atromitos friendly

H Forest βρίσκεται πάλι εδώ, στην Ελλάδα, από την Κυριακή το βράδυ, και μετά από τις προπονήσεις της Δευτέρας έδωσε και το πρώτο της φιλικό, το οποίο πέρασε σχεδόν από τα σαράντα κύματα. Η ομάδα θα αντιμετώπιζε τον Ατρόμητο στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης", όμως οι εργασίες σποράς που γίνονται εκεί (και παράλληλα και στο γήπεδο του Περιστερίου) άφησαν ως μόνη επιλογή το προπονητήριο του Ολυμπιακού στου Ρέντη. Όπως μάθαμε, ο Steve Cooper είχε αρχικά τις αντιρρήσεις του και το παιχνίδι παρά λίγο να ματαιωθεί εντελώς. Η απόφαση για τη διεξαγωγή του, όπως και η ώρα και ο τόπος, πάρθηκαν μόλις χθες.

Οφείλω να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι δεν ήμουν παρών. Ο αγώνας ήταν κεκλεισμένων των θυρών, σε μια απαγορευτική για μένα ώρα που έμαθα πολύ αργά (15.00) και, καθώς δεν υπήρχε και τηλεοπτική κάλυψη, είμαι αναγκασμένος να βασιστώ σε όσα έγραψε η επίσημη ιστοσελίδα της Forest και φυσικά και αυτή του Ατρόμητου, και να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ομάδας των δυτικών προαστίων Παύλο Κουστέρη για την πρόθυμη βοήθειά του σε ό,τι περνούσε από το χέρι του. Η ομάδα κατέγραψε τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα φιλικά μετά το 1-2 από τη Stoke στο Loughborough, και έχει ως την πρώτη της επίσημη αγωνιστική υποχρέωση (τον αγώνα με τη Blackburn εκτός για το League Cup) ακόμα δεκαπέντε μέρες και δύο φιλικά (με Ολυμπιακό το Σάββατο και Valencia την άλλη Παρασκευή) για να ξανάρθει στα ίσα της και να παρουσιαστεί έτοιμη.

Το πλέον αξιοσημείωτο γεγονός του φιλικού ήταν φυσικά η πρώτη εμφάνιση του Gustavo Scarpa με τη φανέλα της Forest (έστω και την κίτρινη!), και απ' ό,τι κατάλαβα από τα συμφραζόμενα πολύ καλή δεδομένου ότι ο Βραζιλιάνος μπαλαδόρος είναι ζήτημα να έχει κάνει 3-4 προπονήσεις με την ομάδα. Μπήκε με μεγάλη όρεξη στο παιχνίδι και ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του 5', όταν η Forest άνοιξε το σκορ μετά από δικό του κόρνερ, με τη μπάλα να αλλάζει πορεία σε έναν αμυντικό του Ατρόμητου και να καταλήγει στα δίχτυα του Ανδρέα Γιαννιώτη. Η ομάδα του Chris Coleman ισοφάρισε νωρίς, στο 12', με διαγώνιο σουτ του Αυστριακού Andreas Kuen. Λίγο αργότερα ο Scarpa έπιασε ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, και στο 21' ήταν μέσα και στη φάση του 2-1, βλέποντας τον Ryan Yates να πιάνει κεφαλιά μετά τη σέντρα του, τον Γιαννιώτη να αποκρούει θαυμάσια και τον Ryan να σκοράρει στο ριμπάουντ. 

Ο Γιαννιώτης ήταν, θα λέγαμε, η μορφή του πρώτου ημιχρόνου, καθώς αρνήθηκε το 3-1 και στον Emmanuel Dennis στέλνοντας το σουτ του πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ αντέδρασε πολύ σωστά και όταν ο Steve Cook βρήκε με μακρινή μπαλιά σε θέση δεξιού εξτρέμ τον Serge Aurier, που συνδυάστηκε με τον Jesse Lingard πριν ο τελικός αποδέκτης Taiwo Awoniyi σουτάρει. Ο Awoniyi βρέθηκε σε θέση βολής και σε σέντρα του Renan Lodi από αριστερά αυτή τη φορά, αλλά το σουτ του κοντραρίστηκε σε κόρνερ, ενώ λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, πάλι από κόρνερ του Scarpa, ο Aurier έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά αλλά αστόχησε. 

Και πάλι ο Γιαννιώτης ήταν εκεί με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους για να αποκρούσει το σουτ του Morgan Gibbs-White, ενώ μια προσπάθεια του Loïc Badé από μακριά έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Κάπου εκεί (58') σημειώθηκε και ο τραυματισμός του Κυριάκου Κιβρακίδη, του μοναδικού παίκτη που είχε αγωνιστεί και στο φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων το 2019, και δυστυχώς δείχνει σοβαρός. Η Forest εκεί που πήγαινε για το τρίτο μάλλον χαλάρωσε, και κόντρα στη ροή του ματς ο Ατρόμητος ισοφάρισε στο 73' με τον Γιώργο Τζοβάρα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πήρε και τη νίκη στο 86', όταν ο Κώστας Κωτσόπουλος έκλεψε μια μπαλιά, προχώρησε στην περιοχή και με ψυχραιμία νίκησε τον Dean Henderson

Forest (Α' ημίχρονο): Henderson, Aurier, Worrall, Cook, Lodi, Colback, Yates, Scarpa, Lingard, Dennis, Awoniyi.
Forest (B' ημίχρονο):
Henderson, Mbe Soh, Boly, McKenna, Toffolo, Badé, Mangala, O'Brien, Gibbs-White, Surridge, Awoniyi.
Ατρόμητος: 
Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (Πομόνης 58'), Χατζηησαΐας (Κωτσόπουλος 78'), Μαυρομμάτης, De Bock (Αθανασίου 60'), González (Erlingmark 75'), Muñiz (Friðjónsson 58'), Kuen (Οικονομίδης 70'), Rotariu (Κλωναρίδης 60'), Kjartansson (Τζαβίδας 60'), Robail (Τζοβάρας 70').

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου