carayol
Μια μεταγραφική περίοδος δεν φέρνει μόνο προσθήκες, αλλά και αποχωρήσεις. Στη Forest αυτές ήταν αρκετές και αναμενόμενες - ούτε μία από αυτές δεν προκάλεσε έκπληξη. Αντίθετα, υπήρχαν παίκτες "ξεγραμμένοι", με πρώτο απ' όλους τον Απόστολο Βέλλιο, που παρέμεινε στο ρόστερ λόγω λειψανδρίας στην επίθεση μετά τον τραυματισμό του Daryl Murphy και τα δεδομένα των δανεισμών. Αντίθετα, Matt Mills και Mustapha Carayol αποχώρησαν οριστικά, οι δε Tyler Walker, Zach Clough, Jamie Ward, Armand Traoré και Stephen Henderson προσωρινά.

Ο Mills έμεινε ελεύθερος λύνοντας το συμβόλαιό του κοινή συναινέσει, και κατέληξε στη Barnsley. Το κλίμα ήταν έτσι κι αλλιώς βαρύ για τον έμπειρο αμυντικό, που εδώ που τα λέμε δεν εντυπωσίασε κιόλας στα χρόνια της παραμονής του στο City Ground και τελευταία συνελήφθη αρκετές φορές αφηρημένος, με αποτέλεσμα η ομάδα να δεχθεί γκολ. Μάλλον δεν υπάρχουν και πολλοί που θα νοσταλγήσουν την παρουσία του.

Αντίθετα, ίσως σε κάποιους να λείψει η συμπαθητική φιγούρα του Carayol, που έσπασε το συμβόλαιό του με τον ίδιο τρόπο και αμέσως υπέγραψε στην Ipswich. Έσπευσε μάλιστα να δηλώσει πως το πέρασμά του από τη Forest ήταν η πιο απογοητευτική περίοδος της καριέρας του. Ο Aitor Karanka δεν του είχε δείξει εμπιστοσύνη ούτε στη Middlesbrough, οπότε ήξερε ότι οι μέρες του στο Nottingham ήταν μετρημένες. Θα τον θυμόμαστε ως καλό στρατιώτη που ποτέ δεν δημιουργούσε προβλήματα και πάνω στον οίστρο του μπορούσε να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα, κυρίως με κούρσες και σέντρες αφού τα τελειώματα ήταν πάντα η αχίλλειος πτέρνα του...

O Traoré μάλλον δεν έχει καταφέρει να συνειδητοποιήσει ότι η Forest ήταν μια καλή ευκαιρία για την καριέρα του, που είχε πάρει χρόνια την κατιούσα. Φέτος του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες, εκείνος όμως πλην ορισμένων στιγμών ποδοσφαιρικής ιδιοφυίας, όπως η κούρσα που οδήγησε στο κερδισμένο πέναλτι εναντίον της Arsenal, δεν έδειξε πολλά πράγματα και "κατάφερε" να αναζωπυρώσει τη γκρίνια στις τάξεις των οπαδών της ομάδας για την αποδέσμευση του Dani Pinillos το καλοκαίρι. Πήγε ως το τέλος της σεζόν στην Cardiff, λόγω της παρουσίας του Neil Warnock, με τον οποίο είχε δουλέψει στην QPR. Αυτός θα ξέρει το κουμπί του...

Στην Ουαλία ο Traoré θα κάνει παρέα με τον Ward, για τον οποίο η συμφωνία είχε κλείσει νωρίς μέσα στη μέρα: θα γινόταν ανταλλαγή με την Cardiff. Ο Lee Tomlin θα ερχόταν στο Nottingham ως το τέλος της σεζόν και ο Βορειοϊρλανδός θα πήγαινε στην Cardiff για το ίδιο διάστημα. Ήταν μια πολύ καλή λύση για τον δυναμικό εξτρέμ, που δεν έβρισκε χρόνο συμμετοχής και ούτε μία φορά φέτος δεν είχε συμπεριληφθεί στo αρχικό σχήμα. Το μαχητικό στυλ του ταιριάζει πολύ στη φιλοσοφία του Warnock, που είπε να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, και επωφεληθήκαμε κι εμείς με έναν πολύ έμπειρο παίκτη όπως ο Tomlin.

Ο Walker ήταν να δοθεί δανεικός από την αρχή της σεζόν, αλλά μια καταπληκτική εμφάνισή του στο League Cup εναντίον της Newcastle άλλαξε άρδην τη στάση του Mark Warburton απέναντί του. Στην πορεία, όμως, φάνηκε πως ακόμα δεν έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να διεκδικήσει θέση βασικού. Θα περάσει τους επόμενους μήνες στη Bolton, που κάνει μεγάλη προσπάθεια να μην υποβιβαστεί στη League One και μπορεί να του προσφέρει παραστάσεις Championship με πολύ λιγότερες απαιτήσεις και συνωστισμό στην επίθεση.

Στη Bolton, την ομάδα δηλαδή από την οποία τον απέκτησε πέρσι τέτοια εποχή η Forest, θα συνεχίσει ως το καλοκαίρι και ο Clough. Έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, που όμως δεν είχε συνέχεια. Πήρε φέτος πάμπολλες ευκαιρίες και από τους τρεις ανθρώπους που κάθισαν στον πάγκο των Reds, αλλά δεν τις άρπαξε. Δεν κατόρθωσε καν να σκοράρει. Του έτυχε και ο Kieran Dowell, που βγήκε πολύ καλή μεταγραφή και παίζοντας στη θέση του ανάγκασε τους προπονητές να κάνουν αλχημείες μετακινώντας τον Clough εδώ κι εκεί. Ίσως σε οικείες συνθήκες να ξαναβρεί τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Ο Henderson από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Costel Pantilimon περίσσευε. Έτσι κι αλλιώς μόνο σε ένα ματς είχε παίξει φέτος, και μάλλον δε θέλει και ο ίδιος να το θυμάται (στη συντριβή με 5-1 από την Chelsea). Στην Portsmouth, που ακόμα διεκδικεί την είσοδο στην εξάδα της League One, θα βρει ένα γνώριμο περιβάλλον (είχε ξαναπεράσει από το Fratton Park στο παρελθόν) και επιτέλους την ευκαιρία να παίζει συνέχεια και να αποκτήσει συμπάθειες που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα μόνιμο deal. 

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Daily Mail, και από τον αγώνα Κυπέλλου με τη Hull που ήταν το κύκνειο άσμα του Carayol στη Forest.