hefele signs

"Ρε συ, γουστάρω εδώ πέρα...Ε. ρε γλέντια..." Θα μπορούσε να είναι η λεζάντα της φωτογραφίας, που είναι σημερινή, έχει τραβηχτεί στο Brian Clough Stand και απεικονίζει έναν τύπο ο οποίος μέχρι προχθές δεν είχε μπει καν στη ζωή μας και από σήμερα αποτελεί μέρος της Forestικής μας καθημερινότητας! Την τελευταία μέρα των μεταγραφών (που ήταν η σημερινή, μετά τη συμφωνία των ομάδων πριν από μερικούς μήνες) ο Michael Hefele υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους Reds, σε μια συμφωνία που -δεν ανακοινώθηκε επίσημα, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις- έβαλε στο ταμείο της Huddersfield κάπου 350.000 λίρες.

Όποιος βιαστεί να πει "πόσα λεφτά δηλαδή να δώσεις για έναν πανάγνωστο", σίγουρα δεν παρακολουθεί και πολύ Championship τα τελευταία χρόνια. Αν το έκανε, θα ήξερε ότι τα λεφτά είναι πολύ λίγα για το στίγμα που έχει αφήσει ο παίκτης στην κατηγορία. Ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της προπέρσινης εκπληκτικής πορείας της Huddersfield, που έφερε τους Terriers στη μεγάλη κατηγορία μετά από 45 ολόκληρα χρόνια, αγωνιζόμενος σε 42 ματς και πετυχαίνοντας 5 γκολ! Δεύτερη σερί άνοδος δηλαδή, αφού ο Γερμανός σέντερ μπακ την προηγούμενη σεζόν στην πατρίδα του είχε βοηθήσει (ως αρχηγός μάλιστα) την άλλοτε κραταιά (επί Ανατολικής Γερμανίας) Dynamo Δρέσδης να ανεβεί από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία. Η Huddersfield πήρε το ρίσκο και δεν το μετάνιωσε, αφού ο άλλοτε παίκτης της Unterhaching και της Greuter Fürth θωράκισε την άμυνά της και χάρισε αξέχαστες στιγμές στον κόσμο της.

Ο Hefele, που στην Αγγλία συστήνεται ως... Μάικλ και όχι ως Μίχαελ που βαφτίστηκε, γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1990 και δεν είναι ο τυπικός Γερμανός που έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Ή μάλλον είναι μέσα στις τέσσερις γραμμές, όπου μαρκάρει σκυλίσια, ειδικεύεται στην εναέρια αναχαίτιση των στημένων φάσεων (πόσο καλό θα μας κάνει αυτό, ε;), βοηθάει και στις δύο άκρες του γηπέδου και γενικά προσφέρει απλόχερα ό,τι μπορεί να δώσει το 193 εκατοστών κορμί του για τη φανέλα που φοράει. Αυτό το τελευταίο το διαπιστώνεις εύκολα από τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα των φίλων της Huddersfield, που ουσιαστικά τον γνώρισαν μόνο για μια χρονιά, αφού τη δεύτερη ένας σοβαρός τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα του επέτρεψε να παίξει μόνο σε 6 ματς, εκ των οποίων μόνο 2 στην Premiership. Όταν τελειώνει το παιχνίδι, ο Michael γίνεται ένα μεγάλο παιδί, με μόνιμο χαμόγελο στα χείλη, έτοιμο για πλάκες και... σκανταλιές. 

Μερικά από τα κατορθώματά του μέσα στο 2016-'17: Μια φορά, 26 μόλις δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του ως αλλαγή, κυνήγησε τον γκολκίπερ της Aston Villa που πήγαινε να διώξει, με συνέπεια να χτυπήσει η μπάλα στον... ποπό του και να σκοράρει το πιο απίθανο γκολ της καριέρας του! Σε αγώνα του FA Cup με τη Rochdale ο συμπατριώτης του μάνατζερ των Terriers David Wagner τον έβαλε να παίξει σέντερ φορ κι αυτός απάντησε με δύο γκολ! Έβαλε άλλο ένα απέναντι στη "μισητή" Leeds και αυτό και μόνο είναι αρκετό για να θεωρείται πλέον θρύλος της ομάδας! Μετά μάλιστα απ' αυτό το ματς οι δηλώσεις του στην κάμερα σε απευθείας μετάδοση ανάγκασαν τον σοκαρισμένο δημοσιογράφο να τον επαναφέρει στην τάξη, αφού με εντελώς φυσικό ύφος είχε ξεστομίσει τη γνωστή λέξη που αρχίζει από "f"! Στον τελικό των πλέι-οφ με τη Reading έχασε πέναλτι, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε μετά τη λήξη να πανηγυρίσει σαν τρελός την άνοδο πάνω στο βάθρο του Wembley, φορώντας... μια κατάλευκη ρόμπα! Κι επειδή τα χούγια δεν ξεχνιούνται, λίγο μετά τη φωτογραφία που βλέπετε πάνω τράβηξε βιντεάκι όπου έλεγε "Χαίρομαι πολύ που ήρθα, ελπίζω κάποιος να μου γνωρίσει τον Ρομπέν των Δασών"!

