bong signs

H φημολογούμενη ως σήμερα και επιβεβαιωμένη πια επιθυμία του Chema να γυρίσει στην Ισπανία (ζήτησε ο ίδιος από τον Sabri Lamouchi να φύγει) πραγματοποιήθηκε, με τη Getafe, ομάδα της Primera División, να ανακοινώνει την απόκτησή του έναντι 1,9 εκ. ευρώ (οι δικοί μας πάλι δεν αποκάλυψαν το ποσό, αλλά το "μαρτύρησαν" οι Ισπανοί). Καλή μπίζνα, αφού τον είχαμε αγοράσει μόνο 500.000 λίρες, κι ακόμα καλύτερη αφού η Forest κινήθηκε γρήγορα και κάλυψε την τρύπα στα αριστερά της άμυνας (αφού έφυγε και ο Jack Robinson είχε μείνει μόνο ο Yuri Ribeiro) με έναν παίκτη της αξίας και της εμπειρίας του Gaëtan Bong

Ίσως κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού να μειδιάσουν με νόημα, αφού ο Καμερουνέζος αμυντικός είχε φύγει τον Ιανουάριο του 2015 ως ελεύθερος, έχοντας τεθεί στο περιθώριο από τον Michel. Tο 2013-'14, πρώτη χρονιά του στο λιμάνι μετά τη μεταγραφή από τη γαλλική Valenciennes, οι Πειραιώτες είχαν προκριθεί από τους ομίλους του Champions League, με τον Bong μάλιστα να παίζει σε τέσσερα από τα έξι ματς αλλά να μένει εκτός από τις αναμετρήσεις με τη Manchester United λόγω της φοβερής φόρμας του Χοσέ Χολέμπας, και κατέκτησαν τον εγχώριο τίτλο. Το επόμενο καλοκαίρι ο Χολέμπας πήγε στη Roma, αλλά ο Michel προτιμούσε τον (επίσης ευρισκόμενο στην Αγγλία αυτή τη στιγμή) νεοφερμένο Arthur Masuaku και ήθελε να ξεφορτωθεί τον Bong από το καλοκαίρι. 

Τελικά έφυγε τον Ιανουάριο του 2015, και όπως αποδείχθηκε ήταν για το καλό του. Ως ελεύθερος πήγε με εξάμηνο συμβόλαιο στη Wigan, που τότε βολόδερνε στις τελευταίες θέσεις της Championship και τελικά υποβιβάστηκε. Ο Bong όμως είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση στον νέο μάνατζερ της Brighton Chris Hughton, που τον απέκτησε για λογαριασμό των Seagulls και του έδωσε ρόλο βασικού στην πρεμιέρα εναντίον της... Forest! 1-0 το τελικό αποτέλεσμα (δυστυχώς) και το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Η Brighton εκείνη τη χρονιά αποκλείστηκε στα ημιτελικά των πλέι-οφ από τη Sheffield Wednesday, αλλά την επόμενη, το 2016-'17, κατέκτησε την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια, και μάλιστα αυτή εξασφαλίστηκε στον αγώνα της 17ης Απριλίου 2017 με τη νίκη 2-1 επί της... Wigan. Συμπτώσεις, ε; O Bong είχε ουσιαστική συμμετοχή στην επιτυχία, με 24 συμμετοχές και 4 ασίστ, και συνέχισε να λογίζεται ως βασικός και στην Premier League. Πλάκα-πλάκα, ο νέος μας παίκτης κόντεψε να συμπληρώσει πέντε χρόνια στο πλούσιο θέρετρο της νότιας Αγγλίας, όπου είχε βρει την προσωπική του Ιθάκη, και με τα χρώματα των Seagulls είχε μαζέψει 102 συμμετοχές (τις 50 στην Premiership) και 6 ασίστ. Μόνο στη Valenciennes (117) είχε περισσότερα ματς. Στη Metz όπου ξεκίνησε είχε 19, στην Tours όπου πήγε δανεικός 36, στον Ολυμπιακό 28 και στη Wigan 14...

Στις 25 Απριλίου ο Gaëtan θα κλείσει τα 32, και μετά από 316 ματς, 5 γκολ (4 με τη Valenciennes και ένα με τον Ολυμπιακό, σε ένα ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης) και 13 ασίστ δικαιούται να λέει πως είχε μια γεμάτη επαγγελματική καριέρα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι τα 16 παιχνίδια του με την Εθνική Καμερούν, με αποκορύφωμα φυσικά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική, στην ήττα με 2-1 από την Ολλανδία για τη φάση των ομίλων. Ήταν μέλος της αποστολής του Καμερούν στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, με συμμετοχή σε ένα ματς (το 0-0 με τη Γκάνα), αλλά έκτοτε δεν έχει ξανακληθεί.

Το συμβόλαιό του με τη Brighton έληγε το καλοκαίρι, οπότε η μετακίνησή του στη Forest έγινε έναντι τιμήματος, το οποίο κατά τα γνωστά δεν ανακοινώθηκε, όπως ούτε και η διάρκεια του συμβολαίου του!

Οι μεταγραφικές αναζητήσεις των Reds συνεχίζονται μέχρι την αυριανή λήξη της περιόδου, με τη νεότερη πληροφορία να αναφέρει το ενδιαφέρον της Cardiff για τον Albert Adomah!

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.