QPRvFOR

Η δημοσιοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος πάντα είναι μια σημαδιακή μέρα στην Αγγλία. Είναι η μέρα κατά την οποία στο μυαλό του ποδοσφαιρόφιλου γυρίζει ένας διακόπτης που τον κάνει να ξεχάσει ό,τι συνέβη στην προηγούμενη σεζόν (ειδικά τα δυσάρεστα!) και να επικεντρωθεί στην επόμενη. Ειδικά για μας στη Forest αυτό έχει μεγάλη σημασία, καθώς όλοι θέλουμε να χώσουμε βαθιά στο χρονοντούλαπο της μνήμης όσα διαδραματίστηκαν την τελευταία μέρα της περιόδου 2019-'20 και να στρέψουμε το βλέμμα μας στην πρωτεύουσα, από όπου θα ξεκινήσει η προσπάθεια για το 2020-'21!

Στο Loftus Road απέναντι στην Queens Park Rangers, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, θα στηθούν τα starting blocks (ξέρετε, εκείνες οι βάσεις όπου τοποθετούν οι αθλητές τα πόδια τους στην εκκίνηση των σπριντ του στίβου) για τους Reds, σε ένα γήπεδο δηλαδή όπου γενικώς περνάμε καλά και έχουμε τρεις νίκες στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις μας (μεταξύ των οποίων το περσινό εκκωφαντικό 4-0 και το 5-2 της περιόδου 2017-'18, όταν στον πάγκο μας βρισκόταν ο Aitor Karanka, που είχε πάρει τη θέση του νυν προπονητή της QPR Mark Warburton!). Να θυμίσουμε εδώ πως η επίσημη αγωνιστική πρεμιέρα μας δεν θα γίνει στο πρωτάθλημα, αλλά στο League Cup και στο Oakwell της Barnsley στις 5 Σεπτεμβρίου. Ο πρώτος μήνας του πρωταθλήματος εμφανίζεται άκρως πιο βατός από τον περσινό, όπου είχαμε αντιμετωπίσει και τις τρεις ομάδες που ανέβηκαν (West Brom, Leeds, Fulham) και άλλη μία που διεκδίκησε μέχρι τέλους την είσοδό της στα πλέι-οφ (Preston)! Αυτή τη φορά μας περιμένουν εκτός της QPR η πάντα δυνατή Cardiff (εντός) και η αδύναμη πέρσι Huddersfield (εκτός), ενώ και σε βάση έξι αγώνων (τόσους είχε ο Αύγουστος πέρσι) το πρόγραμμα είναι στα χαρτιά εξίσου βατό, αφού ακολουθούν η Bristol City και η Rotherham στο City Ground και ανάμεσά τους η Blackburn στο Ewood Park (όπου τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχουμε χάσει). 

Όμως ακριβώς μετά από αυτά έρχεται η Derby! Με πρώτο ματς στις 24 Οκτωβρίου στο γήπεδό μας, ενώ η "ρεβάνς" του Pride Park θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου, και ελπίζουμε το Brian Clough Trophy να παραμείνει και φέτος στα γραφεία μας μετά από μια χρονιά όπου είχαμε αναμφισβήτητα το πάνω χέρι στα "αιώνια" ντέρμπι και χάσαμε το "3 στα 3" (μαζί με τον θρίαμβο στο League Cup) στην τελευταία φάση τού εκτός έδρας ματς. Μετά τους φίλους μας που λατρεύουμε να μισούμε η σκέψη πάει πάντα στις αναμετρήσεις με τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τα μεγάλα σαλόνια. Τον χορό ανοίγει η Bournemouth στο Dean Court στις 24 Νοεμβρίου και ακολουθούν πολύ σύντομα και οι δύο άλλες, η Watford στο City Ground στις 2 Δεκεμβρίου και η Norwich στο Carrow Road στις 9 του ίδιου μήνα! Είναι αναμφισβήτητα η πιο δύσκολη περίοδος του πρωταθλήματος, ενώ η "πυκνότητα" είναι ελαφρώς μικρότερη στα αντίστοιχα ματς του δεύτερου γύρου, καθώς αντιμετωπίζουμε τη Bournemouth στις 13 Φεβρουαρίου και τις Watford και Norwich στις 6 και 17 Μαρτίου αντίστοιχα. Αν ρωτάτε για τις ημερομηνίες των αναμετρήσεων με τους νεοφώτιστους είναι οι εξής: Rotherham 20/10 εντός και 23/2 εκτός, Coventry 4/11 εντός και 23/1 εκτός, Wycombe 7/11 εντός και 6/2 εκτός.

