lichaj usa

Τελικά λάθος γράψαμε ότι ο Ben Brereton θα έκλεινε την αυλαία των φετινών διεθνών υποχρεώσεων των παικτών της Forest. Όντως, όπως αναμενόταν, ο νεαρός φορ επιλέχθηκε από τον Keith Downing στη 18άδα για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ19 που θα γίνουν στη Γεωργία. Όμως η ευχάριστη έκπληξη ήρθε ως δικαίωση για τον Eric Lichaj, που θα είναι στην 23άδα της Εθνικής των ΗΠΑ για το Gold Cup, το πρωτάθλημα δηλαδή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF), που θα γίνει στην πατρίδα του τον επόμενο μήνα.

Οι κόποι του Eric, που έχει δηλώσει πολλές φορές πόσο θέλει να αγωνίζεται με το εθνόσημο, ανταμείφθηκαν, και η σύζυγός του το πανηγύρισε ιδιαίτερα στο facebook. O Bruce Arena δείχνει να τον εμπιστεύεται περισσότερο από τον Jürgen Klinsmann, και παρ' όλο που δεν τον κάλεσε για τα προκριματικά του Μουντιάλ θα του δώσει την ευκαιρία επανένταξης στην ομάδα, για πρώτη φορά μετά από ένα φιλικό με το Πουέρτο Ρίκο πέρσι το Μάιο. Στον όμιλό τους στο Gold Cup, οι Αμερικανοί θα αντιμετωπίσουν πρώτα σε φιλικό τη Γκάνα (1/7 στο East Hartford του Connecticut) και έπειτα σε επίσημα ματς διαδοχικά τον Παναμά (8/7 στη Nashville του Tennessee), τη Μαρτινίκα (12/7 στην Tampa Bay της Florida) και τη Νικαράγουα (15/7 στο Cleveland του Ohio), όντας βέβαια ξεκάθαρο φαβορί για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση. O τελικός, όπου οι ΗΠΑ έχουν μεγάλες πιθανότητες να συμμετάσχουν, θα γίνει στις 26 Ιουλίου στη Santa Clara της Caliornia. Αυτό σημαίνει ότι ο Lichaj θα χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας της Forest, και ίσως γι' αυτό ο Mark Warburton να έχει κάνει ήδη δύο προσπάθειες να φέρει στους Reds τον James Tavernier από τους Rangers.

O Ben, από την πλευρά του, θα ενισχύσει την Αγγλία σε έναν όμιλο-φωτιά. Τα "Λιονταράκια" θα αντιμετωπίσουν τη Βουλγαρία (3/7), την Ολλανδία (6/7) και τη Γερμανία (9/7), σε αγώνες που θα διεξαχθούν στην Τιφλίδα (αν και σε δύο διαφορετικά στάδια, το "Mikheil Meskhi" και το "David Petriashvili"). Οι δύο πρώτες ομάδες καθενός από τους δύο ομίλους προκρίνονται στα ημιτελικά και δίνουν χιαστί αγώνες. Ο τελικός θα γίνει στις 15 Ιουλίου, επίσης στο "Mikheil Meskhi". Ο Ben, λοιπόν, θα αργήσει κι αυτός να ενσωματωθεί στην προετοιμασία, αν και θα έρθει πιο σύντομα από τον Eric... και χωρίς jet lag.

Φυσικά και θα τους παρακολουθούμε, και ευχόμαστε να τους υποδεχθούμε πίσω υγιείς και -γιατί όχι;- τροπαιούχους!

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ.