no football

Σε επέκταση της περιόδου "καραντίνας" λόγω κορονοϊού προχώρησαν σήμερα οι ιθύνοντες του αγγλικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τη συναίνεση και της Football Association, αναβάλλοντας την επανέναρξη των πρωταθλημάτων (Premier League, Championship, League One, League Two, Women's Super League, Women's Championship) το λιγότερο μέχρι τις 30 Απριλίου. Αυτό φυσικά σημαίνει και την επέκταση της σεζόν πέραν της 1ης Ιουνίου, ημερομηνίας που είχε εκτιμηθεί μετά την αρχική αναβολή των πρωταθλημάτων μέχρι τις 4 Απριλίου. 

Ήταν μια εξέλιξη λίγο ως πολύ αναμενόμενη, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της UEFA Aleksander Čeferin για τη μετάθεση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για το καλοκαίρι του 2021 και την επιθυμία να ολοκληρωθούν όσο γίνεται πιο σύντομα οι εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις μέσα στο πλαίσιο ευθύνης της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Πλέον οι αρμόδιοι, χωρίς την πίεση από το αρχικό καλεντάρι, εργάζονται ώστε να βρεθούν δίκαιες λύσεις για να ολοκληρωθούν οι σεζόν ομαλά, ειδικά σε πρωταθλήματα σαν το δικό μας όπου προβλέπονται και πλέι-οφ. Παρόμοια ομάδα εργασίας συνέστησε και η UEFA για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και μέσα από την Αγγλία και από αλλού ανησυχίες ότι ίσως χρειαστεί η τρέχουσα περίοδος να μην ολοκληρωθεί ποτέ και να χαρακτηριστεί "ως μη γενόμενη" (θα έχετε διαβάσει για τις ατέλειωτες συζητήσεις αν θα πρέπει ή όχι να απονεμηθεί ο τίτλος του πρωταθλητή της Premiership στη Liverpool, που τη στιγμή της διακοπής και με εννέα αγώνες να απομένουν ήταν 25 βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Manchester City). Υπάρχει και το σχετικό αγκάθι με τα συμβόλαια των παικτών, αρκετά από τα οποία λήγουν στις 30 Ιουνίου, με την αγωνιστική περίοδο να εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να συνεχιστεί και πέρα από αυτή την ημερομηνία. Όμως, αν η πρόοδος στη μάχη με τον ιό επιτρέψει τελικά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, θεωρείται ότι όλες οι πλευρές θα δείξουν την απαραίτητη καλή θέληση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή την εξέλιξη, αναβάλλονται και οι αγώνες μας με Derby εκτός, Fulham εντός, Preston εκτός, Swansea εντός και Barnsley εκτός, και πάμε για το ματς που υπό κανονικές συνθήκες θα ολοκλήρωνε την κανονική περίοδο, εναντίον της Stoke στις 2 Μαΐου στο City Ground. Με κάθε επιφύλαξη πάντα...

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Northampton Chronicle.