marinakis cooper

Τώρα που κατακάθισε πια η σκόνη μιας εξαιρετικής χρονιάς, ο ιδιοκτήτης και ο προπονητής της Forest θεώρησαν καλό να απευθυνθούν με ανοιχτές επιστολές στον κόσμο της ομάδας, αναφερόμενοι στην περίοδο που έφυγε και στην ακόμα πιο δύσκολη που έχουμε μπροστά μας, δηλαδή την πρώτη μας στην Premier League μετά από 23 ολόκληρα χρόνια. Και αν το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη επιβεβαιώνει και γραπτά όσα είχε δηλώσει στη διάρκεια των εορτασμών και συνεντεύξεις του εκείνη τη μέρα και δεσμεύεται να στηρίξει το νέο εγχείρημα, ο Steve Cooper λέει κάποια καινούργια και ενδιαφέροντα πραγματάκια. Ας τα δούμε...

Βαγγέλης Μαρινάκης 

Αγαπητοί φίλαθλοι,

Προσωπικά, από την αρχή κιόλας αυτής της πορείας, δεν θεωρούσα την ενασχόλησή μου με τον υπέροχο σύλλογό μας επένδυση. Ήταν προϊόν πάθους για το ποδόσφαιρο, πάθους για τον σύλλογο και για να ξαναδούν όλοι οι άνθρωποι του Nottingham την ομάδα τους ξανά εκεί που της αξίζει. Αυτός ο σύλλογος ανήκει στην Premier League.

Θα παράσχουμε στον Steve Cooper και το επιτελείο του όλα τα εφόδια που χρειάζεται για να είμαστε ανταγωνιστικοί την επόμενη σεζόν και θα προσπαθήσουμε όχι απλώς να διατηρήσουμε τη θέση μας στην Premier League, αλλά και να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο, γιατί για εμάς δεν υπάρχει "ταβάνι". 

Με ό,τι και αν ασχολήθηκα στη ζωή μου, ήθελα πάντα να βρίσκομαι στην κορυφή. Σήμερα αυτό μπορεί να μοιάζει δύσκολο, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται πιο εύκολο.

Όλοι εδώ ζουν με αναμνήσεις από το παρελθόν (λογικό, με τέτοια ιστορία), αλλά καμιά φορά δεν βλέπουμε το μέλλον γιατί μιλάμε πάντα για το παρελθόν. Τώρα πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή και να γράψουμε νέα ιστορία γι' αυτόν τον σύλλογο. Ο Brian Clough έκανε πολλά γι' αυτόν τον σύλλογο και είχε μεγάλες επιτυχίες. Σαράντα χρόνια μετά, ο Steve Cooper πέτυχε κάτι παρόμοιο, κι ακόμα πιο δύσκολο. Σεβόμαστε την ιστορία μας, ήρθε όμως η ώρα να γράψουμε μια άλλη ιστορία, ακόμα πιο λαμπρή. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Steve και το επιτελείο του, τους παίκτες και τη διοικητική ομάδα. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον γιο μου τον Μιλτιάδη, που ασχολείται με την ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν, διατήρησε τις ισορροπίες και είχε τη γενική επίβλεψη μιας φανταστικής ανατροπής. 

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο μας για την καταπληκτική του στήριξη. 

Να είστε όλοι ασφαλείς και υγιείς!

Βαγγέλης Μαρινάκης

 

Steve Cooper

Αγαπητέ φίλε της Forest,

Πέρασε μία εβδομάδα από δύο πραγματικά υπέροχες μέρες στη ζωή του συλλόγου μας, και μετά από όλα όσα συνέβησαν και τις συγκινήσεις που περάσαμε ήθελα να μιλήσω απευθείας στον καθένα από τους οπαδούς μας, πρώτα απ' όλα για να του εκφράσω τις από καρδιάς ευχαριστίες μου.

