barnsley friendly

Πολλή ζέστη σήμερα στον αγγλικό βορράς και φτωχό το θέαμα στο Oakwell, οπου η Forest, στην πρεμιέρα της δεύτερης εμφάνισής της (όπως και της πρώτης για τους γηπεδούχους) έμεινε στο 0-0 με τη Barnsley του Michael Duff, που ανέλαβε το δύσκολο έργο της επαναφοράς της στην Championship. Η εκδρομή, πάντως, για 2.000 και βάλε φίλους της ομάδας δεν ήταν δυσάρεστη, αφού είδαν από κοντά τα νέα αποκτήματα της ομάδας, μεταξύ των οποίων και τους Neco Williams και Wayne Hennessey που έπαιξαν πρώτη φορά φέτος, όπως και οι μέχρι πρότινος αδειούχοι διεθνείς Brennan Johnson, Scott McKenna και Richie Laryea.

Αυτός, πάντως, που έκλεψε το χειροκρότημα δεν ήταν από τους καινούργιους. Ο Alex Mighten μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Johnson και δεν συνέχισε απλώς στον ίδιο ρυθμό των προηγούμενων φιλικών, αλλά ανέβασε και στροφές και ήταν ουσιαστικά εκείνος που έβαλε τους δικούς μας σε θέση οδηγού μετά από το καλό πρώτο ημίχρονο των Tykes και το επίσης καλό ξεκίνημά τους στο δεύτερο. Ο μικρός που πλέον δεν είναι και... πολύ μικρός (τον Απρίλιο έκλεισε τα 20) αντιλαμβάνεται μάλλον ότι κάποια στιγμή πρέπει να δικαιώσει την επένδυση του συλλόγου πάνω του, όπως και το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ακολουθήσει κι εκείνος, για πρώτη φορά, τον δρόμο του δανεισμού. Άξιος παρτενέρ του στα αριστερά ο Νικόλας Ιωάννου, που προσπαθεί κι αυτός για το καλύτερο ενώ οι πιθανότητες είναι σαφώς εναντίον του...

Το σχήμα που κατέβασε ο Steve Cooper στο χορτάρι του Oakwell έμοιαζε πολύ με 3-5-2. Ο Dean Henderson παρέμεινε στο τέρμα, όπως και οι Joe Worrall, Steve Cook (με το Νο 3 στην πλάτη αντί του περσινού 27) και Moussa Niakhaté μπροστά του. Δεξιός μπακ-χαφ ήταν ο Giulian Biancone, αφού ο Omar Richards δεν ήταν στην αποστολή και παραμένει ο μοναδικός καινούργιος που δεν έχουμε δει ακόμα, "αναγκάζοντας" τον έτσι κι αλλιώς ευπροσάρμοστο Williams να μετακινηθεί αριστερά αντί του Ιωάννου που ξεκινούσε ως σήμερα. Cafú και Jack Colback είχαν πάλι τον ρόλο των αμυντικών χαφ, με τον Oli Hammond λίγο μπροστά τους, έχοντας τον ρόλο που κάλυπτε πέρσι ο James Garner, και στην επίθεση ο Johnson (ο οποίος επίσης -εκτός από το ράστα πλέον μαλλί- άλλαξε και αριθμό, φορώντας το τιμημένο 11 του John Robertson) ήταν ουσιαστικά ο παρτενέρ του Taiwo Awoniyi. Παίκτης για να επωμιστεί τα περσινά καθήκοντα του -πλέον "Έλληνα"- Philip Zinckernagel δεν υπάρχει, αφού οι Wolves το παράκαναν στις απαιτήσεις τους για τον Morgan Gibbs-White, και αναζητείται...

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε φοβερές συγκινήσεις. Μια ασυνεννοησία ανάμεσα σε Cook και Cafú στο 13' έδωσε την ευκαιρία στον Jack Aitchison την ευκαιρία να κλέψει, να βγει μπροστά και να σουτάρει, όμως η κόντρα αφαίρεσε τη δύναμη από το σουτ του Σκοτσέζου και ο Henderson μπλόκαρε εύκολα. Ο γκολκίπερ μας θα αποχωρούσε μετά το cooling break αφήνοντας τη θέση του στον Hennessey, αφού ένιωσε ενοχλήσεις στην εκτέλεση ενός ελεύθερου. Ο Ουαλός είχε μια εύκολη επέμβαση σε μακρινό σουτ του Devante Cole στο 32', ενώ την πρώτη καλούτσικη αλλά άστοχη τελική προσπάθεια για μας είχε ο Awoniyi δύο λεπτά αργότερα. Ακόμα πιο άστοχη ήταν η κεφαλιά του Biancone στο 43' σε σέντρα του Niakhaté - ενέργειες που δεν αποτελούν το φόρτε κανενός από τους δύο τους. Κακή εντύπωση προκάλεσε η κίτρινη κάρτα του Luca Connell στο 16' για πολύ άτσαλο μαρκάρισμα στον Johnson, με τον Ιρλανδό να ακούει τα σχολιανά του από τον Cooper που ήταν δίπλα στη φάση.

