Guedioura Algeria

Σκίζει ο Adlène Guédioura στην Αίγυπτο! Η Αλγερία του Djamel Belmadi πετάει στο Copa Africa, με άνετες και μεγάλες σε έκταση νίκες, έχει περάσει ήδη στα προημιτελικά και απόντων, πλέον, των οικοδεσποτών που υπέστησαν ήττα-σοκ από τη Νότια Αφρική έχει βλέψεις για πολύ ψηλά. Αντίθετα με τον προκάτοχό του Rabah Madjer, o Belmadi εμπιστεύεται πλήρως τον άσο της Forest, ξεκινώντας τον συνεχώς βασικό και αναθέτοντάς του να κρατάει περίπου... όλο το κέντρο στο 4-1-4-1 που χρησιμοποιεί. Ο δε Adlène χάνει βέβαια ένα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας των Reds, αλλά δείχνει να το χαίρεται με την ψυχή του...

Ο αγώνας της Κυριακής (7/7) απέναντι στη Γουινέα του Mady Camara (o άσος του Ολυμπιακού δέχθηκε κίτρινη μόλις στο 6' και σαφώς επηρεάστηκε στη συνέχεια) δεν αποτέλεσε εξαίρεση στα παραπάνω. Πολύ νωρίς επίσης (14') ο Guédioura χρεώθηκε κι αυτός με κίτρινη από εκείνες που λέμε "ο θεός να τις κάνει", αλλά δεν πτοήθηκε και σέρβιρε ασίστ πάρε-βάλε στον Baghdad Bounedjah που όμως αστόχησε. Οι Fennecs ήταν πολύ καλύτεροι, άνοιξαν το σκορ στο 24' με υπέροχη ομαδική προσπάθεια και τελικό πλασέ από τον Youcef Belaïli, έκαναν το 2-0 στο 57' με τον αρχηγό τους Riyad Mahrez, και λίγα δευτερόλεπτα αφού ο δικός μας παραχώρησε τη θέση του στον Hicham Boudaoui (82') πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Adam Ounas. Στα προημιτελικά τελικά δεν θα έχουμε μάχη πρώην συμπαικτών, αφού η Αλγερία θα αντιμετωπίσει μεθαύριο (11/7) την Ακτή Ελεφαντοστού, νικήτρια με 1-0 επί του Μάλι του Molla Wagué!

Κι άλλες μεταγραφές εν όψει;

Κι ενώ η ομάδα επέστρεψε από την Ισπανία και ετοιμάζεται να μας έρθει στην Ελλάδα, είδαμε χθες και προχθές τα νέα για τις μεταγραφές του Aro Muric και του πορτογαλικού διδύμου της Benfica, του Alfa Semedo και του Yuri Ribeiro, που προκάλεσε τις επιφυλάξεις του πάντα λιγάκι γκρινιάρη Kenny Burns: "H Forest πρέπει να προσέξει αν σκοπεύει να εξακολουθήσει να γεμίζει το ρόστερ της με Πορτογάλους". Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Εν πολλοίς άγνωστο, καθώς ακούστηκαν μοιραία και νέα ονόματα (αν και αυτοί που παίρνουμε τελευταία συνήθως δεν μας απασχολούν παρά λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί η μετακίνησή τους στη Forest). Από αυτά που έχουμε ήδη ακούσει, πηγές του συλλόγου ανέφεραν ότι τελικά δεν πάμε για τον Carlos Vinicius που κρίθηκε πανάκριβος, ενώ και το ενδιαφέρον για τον Massimo Luongo -αν υπήρξε ποτέ τέτοιο εννοείται- δείχνει να ατονεί, παρά το γεγονός ότι ο Mark Warburton δεν τον υπολογίζει και τον "έκοψε" από την αποστολή της QPR για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Εντελώς νέα ονόματα είναι ο 26χρονος Γάλλος επιθετικός Jérémie Bela, για τον οποίο ενδιαφέρονται και η γαλλική Nantes, η ισπανική Alavés και η Birmingham, αφού το συμβόλαιό του με την Albacete (Β' κατηγορίας Ισπανίας) έληξε, και δύο ακόμα παίκτες που γράφεται στη Γαλλία ότι παρακολουθεί ο Sabri Lamouchi: ο 29χρονος Σενεγαλέζος πρώην διεθνής κεντρικός χαφ Younousse Sankharé, ο οποίος όμως έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τη Bordeaux (χθες οι ελληνικές εφημερίδες έγραφαν ότι τον "χτυπάει" ο Ολυμπιακός...), και ο 24χρονος μέσος της Nice Remi Walter.

