lamouchi MoM january

Τα μάθατε; Για δεύτερη χρονιά μέσα στη φετινή περίοδο, μετά την επιτυχία του Σεπτεμβρίου, ο Sabri Lamouchi ανακηρύχθηκε Μάνατζερ του Μήνα στην Championship! Πολύ δίκαια, αφού μέσα στον Ιανουάριο η ομάδα μας σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος είχε τρεις νίκες (με Blackburn, Luton και Brentford) και δύο ισοπαλίες με τη Reading, που της "έκλεψε" και τις δύο φορές τη νίκη στο τέλος. Ο Γάλλος προπονητής προτιμήθηκε από το πάνελ των ειδικών της EFL έχοντας ως "αντιπάλους" τον Lee Johnson της Bristol City, τον Michael O'Neill της Stoke και... τον Phillip Cocu της Derby.

O Sabri, ο πρώτος μάνατζερ της Forest που κερδίζει το βραβείο δύο φορές στην ίδια σεζόν μετά την καθιέρωσή του το 2004 (όσοι σκεφτήκατε τον Billy Davies, το έχει κερδίσει τρεις φορές αλλά σε διαφορετικές περιόδους), δήλωσε φυσικά υπερήφανος και θέλησε να τιμήσει το επιτελείο του, στο οποίο θεωρεί ότι οφείλει σε μεγάλο βαθμό αυτό το βραβείο. Φωτογραφήθηκε λοιπόν μαζί με όλους τους άμεσους συνεργάτες του, όπως βλέπετε παραπάνω. Για να τους γνωρίσετε κι εσείς, είναι οι εξής, από αριστερά προς τα δεξιά: Ian Bennett (προπονητής τερματοφυλάκων), (τον δεύτερο τον αναζητούμε ακόμα), Bruno Baltazar (βοηθός προπονητή), David Barriac (βοηθός προπονητή), Carlos Márquez (επικεφαλής αναλυτών βίντεο), Jean-Paul Ancian (βοηθός προπονητή) και Josh Coomber (αναλυτής βίντεο). 

Φυσικά, μόλις μαθεύτηκε η βράβευση του Γάλλου, ξεκίνησε η αιώνια κουβέντα περί κατάρας του συγκεκριμένου βραβείου, που φέρνει κακοτυχία τουλάχιστον τον μήνα που έπεται της βράβευσης στην ομάδα του μάνατζερ. Τα λέγαμε και τον Οκτώβριο, και οι Κασσάνδρες... επιβεβαιώθηκαν από τις συνεχόμενες ήττες από Wigan και Hull, είναι όμως πραγματικά έτσι; Κάποιος καλός άνθρωπος κάθισε και έψαξε πού τερμάτισαν τελικά οι ομάδες των οποίων οι μάνατζερ κέρδισαν το βραβείο από δύο φορές και πάνω στη συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και λίαν ενθαρρυντικά: αυτό συνέβη συνολικά 21 φορές, και οι 17 από αυτούς τους μάνατζερ οδήγησαν τις ομάδες τους στη μεγάλη κατηγορία, ενώ οι υπόλοιποι 4 τις είδαν να φτάνουν στα πλέι-οφ αλλά να μην ανεβαίνουν τελικά! Άρα... αν συνεχιστεί αυτή η παράδοση... πάμε για μεγάλα πράγματα φέτος!!!

Σε πιο σοβαρές ειδήσεις, ο Joe Lolley, που είχε προταθεί για το βραβείο του Παίκτη του Μήνα, "έχασε" τελικά από τον παρά λίγο (;) συμπαίκτη του Nahki Wells, που ολοκλήρωσε με έναν εντυπωσιακό μήνα τη θητεία του στην Queens Park Rangers (ως δανεικός από τη Burnley), αφού παίζει πλέον με κανονική μεταγραφή στη Bristol City.

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.