Λίγο πριν ο Hefele περάσει τα ιατρικά τεστ και πέσουν οι υπογραφές, ο Aitor Karanka σε δική του συνέντευξη Τύπου ήδη εκθείαζε τον Γερμανό αμυντικό, παραδεχόμενος πως η απόκτησή του ήταν πολύ κοντά: "Είναι καλός χαρακτήρας και πάντα θέλω καλούς χαρακτήρες στην ομάδα μου. Είναι άλλος ένας παίκτης με εμπειρία ανόδου στην Championship. Δεν έπαιξε πέρσι, άρα θα είναι 'πεινασμένος'. Έχει όλα τα στοιχεία που θέλουμε και θα είναι τέλειο αν έρθει". Αυτό, πάντως, που σε μένα τουλάχιστον δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην ομάδα πέντε σέντερ μπακ (μαζί με τους Michael Dawson, Danny Fox, Joe Worrall και Tobias Figueiredo) χωρίς να λογαριάζουμε τους Thomas Lam και Anel Ahmedhodzic, ούτε τον Jack Robinson που πέρσι στην QPR επαιζε αριστερός στόπερ. Μήπως είναι πολλοί και πρόκειται να φύγει κάποιος; Ο Worrall, ας πούμε, δανεικός; Το παράθυρο για τους δανεισμούς, άλλωστε, κλείνει στις 31 Αυγούστου...

Φυσικά ο νεοφερμένος μάς είπε κι αυτός τα δικά του: "Είμαι πανευτυχής. Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν σκέτη τρέλα, αλλά τώρα μου έφυγε το άγχος και είμαι περήφανος που ήρθα εδώ. Απίστευτο συναίσθημα για μένα ότι βρίσκομαι στο City Ground. Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Ο κόσμος της είναι φανταστικός. Είδα στα social media ένα βίντεο με το τραγούδι που λένε πριν τον αγώνα και ξετρελάθηκα! Νιώθω μια ενέργεια παντού, βλέπω τι γίνεται στην ομάδα με την προοπτική της ανόδου. Θέλω κι εγώ να γίνω μέρος αυτής της προσπάθειας, με το δικό μου στυλ. Θέλω να πάω με τη Forest στην Premier League όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το έχω πετύχει ήδη μια φορά και θέλω να το ξανακάνω!"

Έτσι καλωσορίσαμε τον Μίχαελ ή Μάικλ, όμως ο Sam Byram δεν θα διανυκτερεύσει ούτε απόψε στο Nottingham και πλέον το βέβαιο είναι ότι μπορούμε να τον αποκτήσουμε μόνο ως δανεικό. Αιτία μια επιπλοκή στο οικονομικό, με φήμες περί εμπλοκής της Middlesbrough να κυκλοφορούν και τον Karanka να πιάνει στον αέρα τη διάθεση της West Ham να βγάλει κάτι παραπάνω από έναν παίκτη που δεν υπολογίζεται (και όπως όλα δείχνουν θελει να έρθει) και να απαντά πολύ διπλωματικά και συγχρόνως πολύ δηκτικά: "Ο παίκτης δεν βιάζεται,η West Ham δεν βιάζεται, αλλά ούτε κι εμείς βιαζόμαστε αφού και ο Tendayi Darikwa παίζει καλά, και εναλλακτικές λύσεις έχουμε". Κατά τα άλλα, το παράθυρο έκλεισε και οι πέντε "κομμένοι" παραμένουν μέσα, αφού δεν ευοδώθηκε η μετακίνηση του Απόστολου Βέλλιου στη Bolton (που έδινε κατά πληροφορίες 600 χιλιάρικα) και για τους υπόλοιπους δεν είδε το φως της δημοσιότητας καμιά πρόταση. Πρόταση ήρθε από τη Blackburn για τον Ben Brereton, αλλά απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων. Παίκτη με τέτοιες δυνατότητες εξέλιξης δεν τον δίνεις σήμερα με 5 εκατομμύρια...  

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Nottingham Post.