appiah

Ήταν το αυτονόητο, αλλά έπρεπε να πέσουν και οι υπογραφές. Ενώ ο Arvin Appiah είχε ήδη υπογράψει από πέρσι το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του με την Εθνική Αγγλίας Κ18, αλλά και το ντεμπούτο του φέτος στην πρώτη ομάδα της Forest, κρίθηκε σκόπιμο να "δεθεί" με τον σύλλογο για άλλα 4,5 χρόνια. Και αν συνεχίσει έτσι, θα δει κι άλλες προσαρμογές... Όπως άλλωστε υπάρχουν πληροφορίες ότι ομάδες της Premier League (αλλά και της Bundesliga!) του χτυπούν ήδη την πόρτα. 

Ο Arvin, που πριν από λίγες μέρες (5 Ιανουαρίου) έκλεισε τα 18, πήρε μια πρώτη γεύση από την ανδρική ομάδα στον άτυχο αγώνα του League Cup με τη Burton, στις 30 Οκτωβρίου, όπου μπήκε αλλαγή στο τέλος και μάλιστα σκόραρε. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς έκανε και το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, ως αλλαγή και πάλι, στις καθυστερήσεις του ματς με τη Leeds. Από καιρό είχε αναπτυχθεί έντονη φιλολογία και... παραφιλολογία (όπως π.χ. διέρρευσε πρόσφατα από το περιβάλλον του Aitor Karanka, ότι δεχόταν πιέσεις για να τον βάζει να παίζει) γύρω από το όνομά του, οπότε σωστά αποφασίστηκε να του προσφερθεί νέο συμβόλαιο. Έτσι, σε περίπτωση που η Forest δεχθεί μια προσφορά που δεν θα μπορεί να αρνηθεί, θα έχει περισσότερα οφέλη από τα απλά "τροφεία". Έχει μέλλον ο μικρός, και πολλοί λένε αρκετά ως πολύ μεγαλύτερο από τους άλλους αξιόλογους επιθετικούς που έχει βγάλει η ακαδημία μας τα τελευταία χρόνια: τον Tyler Walker, τον Ben Brereton, αλλά και τον Virgil Gomis, που είχε φέτος την εμπειρία του πρώτου του δανεισμού (στην ερασιτεχνική Braintree, 5 συμμετοχές - 1 γκολ).

Ο Appiah δήλωσε ενθουσιασμένος με το νέο συμβόλαιο: "Από τα εννέα μου χρόνια είμαι σ' αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Και φέτος προπονούμαι και ταξιδεύω με την πρώτη ομάδα, φοβερή εμπειρία να μαθαίνεις από παίκτες όπως ο Michael Dawson, o Lewis Grabban ή ο Danny Fox. Τους ρωτάω συνέχεια και μου δίνουν πολύ χρήσιμες συμβουλές. Είμαι ευγνώμων προς όλους όσους έχουν δουλέψει μαζί μου από τότε που ήμουν πιτσιρικάς. Ελπίζω να ανεβούμε φέτος στην Premier League και να παίξω όσο περισσότερα παιχνίδια μπορώ. Και να σκοράρω, φυσικά!"

Κατά τα άλλα, οι Reds φουλάρουν για μεταγραφική ενίσχυση και, ενώ είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι ο Gil Dias φεύγει (άγνωστο όμως αν θα πάει Ολυμπιακό ή Monaco), το μεγαλύτερο όνομα που έχει ακουστεί είναι ο μέσος της Leicester Andy King... Θα δείξει.

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.