Print
Category: news
Hits: 408

premiere

Έπρεπε να έρθει η τρίτη χρονιά της πρώτης θητείας της στην Premier League τον 21ο αιώνα για να ξεκινήσει η Forest τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα με αγώνα στην έδρα της, και μάλιστα όχι με αντίπαλο... βαρέων βαρών! Πρόπερσι υποχρεωθήκαμε μετά από χρόνια και χρόνια στην Championship (και παρακάτω) να ξαναμπούμε στα μεγάλα σαλόνια μέσω Newcastle, πέρσι μας περίμενε στο Emirates η Arsenal (και οι δύο ομάδες έκαναν φανταστικές χρονιές). Φέτος η πρεμιέρα της 17ης Αυγούστου θα μας βρει στο City Ground, απέναντι σε μια ομάδα που μας έχει πληγώσει δύο φορές εκεί τα δύο προηγούμενα χρόνια. 

Η Bournemouth έχει βρει τον τρόπο να φεύγει με νίκη από το Nottingham τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-3), ενώ αντίθετα στο γήπεδό της δεν μπορεί να μας νικήσει (1-1, επίσης και τις δύο χρονιές!). Ευκαιρία, μέσα στον ενθουσιασμό της πρεμιέρας (για εμάς πρεμιέρας, αφού η Premier League κάνει σέντρα την Παρασκευή 16 Αυγούστου με τον αγώνα Manchester United-Fulham κι εμείς παίζουμε την επόμενη μέρα), να σπάσει αυτή η εκνευριστική μίνι-παράδοση απέναντι στους Cherries. Και μάλιστα, σε σύγκριση με τον περσινό... Γολγοθά των πρώτων αγωνιστικών όπου αντιμετωπίσαμε όλους τους μεγάλους και μάλιστα εκτός έδρας, φέτος το πρόγραμμα είναι πιο βατό στο ξεκίνημα, αφού ακολουθούν η νεοφώτιστη Southampton εκτός και οι Wolves εντός. Τα δύσκολα αρχίζουν με το ξεκίνημα του Σεπτέμβρη, όταν πάμε στο Anfield για να παίξουμε με τη Liverpool, αλλά ο μήνας συνεχίζεται και κλείνει με δύο αρκετά μικρότερης δυσκολίας αναμετρήσεις, στο AMEX με τη Brighton και στο City Ground με τη Fulham.

Η Liverpool, λοιπόν, θα είναι η πρώτη του λεγόμενου "Big Six" που θα βρεθεί στο δρόμο μας στις 14 Σεπτεμβρίου, αμέσως δηλαδή μετά την πρώτη φετινή διακοπή για χάρη των Εθνικών ομάδων και του Nations League. Με τους Reds του Merseyside θα ξανασυναντηθούμε στις 14 Ιανουαρίου στο City Ground. Οι αγώνες με την πρωταθλήτρια Manchester City είναι στις 4 Δεκεμβρίου (εκτός) και στις 8 Μαρτίου, με τη δεύτερη Arsenal στις 23 Νοεμβρίου (εκτός) και 25 Φεβρουαρίου, με τη Manchester United στις 7 Δεκεμβρίου (δεύτερη επίσκεψη στο Manchester μέσα σε τρεις μέρες!) και 1 Απριλίου, με την Chelsea στις 5 Οκτωβρίου (εκτός) και στο φινάλε του πρωταθλήματος (25 Μαΐου στο City Ground) και με την Tottenham στο γήπεδό μας ανήμερα της Boxing Day (26/12, επίσης πρώτη φορά που η "γιορτή μέσα στις γιορτές" θα μας βρει στην έδρα μας) και στις 19 Απριλίου. Όπως βλέπουμε, οι Spurs είναι η μόνη ομάδα του "Big 6" που θα αντιμετωπίσουμε πρώτα εντός, πράγμα που σημαίνει ότι στον δεύτερο γύρο θα έχουμε τα μεγάλα ντέρμπι στο City Ground και -αν όλα έχουν πάει καλά κι έχουμε μαζέψει βαθμούς- θα κοιτάξουμε να κάνουμε και κάποιες υπερβάσεις...

Αντίθετα, εκτός από τη Southampton (με την οποία παίζουμε ξανά στις 18 Ιανουαρίου στο City Ground), οι αγώνες μας με τις άλλες δύο νεοφώτιστες θα γίνουν στις 26 Οκτωβρίου (Leicester εκτός), 30 Νοεμβρίου (Ipswich εντός), 15 Μαρτίου (Ipswich εκτός) και 10 Μαΐου (Leicester εντός).

Λόγω και τον γιορτών, ο Δεκέμβριος είναι ο πιο... πηγμένος μήνας του προγράμματος. Στον τελευταίο μήνα του 2024, λοιπόν, έχουμε κατά σειρά όπως είπαμε τους δύο αγώνες στο Manchester (4 και 7/12), την Aston Villa εντός (14/12), τη Brentford εκτός (21/12), τη Boxing Day με την Tottenham (Πέμπτη 26/12) και την Everton εκτός (29/12). Σύνολο έξι κι όποιος αντέξει... Πιθανότατα θα τον "φτάσει" και ο Ιανουάριος, που έχει ήδη τέσσερα ματς, αλλά θα παίξουμε και στον τρίτο γύρο του FA Cup, και -αν με το καλό περάσουμε- στον τέταρτο που διεξάγεται τον ίδιο μήνα. Χωρίς επαναληπτικούς φέτος, για να μην ξεχνιόμαστε... (Το League Cup ξεκινάει τον Αύγουστο και εμείς θα μπούμε στον δεύτερο γύρο, προς το τέλος του μήνα.)

Ημερομηνίες για ταξίδια θέλετε τώρα; Χμμμ... Δεδομένων των μόλις τεσσάρων (εκτός φυσικά της Boxing Day) μεσοβδόμαδων ματς, γιατί δε λέει να πας Αγγλία και να δεις μόνο ένα, θα συνιστούσα τις περιπτώσεις που συνδυάζουν έναν αγώνα εντός κι έναν εκτός κι έχουν φτηνά αεροπορικά: τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου (Ipswich εντός 30/11, Manchester City εκτός 4/12) και αρχές Απριλίου (Manchester United εντός 1/4, Aston Villa εκτός 5/4). Εναλλακτικά υπάρχουν και τα δύο κολλητά ματς του Ιανουαρίου στο City Ground (14 με Liverpool. 18 με Southampton) Η περίοδος των γιορτών με το σφιχτό πρόγραμμα που είπαμε πριν (Tottenham, Everton και 4/1 εκτός στο Molineux με τους Wolves) δεν ενδείκνυται λόγω μεγάλου κόστους. 

Όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα της περιόδου, το οποίο βέβαια υπόκειται όπως πάντα σε αλλαγές λόγω των αναγκών της τηλεόρασης του Sky (στην Ελλάδα, όπως και την προηγούμενη περίοδο, όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται από τη Nova, που μπαίνει στον δεύτερο χρόνο του εξαετούς συμβολαίου της με την Premier League), μπορείτε να το παρακολουθείτε από την ιστοσελίδα μας εδώ

Καλή χρονιά, με περισσότερες επιτυχίες και λιγότερα χτυποκάρδια από τις δύο προηγούμενες!