202122 homekit

Ήρθε λοιπόν η ώρα, όπως κάθε χρόνο, να καλωσορίσουμε τη νέα μας φανέλα, τη νέα έκδοση του θρυλικού Garibaldi που θα συντροφεύει τις προσπάθειες των παικτών της Forest στην περίοδο 2021-'22 σαν... δεύτερο δέρμα τους, σε όλα τα παιχνίδια που θα δώσουν στο City Ground και σε αρκετά από τα εκτός. Η Macron, με την οποία συνεργάζεται ο σύλλογος και φέτος, παρέμεινε στη γνωστή της φιλοσοφία, δημιουργώντας μια φανέλα που δεν είναι... ακριβές αντίγραφο καμιάς φανέλας άλλης ομάδας (βλέπε Adidas...) και που συνδυάζει λιτότητα, χωρίς πολλά φτιασίδια, και ομορφιά. Δική σας...

Το κόκκινο φυσικά κυριαρχεί, με μικρές λεπτομέρειες λευκού στο γιακά και στα μανίκια, ενώ τα μικρά παραλληλόγραμμα σχέδια που αχνοφαίνονται πάνω στο κόκκινο θυμίζουν αμυδρά τη φανέλα της Umbro με την οποία κατακτήσαμε τα τελευταία μας League Cup το 1989 και το 1990. Μπροστά στο γιακά υπάρχει ένα πολύ μικρό "V" με λάστιχο, και στο πίσω μέρος κάτω από το γιακά υπάρχει το γνωστό "COYR" (Come On You Reds) και μια λευκή λεπτομέρεια που παραπέμπει σε βέλος και "δείχνει" τον χορηγό του πίσω μέρους της φανέλας (βλ. παρακάτω), το όνομα του παίκτη και τον αριθμό του. Σε βέλος που καταλήγει στο σήμα της Macron παραπέμπει και η λεπτή κόκκινη ρίγα στο πλάι του ολόλευκου (εκτός από μια μικρή κόκκινη λεπτομέρεια κάτω) σορτ. Την εμφάνιση συμπληρώνουν κατακόκκινες κάλτσες με μια... πιο σκούρα κόκκινη φάσα ψηλά, κάτω από την... καλτσοδέτα που λέγαμε σε παλιότερες ηρωικές εποχές, και τα λευκά γράμματα "NFFC" στο πίσω μέρος της γάμπας.

Στο μπροστινό μέρος της νέας φανέλας εμφανίζεται το λογότυπο του κύριου χορηγού μας, της ΒΟΧΤ, για την οποία μιλήσαμε την περασμένη εβδομάδα. Ψηλά στην πλάτη, κάτω από το γιακά, υπάρχει όπως και πέρσι το σήμα της UK Meds, εταιρείας που παρέχει το δικαίωμα σε ασθενείς να παραγγέλνουν τα φάρμακά τους μέσω διαδικτύου και να τους παραδίδονται ("διακριτικά", όπως επισημαίνει η εταιρεία) στην πόρτα τους, χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως ραντεβού με γιατρό. Το τελευταίο γίνεται επίσης online με πιστοποιημένο άτομο που έχει δυνατότητα συνταγογράφησης και δίνει στο σύστημα την εντολή εκτέλεσης της συνταγής. Στην ιστοσελίδα της UK Meds οι λέξεις "Official sponsor of Nottingham Forest" κατέχουν περίοπτη θέση. 

202122 homekitΚαι επειδή το μάρκετινγκ ξεκίνησε από το εμπρός μέρος της φανέλας, επεκτάθηκε στο πίσω αλλά... δεν του φτάνει, φέτος έχουμε χορηγό και στο σορτσάκι! Στην πίσω πλευρά, για την ακρίβεια, και για τα δύο επόμενα χρόνια. Είναι η εταιρεία Skinny, που εδρεύει στο Nottingham, είναι από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες στον κλάδο της και ειδικεύεται στην υγιεινή διατροφή παρέχοντας φαγητά και ποτά χωρίς ζάχαρη, λίπη ή γλουτένη, όπως και ειδικά για διαβητικούς και vegan. "Αν μου έλεγε κάποιος όταν ξεκινούσαμε την εταιρεία ότι σε τρία χρόνια θα συνεργαζόμασταν με τη Nottingham Forest, δεν υπήρχε περίπτωση να τον πιστέψω", δηλώνει ο James Whiting, ένας από τους δύο συνιδρυτές της Skinny.  

Η νέα εμφάνιση θα διατίθεται από το κατάστημα της ομάδας, όπως και με παραγγελίες μέσω διαδικτύου. Το περιβόητο "Brexit" είχε δημιουργήσει σε μας τους εκτός Ηνωμένου Βασιλείου κάποια σοβαρά προβλήματα, αφού το online club shop... αρνείτο να κάνει αποστολές στη χώρα μας. Κάποια μέλη μας, που επωφελήθηκαν από τις εκπτώσεις στις περσινές φανέλες στο τέλος της σεζόν, αναγκάστηκαν να αγγαρέψουν κάποιον γνωστό στην Αγγλία να τις παραγγείλει, να τις παραλάβει και να τους τις στείλει. Το πρόβλημα διορθώθηκε, και ανοίγοντας τη σελίδα του καταστήματος της ομάδας, ω του θαύματος, υπάρχει κατευθείαν κάτω δεξιά η ελληνική σημαία, που πατώντας τη πληροφορούμαστε ότι όχι μόνο είναι δυνατές πλέον οι αποστολές στη χώρα μας, αλλά και μέχρι 150 ευρώ δεν υπάρχει κανένας δασμός. 

Καλά όλα αυτά, αλλά περιμένουμε να δούμε τη νέα εμφάνιση και στην πράξη. Κυρίως να είναι πιο γούρικη από την περσινή. Για τα υπόλοιπα βλέπουμε στην πορεία. 

* Η φωτογραφία είναι ένα κολάζ από τα μέρη της εμφάνισης όπως έχουν δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα της ομάδας.