Τι γίνεται με τα Χριστούγεννα, όπου ευχή όλων μας είναι να είναι τα γήπεδα πάλι γεμάτα από κόσμο; Στην παραδοσιακή ποδοσφαιρική Boxing Day (26/12) οι Reds θα υποδεχθούν για πρώτη φορά στο City Ground, από όπου έφυγε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, τον Karanka ως μάνατζερ της Birmingham - αν φυσικά όλα έχουν πάει ως τότε καλά για τον Βάσκο και τους Blues. Στις 29 Δεκεμβρίου θα έχουμε μια ευκαιρία να "εκδικηθούμε" τη Stoke στο σπίτι της για το κάζο της τελευταίας αγωνιστικής, ενώ την Πρωτοχρονιά θα ρεπάρουμε (πρωτάκουστο) και η δεύτερη μέρα του 2021 θα μας βρει σε ένα γήπεδο όπου ζοριζόμαστε απίστευτα τα τελευταία χρόνια: το Deepdale της Preston. Όσο για αυτό που έχω βαφτίσει "πασχαλινό σάντουιτς", θα έρθει νωρίς νωρίς φέτος, με τον αγώνα της Μεγάλης Παρασκευής (των Καθολικών φυσικά) να γίνεται στις 2 Απριλίου στην Ουαλία με την Cardiff και αυτόν της Δευτέρας του Πάσχα στο γήπεδό μας εναντίον της αντιπάλου μας στην πρεμιέρα QPR. Η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 8 Μαΐου στο City Ground κόντρα στην Preston. Όπως είναι γνωστό, φέτος λόγω της ανάγκης της συμπύκνωσης του προγράμματος λόγω Euro και και με δεδομένη την καθυστερημένη σε σχέση με άλλες σεζόν έναρξη του πρωταθλήματος, κάθε ομάδα θα δώσει 13 αγώνες μεσοβδόμαδα! Πιο φορτωμένος για μας μήνας είναι ο Δεκέμβριος με ΟΚΤΩ αγώνες και ακολουθούν Οκτώβριος, Φεβρουάριος και Απρίλιος με έξι.

Κάθε χρόνο δίνουμε και κάποιες προτάσεις για όσους θελήσουν να κάνουν εκδρομές στην Αγγλία και να συνδυάσουν αξιοθέατα και μπάλα. Δεδομένου ότι οι πιο πολλοί έχουν ως τόπο άφιξης και αναχώρησης τα αεροδρόμια του Λονδίνου, ιδανική περίπτωση φαντάζει η εβδομάδα 13-20 Μαρτίου, όπου συμπεριλαμβάνεται και η δική μας Καθαρή Δευτέρα (15/3). Δύο κολλητά ματς στο City Ground με Reading και Norwich (13 και 17/3) και μια επίσκεψη στο νεότευκτο Brentford Community Stadium στις 20/3 λίγο πριν την επιστροφή στην πατρίδα δείχνουν ό,τι καλύτερο. Άλλες περιπτώσεις που να μην πέφτουν και μέσα σε περιόδους αιχμής με ακριβά εισιτήρια είναι: α) Η εβδομάδα 12-19 Δεκεμβρίου (αντίστοιχη της προηγούμενης με δύο κολλητά εντός με Brentford και Sheffield Wednesday στις 12 και 15/12 και Λονδινάκι με Millwall στις 20/12, στο Den παρακαλούμε πολύ να πάτε με προσοχή και χωρίς διακριτικά για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο γιατί οι άνθρωποι είναι και ολίγον ηλίθιοι). β) Η εβδομάδα 13-20 Φεβρουαρίου, με δύο ματς πάλι εντός (13/2 Bournemouth, 20/2 Blackburn) και 16/2 άνετο αν και μεγαλούτσικο ταξιδάκι με τρένο ή λεωφορείο στην πανέμορφη Ουαλία -θα δείτε τοπία που θα σας τρελάνουν- και στο όχι και τόσο πανέμορφο Swansea αλλά με ματσάρα). γ) Η εβδομάδα 17-24 Απριλίου με την ίδια δομή: 17/4 εντός Huddersfield, 20/4 εκτός Birmingham (που είναι και κοντά), 24/4 εντός Stoke, όχι και τόσο "εμπορικές" επιλογές αλλά πιο εύκολο να βρεθούν εισιτήρια... Ο τελευταίος παράγοντας είναι φυσικά ο λόγος που δεν προτείνουμε σετ αγώνων που περιέχει το "El Cloughico" των East Midlands!

Επειδή αν δεν ξεσπούσε πέρσι η πανδημία θα είχαμε ένα τέτοιο πρόβλημα στην επίσημη εκδρομή της Λέσχης μας, με τη μετάθεση του αγώνα με τη Bristol City από Σάββατο σε Κυριακή λόγω τηλεόρασης ενώ αεροπορικά εισιτήρια και τα συναφή είχαν κλειστεί, να ξέρετε ότι αυτός ο κίνδυνος υπάρχει πάντα. Το πρόγραμμα θα αλλάζει συνεχώς λόγω των απαιτήσεων του Sky Sports, και εσείς θα ενημερώνεστε για όλες αυτές τις αλλαγές παρακολουθώντας τακτικά τη σελίδα μας "Πρόγραμμα αγώνων".