ball city ground

Μετά την ανακοίνωση της Premier League ότι στις 17 Ιουνίου η μπάλα αρχίζει να τσουλάει πάλι στα γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας, αλλά και το σημερινό "ok" της βρετανικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, η αντίστοιχη ανακοίνωση της EFL αναμενόταν από στιγμή σε στιγμή. Και πράγματι, πριν από λίγο η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε ότι το πρωτάθλημα της Championship επανεκκινεί μετά από τρεις μήνες απραξίας το Σάββατο 20 Ιουνίου, με τους εναπομείναντες αγώνες της κανονικής περιόδου, εάν βεβαίως ως τότε τηρηθούν όλα τα σχετικά πρωτόκολλα και οι τοπικές αρχές ανάψουν το πράσινο φως.

Οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας βλέπουν με θετικό μάτι την εξέλιξη, αν και υπάρχουν ορισμένες (όπως π.χ. η Hull) που θέλουν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και την ακύρωση της σεζόν. Αν όλα πάνε καλά και οι αγώνες όντως ξεκινήσουν στην ημερομηνία που προτείνεται, αναμένεται το πρωτάθλημα να έχει ολοκληρωθεί (μαζί με τα πλέι-οφ) μέχρι τις 30 Ιουλίου. Φυσικά για να ισχύσουν όλα αυτά πρέπει να συναινέσει και το κανάλι Sky Sports, που έχει τα δικαιώματα αναμετάδοσης των αγώνων. Το πρόγραμμα από εδώ και μπρος, με ημερομηνίες και ώρες, όπως και τα ματς που θα καλυφθούν από το Sky και τα υπόλοιπα που θα φτάσουν ως τα σπίτια των φιλάθλων μέσω της γνωστής πλατφόρμας iFollow, θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω. Πάντως έχει ήδη ειπωθεί ότι κατά πάσα πιθανότητα η σειρά των αγώνων δεν θα αλλάξει σε σχέση με το παλιό πρόγραμμα (η Forest, δηλαδή, θα ξεκινήσει εκτός έδρας με αντίπαλο τη Sheffield Wednesday).

Όπως ισχύει και στη Γερμανία, όπου το πρωτάθλημα έχει ξαναρχίσει εδώ και καιρό, οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα για πέντε αλλαγές σε κάθε αγώνα, και για τον σκοπό αυτό κάθε αποστολή θα περιλαμβάνει 20 παίκτες και όχι 18, όπως γινόταν ως τώρα. Οι ομάδες έχουν ήδη, όπως ξέρουμε, ξεκινήσει προπονήσεις και σύντομα θα μπουν και σε καθεστώς πλήρους επαφής μεταξύ των παικτών.

Λέτε...;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες των εννέα αγώνων που απομένουν στην κανονική περίοδο, και μπορείτε να τις δείτε εδώ.

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Nottingham Post.