aguilera signs

Ώστε είχαν βάση τα όσα γράφονταν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, κι ας φημίζονται οι Λατινοαμερικάνοι δημοσιογράφοι για τη... φαντασία τους (για να το θέσουμε ευγενικά). Τα έγραφαν όμως με τόσες λεπτομέρειες οι μπαγάσηδες: ότι ο Brandon Aguilera είχε φύγει από τη χώρα και βρισκόταν στο Nottingham για ιατρικά τεστ, ενώ η μεταγραφή του είχε ήδη κλείσει! Μέχρι και κόστος έγραφαν (κάπου 1,6 εκ. δολάρια ΗΠΑ, δηλαδή 1,35 εκ. λίρες), και υποστήριζαν ότι ο 19χρονος Κοσταρικανός διεθνής δεν θα παραμείνει στη Forest, αλλά θα δοθεί δανεικός σε ομάδα της πατρίδας του μέχρι τον Ιανουάριο. Σε όλα έπεσαν μέσα! 

Μάλλον "κελάιδισε" πριν ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία ο ατζέντης του πιτσιρικά, που ακόμα έχει ακμή στο πρόσωπο και σιδεράκια στα δόντια, αλλά έχει προλάβει να αγωνιστεί ήδη τρεις φορές με την Εθνική ομάδα της χώρας του, η οποία -να θυμίσουμε- είναι από τις σημαντικές δυνάμεις της CONCACAF και έχει προκριθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο (ο Brandon ήταν στον πάγκο στο μπαράζ με τη Νέα Ζηλανδία που έδωσε στην "Tricolor" το εισιτήριο για το Κατάρ). Ο Ethan Horvath σίγουρα θα τον θυμάται, αφού τον Μάρτιο τον παρακολούθησε από τον πάγκο, στη νίκη της Κόστα Ρίκα επί των ΗΠΑ με 2-0, να ξεκινάει βασικός στο ντεμπούτο του και να σερβίρει την ασίστ στον Juan Pablo Vargas που άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Έχει επίσης συνολικά 9 συμμετοχές στην Εθνική Κ15, Κ17 και Κ20 της χώρας του (στην τελευταία μάλιστα υπήρξε και αρχηγός). 

Ο Aguilera γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου του 2003, και όπως φαίνεται δύο πόλεις ερίζουν ήδη για την καταγωγή του! Η Wikipedia αναφέρει ως τόπο γέννησής του το Naranjo (που σημαίνει πορτοκάλι) και το Transfermarkt τη Grecia (που σημαίνει... Ελλάδα!). Αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού χαφ. Από τα 15 του κιόλας κατέγραψε τέσσερις συμμετοχές και ένα γκολ στην κορυφαία κατηγορία της χώρας του με τη φανέλα της Carmelita, ενώ στις τρεις επόμενες σεζόν, αυτή τη φορά με τα χρώματα της Alajuelense, από την οποία τον αποκτήσαμε, καθιερώθηκε για τα καλά, κατακτώντας μάλιστα στις αρχές της εκεί πορείας του το πρωτάθλημα Apertura της χώρας του, όπως και το CONCACAF League, την αντίστοιχη με το Europa League δηλαδή διοργάνωση της συνομοσπονδίας. Στην Alajuelense έπαιξε συνολικά 45 φορές με απολογισμό ένα γκολ και τέσσερις ασίστ, ενώ εμφανώς πιο εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις του στη Guanacasteca, με την οποία αγωνίστηκε ως δανεικός στην περσινή Clausura, μαζεύοντας 18 συμμετοχές, 4 γκολ και 3 ασίστ! Σ' αυτή την ομάδα, όπου προφανώς τον αγαπάνε πολύ, τον στέλνει και η Forest μέχρι το τέλος τού 2022. Ήρθε, υπέγραψε και φεύγει δηλαδή!

Γιατί το κάνει αυτό η τεχνική ηγεσία των Reds; Σύμφωνα με τους δαιμόνιους Κοσταρικανούς ρεπόρτερ (οι οποίοι αστόχησαν μόνο στη διάρκεια του συμβολαίου του μικρού, που είναι τελικά τέσσερα και όχι δύο χρόνια), υπάρχουν γραφειοκρατικά θέματα που δεν αφήνουν τον Brandon να παίξει αμέσως στο Ηνωμένο Βασίλειο και αφορούν το περίφημο Brexit. Μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουν ξεπεραστεί (βοηθάει, εννοείται, και το γεγονός ότι είναι εν ενεργεία διεθνής), θα έχει ολοκληρωθεί και η ιστορία με το Κατάρ και ο Aguilera θα είναι έτοιμος να φορέσει τα κόκκινα - αυτή τη φορά όχι μόνο για λόγους φωτογράφισης. Για εμάς τους... άσχετους, πάντως, που δεν ξέρουμε το σκεπτικό αυτής της όγδοης φετινής μεταγραφής, παραμένει το ερώτημα: Είναι η απόκτησή του μια κίνηση για το μέλλον και θα ξεκινήσει, ας πούμε, από την Κ23, ή θα λογίζεται εξαρχής παίκτης της πρώτης ομάδας; Καθώς ο Steve Cooper δεν έκανε δηλώσεις αυτή τη φορά, είμαστε ακόμα στο σκοτάδι, αλλά ελπίζουμε να το μάθουμε σύντομα.

Θρήσκος όπως οι περισσότεροι Λατινοαμερικάνοι, ο Brandon ευχαρίστησε πρώτα απ' όλα τον Θεό που τον έφερε στην Αγγλία: "Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Χαίρομαι που είμαι πια μέλος αυτής της ομάδας με την πλούσια παράδοση και το γνωστό σε όλο τον κόσμο όνομα. Περιμένω να δω το City Ground γεμάτο και να παίξω σ' αυτό το φανταστικό γήπεδο". Καλό ταξίδι, να προσέχεις να μην τραυματιστείς, καλό Μουντιάλ και τα ξαναλέμε...

* Όπως έγραψε απόψε ο έγκριτος John Percy, η Huddersfield τελικά συναίνεσε και θα μας δώσει "πακέτο" τον Lewis O'Brien και τον Harry Toffolo για 10 περίπου εκατομμύρια λίρες συν διάφορα μπόνους, και οι δύο παίκτες έρχονται οσονούπω για να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις. Έτσι έχουμε έναν αρκετά φερέγγυο αντικαταστάτη του James Garner (αν και δεν παύουμε να ενδιαφερόμαστε και γι' αυτόν) και μία ακόμα αξιόπιστη λύση στα αριστερά της άμυνας εκτός από τον Omar Richards. Η Forest λέγεται πως έκανε κρούση και στη Middlesbrough για τον 23χρονο αριστερό εξτρέμ Marcus Tavernier, ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση που οι Wolves δεν λογικευτούν στις απαιτήσεις τους για τον Morgan Gibbs-White, αλλά αυτή η πρώτη πρόταση των 10 εκατομμυρίων απορρίφθηκε από τον Chris Wilder. Για να δούμε.

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.