Αυτό που καταφέραμε αυτή τη σεζόν στάθηκε δυνατό μόνο χάρη στην ενότητα της Forest. Η ιδιοκτησία, με επικεφαλής τον κ. Μαρινάκη, μας στήριξε σε όλη τη διάρκεια της πορείας. Το επιτελείο στο City Ground, με επικεφαλής τον Dane Murphy, και το αντίστοιχο στη Nigel Doughty Academy ξεπέρασαν κάθε όριο. Το προπονητικό μου επιτελείο έδωσε ό,τι καλύτερο διέθετε από πλευράς ικανοτήτων και προσήλωσης στον στόχο. Οι παίκτες μας ήταν απλώς καταπληκτικοί. Και η κινητήρια δύναμη πίσω από όλα αυτά ήσασταν εσείς -οι φίλαθλοι- που δείξατε σε όλους στη Forest και σε όλο τον κόσμο γιατί ο σύλλογός μας είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Αγγλία και στην Ευρώπη.

Κάνατε το City Ground ένα γήπεδο χωρίς ταίρι. Μας δίνατε κίνητρο γεμίζοντας την κερκίδα των φιλοξενουμένων όπου κι αν πηγαίναμε. Και μετά, στο Wembley, κάνατε ακριβώς το ίδιο: γίνατε μια ακατανίκητη δύναμη που ώθησε τους παίκτες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Το ίδιο παθιασμένοι ήταν και οι πανηγυρισμοί της Δευτέρας. Οι φωτογραφίες από την Old Market Square θα λένε σε όσους δεν ξέρουν πόση αφοσίωση και πίστη εμπνέει η Forest.

Οφείλουμε τώρα στον υπέροχο κόσμο μας και στην ιστορία του συλλόγου μας να πάμε ακόμα πιο πέρα. Όταν σας έγραφα τον Σεπτέμβριο, πριν από τον αγώνα απέναντι στη Millwall, σας έλεγα ότι η δουλειά ξεκινούσε αμέσως. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Όπως καταλαβαίνετε, έπρεπε να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα να παίζουμε του χρόνου στην Premier League πολύ πριν γίνει πραγματικότητα και ότι η διαδικασία έχει ήδη δομηθεί. Δουλεύουμε για να ετοιμάσουμε τον σύλλογό μας και την ομάδα μας για την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας.

Απόλαυσα τις συναντήσεις με πολλούς από εσάς στη διάρκεια της σεζόν. Εντυπωσιάστηκα από την ευγένεια και τη θέρμη των φίλων της Forest, όχι μόνο στις προσωπικές συναντήσεις αλλά και στα πολλά email και γράμματα που έλαβα. Σας βεβαιώνω ότι τα διαβάζω όλα και, παρ' όλο που δεν είμαι και ο καλύτερος του κόσμου στο γράψιμο, προσπαθώ να απαντώ σε όλα. 

Δεν μπορώ να αναφέρω εδώ όλους όσους ήρθαν σε επαφή μαζί μου, αλλά ένα γράμμα που έλαβα φέτος δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου, και πιστεύω ότι αποτυπώνει την ουσία του συλλόγου μας. Ο αποστολέας ξεκινούσε εξηγώντας μου ότι δεν ανέφερε το όνομά του γιατί δεν χρειαζόταν απάντηση, ούτε συνέχιση της αλληλογραφίας. Απλώς ήθελε να μου πει τη δική του ιστορία με τη Forest. Ήταν μια ιστορία βαθιά προσωπική, που περιελάμβανε και τον χαμό ενός αγαπημένου συγγενικού του προσώπου στη διάρκεια της φετινής σεζόν και το πώς, μέσα στη λύπη του, είχε καταφέρει να βρει λίγη χαρά στην απόδοση της ομάδας.

Ήταν ένα γράμμα ανοιχτόκαρδο, ειλικρινές και πηγή έμπνευσης. Όποιος και να είστε, να ξέρετε ότι διάβασα το γράμμα σας στους παίκτες την παραμονή του αγώνα με την Peterborough για να θυμηθούμε όλοι για ποιους παίζουμε. Σας ευχαριστώ.

Εύχομαι σε όλους σας καλές καλοκαιρινές διακοπές, και σας παρακαλώ να ξέρετε ότι όλοι στη Forest δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα για να γίνει ο σύλλογός μας καλύτερος. Θα τα πούμε στην Premier League.

Τις καλύτερες ευχές μου,

Steve

* Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα Daily Nation Today