει πλέον αλλάξει γνώμη μετά τα πρώτα δείγματα γραφής.

Κι έτσι έχουμε πλέον δύο Έλληνες στη Forest, μετά τα δύο "αχ" που κάναμε από το 2000 και μετά. Πρώτα με τον Στέφανο Κοτσόλη, που ως νεαρός είχε φτάσει κοντά στη μεταγραφή του από τον Παναθηναϊκό αλλά κάτι χάλασε την τελευταία στιγμή, και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, που είχε έρθει δανεικός από την Coventry αλλά τραυματίστηκε σοβαρά στην πρώτη προπόνηση! Βέλλιος και Μπουχαλάκης κρατούν την ελληνική σημαία στο City Ground και, αν κρίνει κανείς από τη διάθεσή τους στα φιλικά, μπορούν να γίνουν και σημαιοφόροι μιας πολύ καλής πορείας φέτος στο πρωτάθλημα.

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.