Η Barnsley ξεκίνησε καλά και το δεύτερο μέρος, απέναντι σε μια Forest με τρεις ακόμα αλλαγές (μέσα McKenna, Ιωάννου και Mighten, έξω Cook, Williams και Johnson). Στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Hennessey έδιωξε ένα σουτ του Cole πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, όμως οι Tykes δεν θα απειλούσαν ξανά. Η Forest θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στη διπλή φάση του 57', όταν αρχικά μετά την πάσα του Ιωάννου ο Mighten μπήκε με ντρίμπλες στην περιοχή αλλά το σουτ του κοντραρίστηκε από τον Robbie Cundy, ενώ μετά την εκτέλεση του κόρνερ που προέκυψε ο Alex έκανε πάλι τα δικά του και έστρωσε όμορφα στον Worrall, όμως ο Brad Collins απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ το σουτ του αρχηγού. Πάνω από τα δοκάρια έφυγε στο 61' ένα σουτ του Hammond από πάσα του Biancone, ενώ στο επόμενο λεπτό βγήκαν όλοι όσοι είχαν απομείνει από την αρχική ενδεκάδα και ο νεαρός και επίσης αριστεροπόδαρος Aaron Donnelly κλήθηκε να παίξει τον ρόλο του Niakhaté, αφού ο McKenna είχε πάρει τη θέση του Cook στο κέντρο της άμυνας, με τον Loïc Mbe Soh να παίζει στην πλευρά του Worrall. Δεν είχαμε άλλη σοβαρή φάση ως το τέλος, αφού στο 70' ο Dale Taylor κατάφερε μεν με ατομική ενέργεια να δημιουργήσει τη δική του, αλλά κι αυτόν τον σταμάτησαν πάνω στο σουτ. Σήμερα αγωνίστηκαν για πρώτη φορά φέτος και δύο νέα πρόσωπα από την Κ23, ο Billy Fewster που πήρε στο 62' τη θέση του Colback και ο μικρός -διεθνής με την Κ16 της Αγγλίας- Zach Abbott που αντικατέστησε τον Donnelly. 

Μετά τον αγώνα ο Cooper ανακούφισε τους πάντες λέγοντας ότι ο Henderson βγήκε προληπτικά μετά από μια σωματικά απαιτητική εβδομάδα για όλους - συμπεριλαμβανομένων και των τερματοφυλάκων. Οι Reds επανέρχονται σε αγωνιστική δράση την Τετάρτη, με το δυνατό τεστ απέναντι στη Hertha Βερολίνου στο Pirelli Stadium του Burton.

Barnsley: Collins, Brittain, Andersen, Cundy (Moon 79'), Kitching (Cadden 58'), McCarthy, Wolfe (Hondermarck 67'), Benson (Thomas 63'), Connell, Aitchison (Marsh 63'), Cole (Leya Iseka 74').
Forest: Henderson (Hennessey 27'), Worrall (Mbe Soh 62'), Cook (McKenna 46'), Niakhaté (Donnelly 62', Abbott 83'), Biancone (Laryea 62'), Cafú (Ojeda 62'), Colback (Fewster 62'), Williams (Ιωάννου 46'), O. Hammond (D. Taylor 62'), Johnson (Mighten 46'), Awoniyi (L. Taylor 62').
Διαιτητής: John Busby. Κίτρινη: Connell 16'.
Θεατές: Περίπου 5.000.

* Στο μεταγραφικό μέτωπο, άπαντε ξαφνι΄στηκαν σήμερα με την είδηση που ήρθε από την Κεντρική Αμερική, ότι ο 19χρονος Κοσταρικανός Brandon Aguilera περνάει ιατρικά τεστ στο Nottingham και επίκειται η μεταγραφή του. Αργότερα κυκλοφόρησε ότι θα ξαναδοθεί δανεικός στην ομάδα του, την Alajuelense, και θα τον ξαναπάρουμε του χρόνου. Μάλλον θα μάθουμε περισσότερα στις μέρες που έρχονται. Η Forest ενδιαφέρεται πλέον σοβαρά για τον δυναμικό χαφ της Burnley Maxwel Cornet, όπως φυσικά και για το δίδυμο Lewis O'Brien και Harry Toffolo από τη Huddersfield. O Djed Spence κατέληξε οριστικά στην Tottenham έναντι 12,5 εκ. λιρών, με τον μάνατζερ της Middlesbrough Chris Wilder να κάνει την εντυπωσιακή δήλωση ότι "η Tottenham ήταν η μόνη ομάδα που ενδιαφέρθηκε και από τη Forest δεν υπήρξε καν κίνηση", που μάλλον δείχνει ότι ο παίκτης (Λονδρέζος γαρ) είχε αποφασίσει από την αρχή πού ήθελε να πάει και το είχε πει. Πέπλος μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση του Βραζιλιάνου Gustavo Scarpa της Palmeiras, για τον οποίο έχει γραφτεί ότι έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Forest για τον Ιανουάριο που μένει ελεύθερος, αλλά οι Έλληνες ρεπόρτερ επιμένουν ότι θα παίξει στον Ολυμπιακό! Τέλος, δόθηκε δανεικός στη Mansfield του Nigel Clough για όλη τη σεζόν ακόμα ένας παίκτης της Κ23, ο σέντερ μπακ και αρχηγός της Riley Harbottle.

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Nottingham Post