malaga friendly

Όλο χαμόγελα επιστρέφουν οι Reds απόψε στην Αγγλία, αφού το τρίτο τους φιλικό επί ισπανικού εδάφους ήταν (τηρουμένων των αναλογιών για τον αντίπαλο και την εποχή του χρόνου) μάλλον βγαλμένο από τα όνειρα του Aitor Karanka για το πώς θέλει τη "δική του" Forest. Όσον αφορά όχι τόσο το αποτέλεσμα, αλλά τον τρόπο παιχνιδιού και κυρίως τον ανταγωνισμό μέσα στο ρόστερ. Γιατί σ' αυτό το πρωινό (ώστε να διευκολυνθεί η αναχώρηση της ομάδας) φιλικό έπαιξαν κατά κύριο λόγο όσοι είχαν αγωνιστεί λίγο απέναντι στη Betis. Και τα κατάφεραν μια χαρά.

Με τα "δεύτερα", λοιπόν; Περίπου! Ειδικά για την άμυνα με τα... τρίτα, αφού δεξί μπακ ξεκίνησε ο νεαρός Jordan Gabriel και κεντρικό δίδυμο δύο Σκανδιναβοί που δεν έπαιξαν πέρσι καθόλου στην πρώτη ομάδα: ο Φινλανδός Thomas Lam και ο Σουηδός Anel Ahmedhodzic. Στο τέρμα ήταν ο Jordan Smith (με τον καινούργιο του... κότσο), αριστερά στην άμυνα ο Ben Osborn, αμυντικά χαφ ο αρχηγός Ben Watson και ο Liam Bridcutt, o Gil Dias εναλλασσόμενος ανάμεσα στο αριστερό "φτερό" και τη θέση πίσω από τον προωθημένο Lewis Grabban με τον João Carvalho και πιο δεξιά ο Hillal Soudani.

H Málaga, που πέρσι υπό τις οδηγίες του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Michel τερμάτισε τελευταία στην ισπανική Liga και υποβιβάστηκε, κατέβηκε στο πρώτο φετινό φιλικό προετοιμασίας της περίπου με την ενδεκάδα στην οποία υπολογίζει ο Juan Ramón Muñiz για να την οδηγήσει ξανά στα μεγάλα σαλόνια, αλλά παρά την υπεροχή της σε όλο σχεδόν το πρώτο ημίχρονο (μέχρι δηλαδή να δεχθεί το γκολ) δεν απείλησε σοβαρά παρά μόνο στο πρώτο τρίλεπτο, όταν ο Smith έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ σουτ του Juan Cruz και μετά ο ίδιος παίκτης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Μετά οι Ισπανοί έβρισκαν συνεχώς μπροστά τους πόδια για να τους κοντράρουν, όπως για παράδειγμα στο 11' ο Σκοτσέζος Jack Harper, προϊόν των ακαδημιών της Real Μαδρίτης με σύντομο πέρασμα από τη Brighton, αυτό του Ahmedhodzic. H Forest σιγά σιγά ισορρόπησε, βγήκε μπροστά και είδε το πρώτο της σουτ από τον Soudani στο 24' να μην απειλεί ιδιαίτερα τον Andrés Prieto. Ο Αλγερινός βοηθούσε πολύ και αμυντικά στην πτέρυγά του, με συνέπεια ο Grabban για μεγάλο διάστημα να μοιάζει απομονωμένος.

Όλα άλλαξαν μετά τη φανταστική έμπνευση του Dias στο 34'. Ο Πορτογάλος ζογκλέρ πήρε τη μπάλα κάπου στον κύκλο της σέντρας με φάτσα στο τέρμα μας, έστειλ τους δύο πρώτους αντιπάλους του με ωραία περιστροφή, πέρασε σαν άνεμος στην τρελή κούρσα του όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε με το δεξί τον Prieto για το 0-1. Και λίγο έλειψε να βάλει και δεύτερο στο επόμενο λεπτό, όταν ο Prieto έδιωξε το σουτ του Grabban και προσπάθησε να σκοράρει στο ριμπάουντ, αλλά ένας αμυντικός έδιωξε πάνω στη γραμμή. Άλλη μια "κόκκινη" κόντρα στον Roberto Rosales στο 45' και το ημίχρονο βρήκε τη Forest μπροστά.

H Málaga μπήκε και πάλι φουριόζα, αλλά μεγάλη ευκαιρία δεν έκανε απέναντι στον Στέφανο Καπίνο, που είχε πάρει τη θέση του Smith με τους υπόλοιπους να συνεχίζουν κανονικά. Και με δύο πανέμορφα γκολ σε διάστημα δύο λεπτών οι Ισπανοί κατέθεσαν οριστικά τα όπλα. Πρώτα (63') ο Osborn άλλαξε με τον Carvalho και από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε με υπέροχο δεξί (!) φαλτσαριστό σουτ τη μπάλα στο παραθυράκι του Kellyan, που είχε πάρει τη θέση του Prieto, βυθίζοντας σε θλίψη όσους "φίλους της ομάδας" τον κράζουν καθημερινά από τα social media... Και στο 65' ο Dias έσπειρε πανικό στην άμυνα της Málaga αναγκάζοντας τους πάντες, ως και τον τερματοφύλακα, να μαζευτούν γύρω του, πριν σερβίρει έτοιμο γκολ στον Soudani που σκόραρε με το αριστερό. Ακολούθησαν πολλές αλλαγές από τον Karanka, που έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους μικρούς Arvin Appiah, Danny Preston και Virgil Gomis, ενώ η Forest δεν άλλαζε τρόπο παιχνιδιού, έλεγχε απόλυτα το ματς και απειλούσε και για τέταρτο γκολ. Μετά το σφύριγμα της λήξης ο Muñiz τα έλεγε ένα χεράκι στους παίκτες του που είχαν συγκεντρωθεί στη σέντρα, ενώ από πίσω τους οι Reds έκαναν το τρέξιμο της αποθεραπείας...

Επόμενο φιλικό στο Boundary Park του Oldham απέναντι στην τοπική Athletic, το Σάββατο στις 5 ώρα Ελλάδας.

Málaga: Prieto (Kellyan 46'), Rosales (Cifuentes 46'), Miquel (Diego Glez 46'), Abqar (Luis Hernández 46'), Juankar (Ricca 46'), Recio (Deco 46', David Ramos 87'), Lacen (Iturra 46'), Keko (Juanpi 46', Hicham 83'), Ontiveros (Mula 46'), Juan Cruz (Adrián 46'), Harper (Joan Grasa 46').
Forest: Smith (Καπίνο 46'), Gabriel (Darikwa 75'), Lam, Ahmedhodzic, Osborn (Preston 83'), Watson (Yates 75'), Bridcutt (Guédioura 75'), Dias (Lolley 75'), Carvalho (Appiah 75'), Soudani (Gonçalves 75'), Grabban (Gomis 83').
Σκόρερς: Dias 34', Osborn 63', Soudani 65'.
Κίτρινη κάρτα: Guédioura 91'.

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.