colback signs

Από πού κι ως πού ο τίτλος; Μα, αν πιστέψουμε τα λεγόμενα του Aitor Karanka, η Forest χρειαζόταν οπωσδήποτε έναν κεντρικό χαφ και έναν δεξιό μπακ ώστε να θεωρηθεί το ρόστερ ολοκληρωμένο (καμιά νύξη περί επιθετικού, όπου το σίριαλ Jack Marriott συνεχίζεται). Τον πρώτο, λοιπόν, τον εξασφαλίσαμε σήμερα, και έτσι επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που κυκλοφορούσαν από χθες και έφερναν τους Reds να τα έχουν βρει σε όλα με Newcastle και Jack Colback για τον εκ νέου δανεισμό του παίκτη, αυτή τη φορά για μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο και με οψιόν κανονικής μεταγραφής μετά το τέλος της σεζόν.

Για τον Colback ως παίκτη δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, αφού "μίλησε" ο ίδιος πρόσφατα μέσα στο γήπεδο. Από τον Ιανουάριο που μας ήρθε έγινε βασικός και αναντικατάστατος και κέρδισε τους πάντες στα 16 ματς που αγωνίστηκε (πετυχαίνοντας και ένα γκολ στον αγώνα με τη Bolton την τελευταία αγωνιστική) με τη σοβαρότητα του παιχνιδιού του, που συνδυάζει σωστό μοίρασμα της μπάλας με καίριες αναχαιτιστικές επεμβάσεις στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Όποιος θέλει να ξαναθυμηθεί τι έκανε στην καριέρα του πριν έρθει σε μας μπορεί να το κάνει με ένα κλικ εδώ.

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Rafa Benítez, που δεν τον υπολόγιζε, ήξεραν από την αρχή του καλοκαιριού ότι το ξεκίνημα της νέας σεζόν δεν θα τους έβρισκε μαζί στη Newcastle. O 28χρονος χαφ έλεγε δεξιά και αριστερά ότι ήθελε να επιστρέψει στο City Ground, όπως όμως θα έκανε κάθε επαγγελματίας στη θέση του περίμενε όσο έκρινε ότι θα έπρεπε κάποια πρόταση από την Premiership. Αυτή είτε δεν ήρθε ποτέ, είτε δεν τον ικανοποίησε, και πλέον απόμενε να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα των αποδοχών του, καθώς οι 40.000 την εβδομάδα που έβγαζε στο Tyneside σίγουρα θα διατάρασσαν τις ισορροπίες στην ομάδα μας, αν βέβαια ήμασταν σε θέση να του τις δώσουμε. Τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή του δανεισμού, προφανώς με τη Newcastle να καλύπτει μέρος των αποδοχών του, και το επόμενο καλοκαίρι, οπότε τελειώνει και το συμβόλαιό του, να γίνουν συζητήσεις με τον Jack σε νέα βάση.

Τι είπε ο ίδιος για την επιστροφή του; "Είμαι προφανώς πανευτυχής. Πήρε κάποιο χρόνο ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία, αλλά χαίρομαι πολύ που ξαναγύρισα. Και ένας από τους λόγους που το έκανα είναι για να κατακτήσουμε την άνοδο. Ένας αλλος είναι η στήριξη που είχα από τον μάνατζερ σε ολη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ήταν ξεκάθαρος στην επιθυμία του να επιστρέψω. Και φυσικά κι εγώ είχα περάσει πολύ καλά εδώ. Η ομάδα είναι μια όμορφη παρέα, και ο μάνατζερ είχε δείξει τη φιλοδοξία του να πάει τον σύλλογο στην Premiership. Θέλω λοιπόν κι εγώ να πάρω μέρος σ' αυτή την προσπάθεια. Το επίπεδο των μεταγραφικών αποκτημάτων δείχνει και τους στόχους του συλλόγου. Υπάρχει μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, στην οποία δεν βλέπω την ώρα να μπω. Φρόντισα να παραμείνω σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως θα φανεί από την πρώτη κιόλας προπόνηση. Μέχρι την έναρξη της περιόδου μένουν μόνο δύο εβδομάδες, και τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ. Έκαναν και κάποιες νίκες σε φιλικά, που μπορεί να μη σημαίνουν και πολλά, όμως είμαι αισιόδοξος ότι στο πρώτο ματς της χρονιάς θα είμαστε έτοιμοι".

Τι άλλο να πούμε; Οι επιλογές μας πληθαίνουν καθημερινά, και το ζητούμενο τώρα είναι αφ' ενός η σωστή διαχείριση για να μην έχουμε μουρμούρες και αφ' ετέρου η απομάκρυνση κάποιων παικτών που περισσεύουν ώστε να ελαφρυνθεί το μισθολόγιο. Καλωσόρισε ο Jack, και μακάρι να πετύχει και με τους Reds αυτό που κατάφερε με τη United την περίοδο 2016-'17 ώστε να επιστρέψει μαζί μας στη μεγάλη κατηγορία.

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.