pantilimon leaves Omonia

"Θα μείνεις εδώ;" "Δεν ξέρω!" Ο διάλογος είναι αυθεντικός και "πρωταγωνιστές" του ο Costel Pantilimon και η αφεντιά μου, τον Ιούλιο, έξω από το γήπεδο του Περιστερίου. Λίγο νωρίτερα ο Sabri Lamouchi τον είχε βάλει στο 60' του φιλικού με τον Ατρόμητο, προτιμώντας ως βασικό τον Aro Muric. Με τον Ολυμπιακό, λίγες μέρες μετά, μπήκε στο ημίχρονο, αφού ο Κοσοβάρος ευθυνόταν τουλάχιστον για  τα δύο από τα τρία γκολ που είχαμε δεχτεί. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έψαχνε για ρεζέρβα του José Sa και οι φήμες ότι ο Ρουμάνος δεν θα επέστρεφε στο Nottingham με την υπόλοιπη αποστολή έδιναν κι έπαιρναν... εξ ου και η ερώτηση.

Τελικά τα πράγματα, όπως ξέρουμε όλοι, εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά. Οι "ερυθρόλευκοι" απέκτησαν τον Bobby Allain, o Lamouchi έφερε στους Reds τον Brice Samba, o Pantilimon ξαφνικά βρέθηκε τρίτος, με τον Muric να ξεκινάει το πρωτάθλημα και ο ίδιος να βρίσκεται στην εξέδρα. Κάπου μπορεί να "στράβωσε". Λογικό ήταν, αφού μετά από τις 44 περσινές εμφανίσεις έβλεπε να μπαίνει στο περιθώριο. Και η αλήθεια είναι ότι προς το τέλος του πρωταθλήματος είχε βελτιώσει αρκετά την παροιμιώδη αστάθειά του και την ατολμία στις εξόδους που τον "κάρφωνε" πάντα στη γραμμή του τέρματος. Μάλλον προσπάθησε να βρει ομάδα να φύγει - δεν είναι άλλωστε απίθανο να του ζητήθηκε κιόλας, αφού υπήρχαν ακόμα ο Jordan Smith και ο Luke Steele (παρεμπιπτόντως, ο τελευταίος έχει επιστρέψει αφού ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στη Millwall και λογικά ψάχνεται πάλι). Ίσως πάλι να θύμωσε πολύ και να "κάθισε" πάνω στο συμβόλαιό του, θέλοντας έτσι να "τιμωρήσει" τον σύλλογο για τη συμπεριφορά του. Όπως και να έχει το πράγμα, μπήκε για τα καλά στο "ψυγείο" και δεν συμπεριλήφθηκε ούτε σε μία αποστολή!

Η ομάδα που αποφάσισε να τον βγάλει από την απραξία και να του προσφέρει τη δυνατότητα να παίξει πάλι μπάλα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου, είναι η Ομόνοια Λευκωσίας, όπως εδώ και μερικές μέρες είχε μαθευτεί τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα και την Αγγλία. Κι εκεί, πάντως, θα αντιμετωπίσει μια παρόμοια κατάσταση με της Forest, αφού η ομάδα του Νορβηγού Henning Berg έχει πλέον στις τάξεις της πέντε τερματοφύλακες! Όμως ο γκολκίπερ της Εθνικής Κύπρου Κωνσταντίνος Παναγή και ο Νιγηριανός Francis Uzoho είναι τραυματίες, ο Βραζιλιάνος Fabiano μάλλον δεν έχει πείσει και ο Χαράλαμπος Κυριακίδης είναι μόλις 21 ετών, τη στιγμή που οι "Τριφυλλοφόροι" είναι δεύτεροι στη βαθμολογία πίσω από την Ανόρθωση (την οποία πρόσφατα νίκησαν με 1-0 στο ντέρμπι του "ΓΣΠ" με τον νεαρό στο τέρμα) και διεκδικούν με πολλές αξιώσεις το πρωτάθλημα. Στην Ομόνοια, να θυμίσουμε, αγωνίζεται ένας ακόμα παίκτης με "κόκκινο" παρελθόν, ο Matt Derbyshire.

Αν μπήκε οψιόν αγοράς του Pantilimon από την Ομόνοια το καλοκαίρι δεν ξέρουμε, όμως ας μην ξεχνάμε ότι ο Ρουμάνος έχει έναν ακόμα χρόνο στο συμβόλαιό του με τη Forest και, από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται, καλό θα είναι να βρει μια μόνιμη στέγη, εφόσον η ηλικία των 32 δεν είναι καθόλου εμπόδιο για να σταματήσει ένας τερματοφύλακας να κοιτάζει την επόμενη μέρα. Ο Costel απέκτησε αρκετές συμπάθειες (όπως και αντιπάθειες) στο City Ground, αλλά όλοι στο μυαλό μας έχουμε την εικόνα ενός ευγενικού παιδιού που πάντα πήγαινε μετά τους αγώνες να χαιρετήσει τον κόσμο. Του ευχόμαστε λοιπόν καλή τύχη, κι αν πρόκειται να μην ξανανταμώσουμε ας είναι για καλό.

Σε άλλα μεταγραφικά νέα, κυκλοφόρησε σήμερα ότι πιθανός αντικαταστάτης του Chema -αν φύγει για την Ισπανία- στο αριστερό άκρο της άμυνας είναι ο 31χρονος Καμερουνέζος διεθνής Gaëtan Bong, που έχει περάσει και από τον Ολυμπιακό, έχει κατακτήσει άνοδο από την Championship με τη Brighton και έχει γύρω στις 50 συμμετοχές με τους Seagulls στην Premier League, ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες να ανακληθεί ο Tyler Walker από τη Lincoln ως τρίτη λύση στην επίθεση πίσω από τους Lewis Grabban και Nuno Da Costa. Όπως είναι γνωστό, το μεταγραφικό "παράθυρο" του Ιανουαρίου κλείνει αύριο.

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Nottingham Post