"Εσωτερικές" υποθέσεις: Βόμβα με Ben

Δευτέρα βράδυ "έσκασε" η βόμβα ότι η νεοφώτιστη στην Premiership Sheffield United δίνει 3 εκατομμύρια για τον Ben Osborn! Πιστεύω ότι γι' αυτή την υπόθεση θα έχουμε νέα σύντομα, οπότε καλό είναι να περιμένουμε. Πάντως η προσφορά δεν έδειξε να ενθουσιάζει τη διοίκηση των Reds... Στο μεταξύ, χθες κυκλοφόρησε ότι η Forest αναμένεται όχι απλώς να επανέλθει στη διεκδίκηση του Albert Adomah, που φαινόταν να ατονεί μετά την απόκτηση του Sammy Ameobi, αλλά να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του πολύ σύντομα, αφού οσονούπω περνάει από ιατρικές εξετάσεις!  Μπορεί να έχει σχέση με την περίπτωση Osborn, μπορεί και όχι... Αρκετά καλά είναι τα νέα από το μέτωπο Sam Byram, για τον οποίο οι φήμες εντείνονται ότι η West Ham θα τον αφήσει ελεύθερο, αφού ο Manuel Pellegrini δεν δείχνει να τον έχει στα υπ' όψιν, ενώ το ενδιαφέρον της West Brom να τον αποκτήσει φαίνεται πως καταλάγιασε για τα καλά. Οι Reds, από την άλλη, θα περιμένουν την ετυμηγορία του Lamouchi σχετικά με την αναζήτηση δεξιού μπακ, που είναι αρκετά πιεστική καθώς ο Tendayi Darikwa χρειάζεται διακοπές πριν επιστρέψει μετά το Copa Africa και για την ώρα η θέση στα φιλικά καλύπτεται από τον Matty Cash. Στον αντίποδα, φήμες αναφέρουν ότι πολύ δύσκολο είναι πλέον να παραμείνει ο Daryl Murphy, καθώς ο Lamouchi γνωστοποίησε στον βετεράνο Ιρλανδό φορ ότι δεν τον χρειάζεται και μπορεί να ψάξει για ομάδα, ενώ για τον Tyler Walker υπάρχει ενδιαφέρον από την Coventry της League One... Α, και μην ξεχάσουμε τις μόνιμες φήμες ότι ο Claudio Yacob πάει Ολυμπιακό, που αυτή τη φορά περιλαμβάνουν στο πακέτο και τον Costel Pantilimon, ο οποίος ενδέχεται μετά την απόκτηση του Muric να βρεθεί στον πάγκο!

Ο τραυματίας μας πώς πάει; 

Ο João Carvalho ήταν ιδιαίτερα άτυχος, αφού χτύπησε στον αστράγαλο στο πρώτο φιλικό της σεζόν με την Alfreton. Ο Πορτογάλος μέσος ταξίδεψε στη Λισαβόνα για να επισκεφθεί έναν γιατρό ειδικό για τέτοιες περιπτώσεις, μετά από αντίστοιχη εξέταση στο Λονδίνο, και αναμενόταν πίσω στη βάση του χθες. Ο Lamouchi, που χαρακτήρισε "εξαιρετικό παίκτη" τον Carvalho, είναι αισιόδοξος ότι οι εξετάσεις στους συνδέσμους του αστραγάλου δεν θα δείξουν μεγάλη ζημιά και ο βιρτουόζος νεαρός θα είναι στη διάθεσή του για προπονήσεις από αυτή κιόλας την εβδομάδα. 

