ioannou aris

Από μέρες το ξέραμε, η επιβεβαίωση ήρθε σήμερα με τη φωτογραφία που βλέπετε επάνω. Ο Νικόλας Ιωάννου πέταξε για την Ελλάδα και ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα του Άρη, στον οποίο θα ολοκληρώσει ως δανεικός τη φετινή σεζόν. Όλα αυτά σχεδόν 3,5 μήνες μετά τη μεταγραφή του στη Forest από τον ΑΠΟΕΛ (αλήθεια, σταμάτησε να ισχύει το καθεστώς που ξέραμε παλιά, ότι ένας παίκτης δεν μπορεί να αγωνιστεί σε τρεις ομάδες μέσα στην ίδια σεζόν;). Υπάρχουν μάλιστα φήμες που αναφέρουν ότι ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει το καλοκαίρι αν θα ενεργοποιήσει οψιόν αγοράς για να τον κάνει δικό του.

Προσωπικά αυτή η κίνηση μου προκάλεσε πολλές απορίες. Ο Chris Hughton ήρθε και βρήκε βασικό στα αριστερά της άμυνας τον Κύπριο μπακ, ο οποίος έπαιξε πέντε σερί ματς πριν αποβληθεί απέναντι στη Luton μετά από μια διαιτητική απόφαση που σήκωνε πολλή συζήτηση. Εξέτισε την ποινή του και βρέθηκε για ελάχιστα ματς στον πάγκο και μετά στην εξέδρα, καθώς ο Yuri Ribeiro επέστρεψε στη θέση του μετά το πολύ κακό φετινό του ξεκίνημα και σιγά σιγά επανέρχεται στα περσινά επίπεδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκτός του Ribeiro άλλα δύο αριστερά μπακ στο ρόστερ των Reds, ο Gaëtan Bong (που είναι πλέον ο αριστερός μπακ που έχουμε συνέχεια στον πάγκο) και ο Tyler Blackett. Και οι δύο έχουν δείξει σαφώς λιγότερα πράγματα από τον Ιωάννου, και οι δύο κερδίζουν πολύ περισσότερα χρήματα από τον Ιωάννου, και οι δύο βοηθούν επιθετικά πολύ λιγότερο από τον Ιωάννου, που έχει από τις καλύτερες σέντρες γενικά στην ομάδα.

Γιατί λοιπόν να δοθεί δανεικός ο Ιωάννου; Μόνο και μόνο επειδή ο ιδιοκτήτης της Forest έχει για τους δικούς του λόγους ανοίξει διαρκή δίαυλο με τον ομόλογό του του Άρη, και κάπως έτσι απαλλαχθήκαμε από το "βάρος" του Yohan Benalouane το φθινόπωρο; Να θυμίσουμε ότι γράφτηκε πως για τον Άρη προοριζόταν και ο Miguel Ángel Guerrero, ο οποίος τελικά παρέμεινε στη Forest και δεν αποκλείεται να τον δούμε αύριο στο FA Cup απέναντι στην Cardiff. Ή μήπως επειδή ο Hughton έχει αναπτύξει μια καλή σχέση με τον Bong από την κοινή τους θητεία στη Brighton και θεώρησε πως χρειάζεται περισσότερο τον Καμερουνέζο, που όμως στα 32 του πια δείχνει πως δεν είναι καν ο παίκτης που κάποτε βλέπαμε στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού (πολλώ δε μάλλον αυτός που αγωνίστηκε στην Premier League με τη Brighton); Ή μήπως κάτι άλλο; Γιατί να μην έχει πείσει ο Ιωάννου ότι μπορεί να βοηθήσει τη Forest το βρίσκω μάλλον απίθανο - όπως και οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας από όσα διαβάζω.

Μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ την απάντηση. 

* Η φωτογραφία είναι από την κυπριακή ιστοσελίδα sport-fm.