toffolo obrien sign

Παρά το γεγονός ότι η δουλειά πήγε να χαλάσει την τελευταία στιγμή, η Forest έκανε τελικά δικό της το δίδυμο της Huddersfield. Harry Toffolo και Lewis O'Brien είναι από σήμερα και επίσημα παίκτες της ομάδας μας, έναντι ενός ποσού που ανηλθε συνολικά γύρω στα 10 εκατομμύρια λίρες, προσθέτοντας δύναμη στο κέντρο και στα άκρα των Reds εν όψει της σεζόν της Premier League που όλο και πλησιάζει. Η πλάκα είναι ότι ο O'Brien ήταν ο πρώτος που έφτασε στο Nottingham, αλλά ο Toffolo εκείνος που ανακοινώθηκε πρώτος! Έχει αρκετά "ντεσού" αυτή η ιστορία, εμείς όμως θα τα δούμε εν συντομία...

Η απόκτηση των δύο παικτών είχε συμφωνηθεί από τους δύο συλλόγους εδώ και μέρες. Ο O'Brien μάλιστα είχε προσέλθει νωρίς νωρίς για τα ιατρικά τεστ και είχε πει και τα πρώτα λόγια στους εκπροσώπους του Τύπου, όταν μια μάλλον κουτοπόνηρη κίνηση του ατζέντη τού Toffolo κόντεψε να τινάξει το deal στον αέρα. Μάλλον κάπου διέρρευσε ότι ο Omar Richards, που θεωρητικά θα έχει τον πρώτο λόγο για τη θέση του αριστερού μπακ, είχε τραυματιστεί, οπότε ο ατζέντης βρήκε την ευκαιρία να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα ως αμοιβή του πελάτη του. Η Forest των προηγούμενων ετών μάλλον θα καταλαμβανόταν από πανικό και θα ενέδιδε για να μη χάσει τους παίκτες. Η σημερινή φρόντισε τεχνηέντως να διαδώσει ότι ενδιαφέρεται για τον αριστερό μπακ της κυπελλούχου Ισπανίας Betis Álex Moreno, όπως και κάποιες εναλλακτικές λύσεις για τη θέση του O'Brien, υποστηρίζοντας ότι αφού δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα η δουλειά χαλάει γενικώς. Προφανώς ο πανικός έπεσε στη Huddersfield, για την οποία τα χρήματα θα ήταν παραπάνω από ευπρόσδεκτα στην προσπάθειά της να πετύχει του χρόνου αυτό που της στερήσαμε φέτος, ασκήθηκαν οι σχετικές πιέσεις, η πλευρά Toffolo υποχώρησε και οι δύο παίκτες ανακοινώθηκαν κανονικά σήμερα.

Για να τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα από ό,τι στις φετινές αναμετρήσεις με τους Terriers:

Harry Toffolo

Καταρχάς οφείλω να ομολογήσω ότι τον συγκεκριμένο τον ήθελα διακαώς, αφού τον θεωρούσα τον κορυφαίο στη θέση του στη φετινή Championship και έναν παίκτη που ταιριάζει γάντι στον τρόπο που παίζουμε. Περισσότερο κι από τον Max Lowe! Έξι γκολ και επτά ασίστ, αριστερός μπακ; Πλάκα κάνουμε; Ο Toffolo, που στις 19 Αυγούστου θα κλείσει τα 27, δεν σου δίνει με τίποτα την εντύπωση ότι είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου, αλλά δεν πειράζει... Το θέμα είναι ότι δεν κωλώνει πουθενά, και στην Premiership αυτό είναι που θα μετρήσει. Γεννήθηκε στο Welwyn του Hertfordshire, μια καταπράσινη πόλη, και λογικό ήταν να τον τραβήξει το... χορτάρι των ποδοσφαιρικών γηπέδων. Ξεκίνησε από τη Norwich, όπου έμεινε δέκα χρόνια (2008-2018), αλλά περιορίστηκε σε τρεις μόνο εμφανίσεις με τη φανέλα της (δύο στο League Cup και μία στο League Trophy, όπου έπαιρνε μέρος η Κ23 των Canaries). Από το 2014 που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο κι έπειτα, δόθηκε δανεικός διαδοχικά σε Swindon, Rotherham, Peterborough, Scunthorpe και Doncaster, μαζεύοντας εμπειρίες και συμμετοχές (συνολικά 83 ματς και 3 γκολ). Μετά είπε ν' ανοίξει τα φτερά του. Έφυγε από τη Norwich τον Ιανουάριο του 2018 και υπέγραψε στη Millwall, όπου ήρθε η πρώτη μεγάλη απογοήτευση: δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο και αποδεσμεύτηκε στο τέλος της ίδιας σεζόν, έξι μήνες μετά. Δεν απογοητεύτηκε. Έκανε ένα βήμα πίσω (ή μάλλον δύο, αφού από την Championship κατέληξε στη League Two) και πήγε στην κοντινή μας Lincoln, όπου τα πράγματα άλλαξαν άρδην, αφού αγωνίστηκε και στα 46 ματς πρωταθλήματος, έκλεισε τη σεζόν με 52 συμμετοχές και 3 γκολ, οι Red Imps ανέβηκαν και ο ίδιος συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ομάδα της κατηγορίας. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στη League One τη σεζόν 2019-'20 (33 ματς, 1 γκολ) και μοιραία τράβηξε και πάλι το ενδιαφέρον. Τον Ιανουάριο του 2020 τον απέκτησε η Huddersfield και τον έβαλε βασικό... από την επόμενη κιόλας μέρα. Σε δυόμισι χρόνια με τους Terriers είχε 96 συμμετοχές και 9 γκολ, και σίγουρα ήταν έτοιμος για το παραπάνω βήμα. Η Huddersfield έχασε στον τελικό των πλέι-οφ, αλλά ο ίδιος θα αγωνιστεί τελικά στην Premier League!

