Print
Category: news
Hits: 494

figueiredo signs

Δεν έχει σημασία αν δεν ήρθε μετά βαΐων και κλάδων, αλλά ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Όταν Γενάρη μήνα παίρνεις μια καραβιά παίκτες (δέκα τον αριθμό) και ανάμεσά τους ονόματα πασίγνωστα στην αγγλική πιάτσα όπως ο Lee Tomlin, o Jack Colback, o Joe Lolley, o Adlène Guédioura, o Costel Pantilimon, ο Ben Watson, και πολυτιμότερη μεταγραφή σου αποδεικνύεται ένας σέντερ μπακ από την Πορτογαλία, τι κάνεις; Τον υπογράφεις χωρίς πολλές κουβέντες! Έτσι και η Forest έδεσε τον Tobias Figueiredo με τετραετές συμβόλαιο που θα λήξει τον Ιούνιο του 2022.

24 ετών και συνειδητοποιημένος πια για την καριέρα του, ο Tobias αποφάσισε στις αρχές του 2018 να αφήσει τη Sporting που τον "ανάθρεψε" και να πάρει το δρόμο για την Αγγλία, τη "χώρα των ευκαιριών" στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μετά από χρόνια δανεισμών και σποραδικών συμμετοχών στα "Λιοντάρια της Λισαβόνας" έκρινε ότι είχε έρθει η ώρα να κάνει το μεγάλο βήμα, κι όπου έβγαινε. Με υπομονή, ξεκινώντας από τη δεύτερη κατηγορία, έχοντας όμως σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού του τη φιλοδοξία να παίξει κάποτε στην Premiership. Αφοσιώθηκε στο σκοπό του από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στη Nigel Doughty Academy, "αναγκάζοντας" τον Aitor Karanka (σέντερ μπακ και ο ίδιος όταν έπαιζε, μην το ξεχνάμε) να του εμπιστευτεί γρήγορα φανέλα βασικού σε μια άμυνα που παρέπαιε και ήταν από τις χειρότερες του πρωταθλήματος. Ο Figueiredo "κόλλησε" αμέσως με τον αριστεροπόδαρο Danny Fox (δεξίς ο ίδιος), έθεσε εκτός ενδεκάδας τον βασικό μέχρι τότε και γηγενή Joe Worrall και πολύ σύντομα έπεισε ότι άξιζε να μείνει: σχεδόν ανίκητος στον αέρα, σοβαρός με τη μπάλα στα πόδια, δυνατός σαν ταύρος ("Θηρίο" τον βάφτισαν ήδη κάποιοι από την εξέδρα) και εξαιρετικός επαγγελματίας, όπως έχουν όλοι να λένε στη Forest. Έτσι δόθηκαν στη Sporting τα 2 περίπου εκατομμύρια λίρες της ρήτρας του, και από 1ης Ιουλίου θα είναι και επίσημα μόνιμος κάτοικος Nottingham. Tobias-σαμε, δηλαδή, και σιγά μην τον αφήναμε να μας φύγει!

Ο ίδιος ήταν σαφής στις δηλώσεις του: "Είμαι στ' αλήθεια ευτυχισμένος. Η Nottingham Forest είναι ένας ιστορικός σύλλογος και είμαι ενθουσιασμένος. Από τότε που ήρθα τον Ιανουάριο όλα ήταν υπέροχα, κάναμε κάποιες καλές εμφανίσεις και τώρα θέλω πάρα πολύ να δω τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Στην ομάδα μ' έκαναν να νιώσω καλοδεχούμενος όλο το προσωπικό και οι συμπαίκτες μου, και επιπλέον λατρεύω την πόλη, οπότε ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα. Ο κόσμος μας είναι εκπληκτικός μαζί μου και με γεμίζει αυτοπεποίθηση. Είναι φοβερή ώθηση να τραγουδούν το όνομά μου, με βοηθάνε να παίζω κι εγώ καλά. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι μας είναι εντυπωσιακή, με έκαναν να νιώθω σαν στο σπίτι μου και ανυπομονώ να συνεχίσω να φοράω την κόκκινη φανέλα".

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.