burnley17181

Η είδηση είναι ότι αυτή τη φορά δεν σκόραρε ο Απόστολος Βέλλιος... Παρ' όλα αυτά, η Forest ολοκλήρωσε τα φιλικά ματς προετοιμασίας της αήττητη απέναντι ακόμα και σε ομάδες πρώτης κατηγορίας Ισπανίας και Αγγλίας, έχοντας σκοράρει εννέα φορές και δεχθεί γκολ μόλις δύο. Και το εντυπωσιακό είναι πως και τα εννέα αυτά γκολ προήλθαν από τους επιθετικούς μας: Πέντε ο Βέλλιος και από ένα ο Daryl Murphy, που άνοιξε κι αυτός λογαριασμό σήμερα, ο Jason Cummings, o Ben Brereton, ακόμα και ο Tyler Walker που οδεύει προς δανεισμό!

Όχι κι άσχημος απολογισμός, και σίγουρα πειστικός για τον κόσμο, που επωφελήθηκε από την προσφορά της διοίκησης (δωρεάν είσοδος για όλους τους κατοίκους εισιτηρίων διαρκείας) και συνετέλεσε στο να καταγραφεί ο εντυπωσιακός για φιλικό ματς αριθμός των 10.231 εισιτηρίων. Οι φίλοι των Reds έχουν ξαναβρεί το κέφι τους και έχουν δημιουργήσει ρεκόρ διάθεσης καρτών διαρκείας, πράγμα που σίγουρα δεν μπορεί να συμβεί αν και η ίδια η ομάδα δεν δείχνει ότι κάτι καλό πάει να συμβεί. Μπορεί αυτό το "καλό" να σημαίνει μέχρι και εξάδα; Κανένας δεν ξέρει πριν ο αμείλικτος κριτής, ο μαραθώνιος της Championship, ανοίξει την αυλαία του την ερχόμενη Παρασκευή, με τη Forest να υποδέχεται τη νεοφώτιστη και πάντα μαχητική Millwall.

O Mark Warburton έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Murphy κι αυτός τον δικαίωσε με το γκολ και την εν γένει απόδοσή του, ενώ και ο Tendayi Darikwa, που έπαιξε 90 λεπτά απέναντι στη μέχρι πριν από λίγες μέρες ομάδα του, ήταν πολύ ορεξάτος και στις δύο άκρες του γηπέδου. Ο Ben Osborn έπαιξε δίπλα στον David Vaughan και κάπου κάπου άλλαζε θέσεις με τον επίσης παρόντα σε όλο το ματς Barrie McKay, η δε συνεργασία τους στο 33' απέφερε το γκολ των Reds. Όλα καλά κι όλα ωραία σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι δηλαδή. Να έλειπε και ο τραυματισμός του Jamie Ward που αποχώρησε στο 60' με φορείο μετά από σύγκρουση με τον συνεπώνυμό του (και γνωστό άτσαλο) Stephen Ward, θα ήμασταν πανευτυχείς. Δυστυχώς μάλλον περιμένουμε κι άλλα άσχημα μαντάτα, μετά την απώλεια του Matty Cash για δύο μήνες εξαιτίας του τραυματισμού του στο ματς με τη Girona...

H Burnley ήταν... ομάδα Premiership. Σφιχτή στην άμυνα, επικίνδυνη στην επίθεση, έκανε γνωστές τις προθέσεις της από τα πρώτα λεπτά, όπου χρειάστηκε μεγάλη συγκέντρωση από την άμυνα των Reds για να μην έχουμε απρόοπτα στα πρώτα λεπτά και μια φανταστική απόκρουση του Jordan Smith που έστειλε την κεφαλιά του Jonathan Walters από τη σέντρα του Andre Gray στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Gray, που πάντα παίζει καλά εναντίον μας (το έκανε και παλιότερα με τη Brentford), κατάφερε να περάσει τον Smith και να σκοράρει στο 28', αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Πέντε λεπτά αργότερα ο McKay έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Osborn, αυτός σέντραρε συρτά και από κοντά ο Murphy σκόραρε για πρώτη φορά με την κόκκινη φανέλα (φωτογραφία, ίσως να παρεμβλήθηκε και το πόδι του Ben Mee με το 6). Μάλιστα στο 36', πριν ακόμα συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι, μετά από λάθος γύρισμα ο πεισματάρης Ιρλανδός νίκησε τον αρχηγό των Clarets Tom Heaton στον αέρα, απέφυγε και τον James Tarkowski και σούταρε, αλλά ο Heaton είχε επιστρέψει και με υπερπροσπάθεια έδιωξε τη μπάλα. Η σωστή άμυνα της Forest έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ.