Όπως μαρτυράει το επώνυμό του, ο Toffolo έχει ιταλική καταγωγή. Γι' αυτό και στον γιο που απέκτησε με τη σύντροφό του το 2016 έδωσε το όνομα Luca Stefano, γι' αυτό και έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί και στην Εθνική Ιταλίας. Εκείνος πάντως επέλεξε να εκπορσωπήσει τη χώρα όπου γεννήθηκε. Έτσι διαδοχικά έπαιξε τις Εθνικές ομάδες της Αγγλίας Κ18 (μία συμμετοχή), Κ19 (3, έπαιξε μάλιστα και σε προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος) και Κ20 (6, με μία ασίστ). Εκτός από τις ποδοσφαιρικές του επιδόσεις, ξεχωρίζει και για την κοινωνική του δράση, ως πρεσβευτής του οργανισμού UK Dementia, που δίνει τον αγώνα του κατά της άνοιας, ασθένειας από την οποία έπασχε και ο παππούς του.

"Την ευκαιρία να παίξεις στην Premier League δεν την αφήνεις να πάει χαμένη", είπε στις πρώτες δηλώσεις του ως Red. "Εδώ χτίζεται μια πολύ καλή ομάδα, και όλοι μαζί θα... σπρώχνουμε ο ένας τον άλλο καθημερινά. Είμαι ένας παίκτης που αγωνίζεται με ψυχή και μάχεται κάθε στιγμή για τη φανέλα και το σήμα". Όσο γι' αυτό, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί το αντίθετο!

Lewis O'Brien

Ο Lewis είναι ο μικρότερος από τους δύο (γεννημένος στο Colchester στις 14 Οκτωβρίου 1998) και μέχρι σήμερα στην καριέρα του δεν είχε γνωρίσει άλλη ποδοσφαιρική στέγη από τη Huddersfield - οκέι, ας βάλουμε και τη Bradford, όπου διέπρεψε ως δανεικός την περίοδο 2018-'19 με 46 συμμετοχές και 4 γκολ, την ώρα που η ομάδα όπου ανήκε υποβιβαζόταν από την Premiership. Στους Terriers, την ομάδα που υποστηρίζει ακόμα και σήμερα κι ας παρακολουθούσε μικρός τη Manchester City λόγω του μπαμπά του, πήγε 11 ετών και την περίοδο 2017-'18 ανακηρύχθηκε κορυφαίος παίκτης της ακαδημίας τους. Μετά τον δανεισμό στους Bantams (όπου μεταξύ άλλων λέγεται ότι διασκέδαζε τους συμπαίκτες του με τις ικανότητές του στο τραγούδι), οι πόρτες τής πρώτης ομάδας τής Huddersfield άνοιξαν διάπλατα. Μπήκε στην ενδεκάδα και δεν βγήκε ποτέ μέχρι να... αλλάξει ομάδα. Σε τρεις χρονιές στην Championship, μαζί με αυτή που τελείωσε, έφτασε τον ιλιγγιώδη αριθμό των 131 συμμετοχών (με 8 γκολ), έχοντας μάλιστα χάσει δύο μήνες από τραυματισμό στον τετρακέφαλο στις αρχές του 2020-'21! Το 2019-'20 αναδείχθηκε παίκτης της σεζόν για την ομάδα του, έχοντας πετύχει και το γκολ της σεζόν τον Ιανουάριο με ένα φοβερό σουτ απέναντι στη Barnsley. Είναι ένας παίκτης με χαρακτηριστικά που μοιάζουν πολύ με του James Garner... για να μην πούμε του Paul Scholes και μας πουν υπερβολικούς. 

"Από την ανατροπή που πέτυχε η Forest την προηγούμενη περίοδο βλέπει κανείς ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει εδώ", παίνεψε το καινούργιο του "σπίτι" ο O'Brien. "Μετά την πρώτη μου κουβέντα με τον προπονητή μου ήταν προφανές ότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Οι φίλοι της Forest γεμίζουν πάντα τα γήπεδα και περίμεναν πολλά χρόνια για να ξαναδούν ποδόσφαιρο Premier League. Τώρα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα έχουμε την ευθύνη να διατηρήσουμε το χαμόγελο στα πρόσωπά τους".

* Ο Steve Cooper ήταν χαρούμενος που το σίριαλ που πήγε να δημιουργηθεί είχε αίσιο τέλος: "Ο Harry είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην ομάδα και δίνει ποιότητα και βάθος σε μια θέση όπου θέλαμε πολύ να ενισχυθούμε αυτό το καλοκαίρι. Είδαμε από πρώτο χέρι πόσο αποτελεσματικός μπορεί να είναι από τα άκρα και είναι ένας παίκτης που θέλει να συνεχίσει να βελτιώνεται, κι εμείς ως προπονητικό επιτελείο είμαστε σε θέση να τον βοηθήσουμε. Ο Lewis ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στην περσινή Championship και διαθέτει πολλά από τα χαρακτηριστικά που πιστεύουμε ότι θα δυναμώσουν το κέντρο μας. Στα 23 του έχει ήδη πλούσια εμπειρία και έχω την πεποίθηση ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη νέα περίοδο. Όλοι στη Forest τούς καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε καλή τύχη".

* Οι φωτογραφίες του Toffolo και του O'Brien είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.