Print
Category: news
Hits: 1019

steele pao

Μια ενδεκάδα από Wednesday Wrap-up ολοκληρώνεται σήμερα. Η στήλη που σας κρατούσε συντροφιά κάθε Τετάρτη πρωί στη διάρκεια του καλοκαιριού με όλα τα νέα της εβδομάδας, μεταφέροντάς σας τα μεταγραφικά σενάρια, την προετοιμασία της ομάδας και γενικώς ό,τι είχε ενδιαφέρον να γνωρίζετε, ρίχνει την αυλαία της σήμερα, αφού το Σάββατο ξεκινάει το πρωτάθλημα και το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην αγωνιστική δράση. Οι Reds είναι σχεδόν έτοιμοι για την πρεμιέρα απέναντι στη Bristol City, αν και το ρόστερ δεν έχει κλείσει ακόμα και απ' ό,τι κυκλοφορεί επίκειται μια άφιξη-έκπληξη!

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Αγγλία χθες το βράδυ, η Forest βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Luke Steele για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ο 33χρονος και πολυταξιδεμένος τερματοφύλακας, που πέρασε και από τα μέρη μας με διετή θητεία στον Παναθηναϊκό, έμεινε ελεύθερος από τη Bristol City, με την οποία είχε υπογράψει μονοετές συμβόλαιο μετά την αποδέσμευσή του από το "Τριφύλλι" αλλά έπαιξε ελάχιστα την περσινή σεζόν. Να κάτι που δεν περίμενε κανείς, αφού τα φιλικά έδειχναν ότι ρεζέρβα του Costel Pantilimon θα ήταν ο Jordan Smith. Όμως, όπως φαίνεται, ο σύλλογος πιστεύει στον Smith και θεωρεί πως θα είναι καλύτερα να πάει δανεικός κάπου όπου θα παίζει βασικός. Όσο για τον Στέφανο Καπίνο, δεν υπήρχε περίπτωση να αποδεχθεί τον ρόλο του τρίτου γκολκίπερ (προσωπικά πιστεύω ούτε του δεύτερου), ο οποίος λογικά θα πάει σε έναν από τους "μικρούς" Tim Erlandsson και Jordan Wright. Οπότε ο Έλληνας τερματοφύλακας θα μπει κι αυτός στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών, όπως άλλωστε και οι Stephen Henderson και Dimitar Evtimov, για τους οποίους η Forest ψάχνει ήδη ομάδα να τους δώσει. Ο Steele σίγουρα δεν θα γκρινιάξει που θα κάθεται στον πάγκο...

Και με δεξί μπακ τι γίνεται;

Νέα από το μέτωπο Sam Byram δεν υπάρχουν ακόμα. O 26χρονος αμυντικός εμφανίστηκε την περασμένη Τετάρτη στο φιλικό της West Ham με την Aston Villa (3-1), όπου έπαιξε... τρία λεπτά, ενώ το Σάββατο με την Ipswich δεν έπαιξε καθόλου. Αν γίνεται κάτι, γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες και δεν μαθαίνουμε τίποτα, όπως δεν έχουμε ενημέρωση ούτε για τυχόν κινήσεις προς την εναλλακτική λύση που κυκλοφόρησε στα μίντια, δηλαδή τον 23χρονο Tom Lockyer των Bristol Rovers. Ο Aitor Karanka πάντως δεν δείχνει να αγχώνεται, αφού μάλιστα το περασμένο Σάββατο απέναντι στη Bournemouth ο Tendayi Darikwa πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Άλλοι θα φύγουν;