Ο Gray, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Μόλις 11 λεπτά πέρασαν στην επανάληψη και ο αγώνας ήρθε στα ίσα, με τον σέντερ φορ της Burnley να σκοράρει από κοντά μετά από συρτή σέντρα του Matt Lowton που δεν μπόρεσε να απομακρύνει ο Smith. Ήταν μέσα σε ένα δίλεπτο η δεύτερη φάση που ξεκίνησε από το αριστερό άκρο της άμυνάς μας, όπου ο Armand Traoré είναι αλήθεια ότι αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Το ματς είχε γίνει σκληρό, και το ιατρικό τιμ της Forest χρειάστηκε να μπει δύο φορές στο γήπεδο μεταξύ 46' και 60'. Ο Joe Worrall τη γλίτωσε μετά από προσπάθειά του στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Ward, που είχε πάρει στην ανάπαυλα τη θέση του Brereton, ήταν πιο άτυχος και αναγκαστικά βγήκε για να μπει ο Cummings. Στο 67' ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, που είχε αλλάξει στο ημίχρονο τον Vaughan, έδειξε να ανατρέπει στην περιοχή μας τον Walters, αλλά ο διαιτητής Andy Woolmer έμεινε ασυγκίνητος. Οι πολλές αλλαγές έριξαν το ρυθμό και οι δύο τελευταίες φάσεις ήταν στο 86' για τους Reds (από λάθος απομάκρυνση του Heaton ο McKay έβγαλε σέντρα αλλά ο Cummings δεν πρόλαβε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι) και στο 89' για τους Clarets (ακόμα μια θετική επέμβαση του Smith σε σουτ του Jóhann Berg Guðmundsson.

Forest: Smith, Darikwa, Mancienne (Hobbs 60'), Worrall, Traoré, Vaughan (Μπουχαλάκης 46'), Osborn, Brereton (Ward 46', Cummings 60'), McKay, Clough, Murphy (Βέλλιος 60').
Burnley: Heaton, Lowton (Bardsley 72'), Mee (Taylor 76'), Tarkowski, Ward, Hendrick (Guðmundsson 81'), Cork (Westwood 46'), Defour (Brady 61'), Walters (Vokes 72'), Gray (Agyei 81'), Barnes (Arfield 60').
Σκόρερς: Murphy 33' - Gray 56'.
Διαιτητής: Andy Woolmer.
Θεατές: 10.231 (Forest: 9.665).

Mark Warburton: "Είμαι στ' αλήθεια ικανοποιημένος γιατί πιστεύω πως ήμασταν πολύ καλοί, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν ένα εξαιρετικό τεστ για μας αφού ξέραμε τι θα αντιμετωπίζαμε με αντίπαλο τη Burnley: ποιότητα, οργάνωση, δυναμικό παιχνίδι. Ο Sean Dyche στήνει πολύ καλά τις ομάδες του, αλλά πιστεύω πως στο πρώτο ημίχρονο ανταποκριθήκαμε στην πρόκληση και αυτό μου άρεσε. Δείξαμε ενέργεια και ποιότητα και τους κοιτάξαμε στα μάτια σε όλες τις περιοχές του γηπέδου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές έκαναν το παιχνίδι πιο αργό και για τις δύο ομάδες, αλλά ήταν ένα γερό τεστ και ένας ωραίος τρόπος να κλείσουμε την περίοδο προετοιμασίας μας. Μπορείς να παίζεις με ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών, να τις συντρίβεις και να τα βλέπεις όλα ρόδινα, αλλά πρέπει να δοκιμάζεσαι κιόλας. Ήταν δοκιμασία για μας, και το ματς με τη Girona και το σημερινό. Μου άρεσε που τους παίξαμε στα ίσα, δε μου άρεσε -όπως ποτέ- που δεχθήκαμε γκολ στο γήπεδό μας, αλλά θεωρώ ότι είμαστε σε καλή κατάσταση εν όψει της έναρξης της σεζόν".

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.