Dawson: "Ποια... ανταρσία;"

Ο Michael Dawson μπορεί να μην έπαιξε πολύ πέρσι λόγω τραυματισμών, αλλά εξακολουθεί να είναι μια σημαντική φιγούρα στα αποδυτήρια της Forest και έχει μπει κανονικά στην προετοιμασία για τη νέα περίοδο. Ο πολύπειρος σέντερ μπακ, ερωτηθείς για το αν ο Martin O'Neill έφυγε μετά από ανταρσία των παικτών, όπως γράφτηκε, απάντησε: "Ήταν έκπληξη που έφυγε ο μάνατζερ, αλλά μπορώ να σας βεβαιώσω πως όλα τα παιδιά ξεκίνησαν με πολλή όρεξη για δουλειά την προετοιμασία. Προσωπικά δεν θυμάμαι να έχω δουλέψει τόσο σκληρά εδώ και χρόνια. Στις λίγες προπονήσεις που κάναμε δεν φάνηκε να υπήρχε καμιά υποψία δυσαρέσκειας. Οι παίκτες της Forest είναι τίμιοι και πάντα δίνουν το 100%. Με το χέρι στην καρδιά σάς λέω ότι κανείς δεν απογοήτευσε ποτέ τον μάνατζερ από πλευράς προσπάθειας. Ούτε ένας".

Πορτογάλος ο βοηθός του Lamouchi;

Δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα σχετικό από τον σύλλογο, ακούγεται πάντως έντονα στην Πορτογαλία ότι βοηθός του Lamouchi στην τεχνική ηγεσία της Forest δεν θα είναι άλλος από τον Bruno Baltazar. Ο Πορτογάλος προπονητής ήταν βοηθός του Γάλλου και στο Κατάρ και την Al Jaish, ενώ έχει δουλέψει ως πρώτος σε αρκετές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των ΑΠΟΕΛ και ΑΕ Λεμεσού στην Κύπρο.

Καλή ξεκούραση φίλε

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος, και ήρθε η ώρα για τον Dorus De Vries να κρεμάσει τα γάντια του στα 38 του χρόνια. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας έφυγε από τη Forest το καλοκαίρι του 2016 για να πάει στη Celtic, έχοντας αναδειχθεί Παίκτης της Σεζόν την αμέσως προηγούμενη περίοδο, στην οποία κράτησε 11 φορές την εστία του ανέπαφη (ρεκόρ που από τότε κι έπειτα μόλις φέτος έσπασε από τον Pantilimon με 15). Στο αντίο του ο Dorus είχε μια καλή κουβέντα για όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε (Telstar, Den Haag, Dunfermline, Swansea, Wolves, Forest, Celtic), και αποκάλυψε ότι το επόμενο βήμα του είναι η απόκτηση πτυχίου Sports Management στο περίφημο πανεπιστήμιο Johan Cruijff, που βοηθάει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να εξειδικευτούν στα αντικείμενα που θα αποτελέσουν τη νέα καριέρα τους μετά την αποχώρηση από τα γήπεδα.

Πολλή τηλεόραση τον Αύγουστο

Όσοι έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports και τις αναμεταδόσεις του σε όλο τον κόσμο θα χαρούν... φεστιβάλ Forest τον Αύγουστο, αφού εκτός από τον αγώνα της πρεμιέρας στο City Ground με τη West Brom (3/8, 19.30) το αγγλικό κανάλι θα καλύψει ακόμα ζωντανά τα ματς εκτός έδρας με Leeds (10/8, 14.30) και Charlton (21/8, 21.45). Επίσης ο εκτός έδρας αγώνας με τη Stoke, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 17.00, μεταφέρεται μια μέρα πριν, την Παρασκευή στις 21.45. Όλες οι ώρες που αναφέρονται είναι Ελλάδας.

Ο χορηγός της... πλάτης

Αν θυμάμαι καλά, η Forest δεν είχε ποτέ χορηγό στο πίσω μέρος της φανέλας της. Ε λοιπόν, ήρθε η ώρα και γι' αυτό! Η εταιρεία UK Meds, που εδρεύει στο Nottingham και προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα -ας το πούμε έτσι-  διαδικτυακό φαρμακείο, θα εμφανίζεται στο εξής στην πλάτη κάθε αγωνιστικής φανέλας (αλλά και των replicas που πουλάει η μπουτίκ μας), στο εμπρός μέρος κάθε φανέλας προπόνησης και φυσικά σε διαφημιστικές πινακίδες στο City Ground. Άλλη μια επιτυχία του δαιμόνιου David Cook, που δεν σταματάει να βρίσκει πηγές εσόδων για τον σύλλογο...

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Nottingham Post.