Ο ένας άνοιξε ήδη την πόρτα και μην τον είδατε. Ο Barrie McKay, μετά από ένα καλοκαίρι περιπλανήσεων ανά την Ευρώπη (συζήτησε, όπως θα θυμάστε, και με τον Ολυμπιακό), τελικά παρέμεινε στο νησί και υπέγραψε χθες τριετές συμβόλαιο με τη Swansea, με τη Forest να εισπράττει κάπου 1.500.000 λίρες, όπως έγραψε χθες η Nottingham Post. Αν ισχύει αυτό (και όχι οι 500.000 που είχαν γραφτεί νωρίτερα), σημαίνει ότι η ομάδα έβγαλε κέρδος ένα εκατομμύριο σε 12 μήνες σε σχέση με τα χρήματα που είχε δώσει πέρσι για να τον αποκτήσει από τους Rangers. Καθόλου άσχημα! Michael Mancienne, Jamie Ward, Zach Clough και Απόστολος Βέλλιος όχι απλώς δεν υπολογίζονται αλλά... σβήστηκαν και από το δυναμικό της ομάδας στην επίσημη ιστοσελίδα της. Οι δύο τελευταίοι έπαιξαν στο φιλικό της Κ23 με την Alfreton, όπου οι Reds γύρισαν το 0-2 σε 2-2 με γκολ του Gboly Ariyibi (κι αυτός κάπου θα πάει δανεικός) και του τρομερού πιτσιρικά Arvin Appiah. Την ασίστ στο δεύτερο γκολ έδωσε ο Toby Edser, που δεν πάει τελικά στη Lincoln - αντίθετα ο Adam Crookes, με τον οποίο πήγαν μαζί να δοκιμαστούν, παραμένει εκεί με αρκετές πιθανότητες να ενταχθεί τελικά στο δυναμικό των Imps. Τέλος, ο Karanka εκτός από τον Ryan Yates έχει πλέον άλλο έναν ευχάριστο πονοκέφαλο, που ακούει στο όνομα Thomas Lam. Θα τον κρατήσουμε ή θα τον δώσουμε; Ο Φινλανδός πήγε καλά στα φιλικά (τελευταία του εμφάνιση κόντρα στη Scunthorpe), πλην όμως υπάρχει μεγάλος συνωστισμός και στις δύο θέσεις όπου αγωνίζεται (σέντερ μπακ και αμυντικό χαφ).

Και τα τελευταία μεταγραφικά για φέτος...

Ο Karanka διέψευσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον 21χρονο εξτρέμ της Liverpool Sheyi Ojo - μια φήμη που κυκλοφόρησε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Ο Patrick Bamford, τον οποίο σύμφωνα με τον Τύπο κυνηγούσαμε πριν καταλήξουμε στον Lewis Grabban, θα αγωνίζεται πλέον στη Leeds, αφού η ομάδα του Marcelo Bielsa έδωσε 7 εκατομμύρια λίρες στη Middlesbrough για να τον πάρει. Ένας άλλος παίκτης για τον οποίο μιλούσαμε αρκετό καιρό, ο Dean Marney, έφυγε τελικά από τη Burnley αλλά έκανε τη μεγάλη έκπληξη και υπέγραψε στη Fleetwood της League One με προπονητή τον γνωστό και μη εξαιρετέο Joey Barton! Ο παλιόφιλος Jack Hobbs τελικά κέρδισε συμβόλαιο στη Bolton και "δε βλέπει την ώρα" να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς λοιπόν στον συμπαθή Jack...

Ένα "νέο" City Ground

Έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο βρήκε η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη (που μέσα στην εβδομάδα γιόρτασε τα 51α του γενέθλια) για να ανταμείψει τον κόσμο της ομάδας, που ανέβασε κι άλλο το ρεκόρ πωλήσεων στα εισιτήρια διαρκείας και ξεπέρασε πλέον το ορόσημο των 20.000! (Παρεμπιπτόντως τα εισιτήρια που μας έδωσε η Bristol City για την πρεμιέρα πουλήθηκαν και τα 2.696). Και αυτός ήταν ένα εκτεταμένο "λίφτινγκ" στο City Ground, που φέτος συμπληρώνει 120 χρόνια ως έδρα της Forest. Στο Trent End τοποθετήθηκε μόνιμη επιγραφή που πληροφορεί ότι "To Garibaldi που φοράμε με περηφάνια κατασκευάστηκε το 1865". Στο Brian Clough Stand η επιγραφή με το όνομα του δημοφιλέστερου μάνατζερ στην ιστορία της ομάδας είναι πλέον κόκκινη και όχι λευκή και από κάτω, ανάμεσα στο επάνω και το κάτω διάζωμα, άλλη μια κόκκινη επιγραφή θυμίζει στους επισκέπτες τους τίτλους που έχει κατακτήσει η ομάδα. Αλλαγές έγιναν και σε άλλους χώρους, όπως οι σουίτες του γηπέδου και τα δημοσιογραφικά θεωρεία. Όλα στη θέση τους για την έναρξη του μαραθωνίου της Championship, ο τερματισμός του οποίου ευχόμαστε όλοι να μας βρει μια κατηγορία παραπάνω!

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα Protagon.gr.