clough bench

Όπως κάθε χρόνο, γιορτάζουμε τα γενέθλια του Brian Clough -τα 84α φέτος αν ήταν ακόμα μαζί μας- με μια ιστορία από το πλούσιο ρεπερτόριο των ανεκδότων που έχουν διηγηθεί γι' αυτόν άνθρωποι του ποδοσφαίρου στην Αγγλία. Η συγκεκριμένη είναι ξεχωριστή, αφού αγγίζει το θέμα των μεταγραφών, και πώς ο "Old Big 'ead" κατάφερνε να πείθει παίκτες να υπογράφουν στη Forest. Κεντρικός ήρωας της σημερινής ιστορίας είναι ο Dean Saunders, που μετά από μεγάλη καριέρα σε Liverpool και Aston Villa και ένα σύντομο πέρασμα από την Τουρκία και τη Galatasaray το 1995-'96 είχε αποφασίσει να επαναπατριστεί.

Add a comment

trickygreeks4

Τυπικά η Λέσχη μας αναγνωρίστηκε με αυτό το όνομα από το Nottingham Forest Supporters Club (NFSC) το καλοκαίρι του 2017. Όμως η ιστορία της πηγαίνει πίσω στο 2002, όταν δύο φίλοι από την Αθήνα, ο Βασίλης Πουλάκος και ο Πέτρος Μαρμαρινός, ίδρυσαν το ανεπίσημο Hellenic Nottingham Forest Fan Club, το οποίο μέχρι το 2011 αριθμούσε μόλις 11 μέλη διασκορπισμένα σε όλη την Ελλάδα, από την Ξάνθη ως το Ηράκλειο της Κρήτης (οι δύο εν λόγω "Ακρίτες", Γιώργος Μιχαηλίδης και Φίλιππος Σαράτσης, ανήκουν στο δυναμικό της Λέσχης μέχρι και σήμερα). Αυτό το άτυπο κλαμπ αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά της πρώτης επίσημης Ελληνικής Λέσχης Φίλων Nottingham Forest, που αναγνωρίστηκε το 2011 και χρόνο με το χρόνο γινόταν όλο και πιο δημοφιλής, οργανώνοντας μικρές εκδρομές στο Nottingham και φτάνοντας τα 60 μέλη το καλοκαίρι του 2016.

Τότε, για λόγους που μόνο στο "δαιμόνιο της φυλής" (με την κακή έννοια φυσικά) μπορούν να αναζητηθούν, κάποια μέλη αποχωρούν εν μιά νυκτί. Οι διαφωνούντες με την ενέργεια αυτή τούς παραχωρούν το όνομα της Λέσχης και συνεχίζουν να ανήκουν στο NFSC ως ανεξάρτητοι. Πριν όμως από τη σεζόν 2017-'18 αποφασίζουν να οργανωθούν ξανά. Ονομάζονται Tricky Greeks, φτιάχνουν το σήμα που βλέπετε πιο πάνω και ξεκινούν να ψάχνουν τρόπους να στηρίξουν τη Nottingham Forest και μέσω της Λέσχης να συσπειρώσουν όλους τους φίλους της ομάδας στην Ελλάδα. Ο ιστότοπος που διαβάζετε αυτή τη στιγμή φτιάχτηκε με πολλή αγάπη για όλους τους ελληνόφωνους Reds, και μπορούμε να πούμε με περηφάνια πως είναι από τους πληρέστερους που διατηρούν Λέσχες ξένων συλλόγων στην Ελλάδα. Σ' αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε, επεκτείνοντας όσο περνά ο καιρός τις δραστηριότητές μας σε περισσότερους τομείς.

Οι Tricky Greeks είναι ΜΟΝΟ με τη Forest. Στηρίζουν τον σύλλογο - όχι προέδρους, προπονητές και παίκτες. Κανείς δεν είναι πάνω από το σήμα και την ιστορία του συλλόγου, που έχει ζωή πάνω από 150 χρόνια. Στους Tricky Greeks δεν έχουν καμιά θέση τα γνωστά αρρωστημένα ελληνικά οπαδιλίκια, κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Οφείλουμε να εξηγηθούμε από την αρχή για να μην παρεξηγηθούμε από κάποιους που ίσως περιμένουν να βρουν σε μας ατμόσφαιρα ελληνικής "Θύρας Τάδε". Σεβόμαστε όποιον φοράει την κόκκινη φανέλα, σεβόμαστε όμως και τον αντίπαλο. Ως οπαδοί μιας μεγάλης ομάδας που κάποτε έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει με το ποδόσφαιρο που έπαιζε και τους τίτλους που έπαιρνε.

Εγγραφές - Επικοινωνία

Η συνδρομή στους Tricky Greeks είναι ετήσια και συμπίπτει με την αγωνιστική περίοδο. Καταβάλλεται κάθε καλοκαίρι πριν αρχίσει το πρωτάθλημα και ανέρχεται σε 20 ευρώ, τα οποία πηγαίνουν απευθείας στο NFSC. Από εκεί τα μέλη λαμβάνουν ταχυδρομικά, εκτός της κάρτας μέλους που αλλάζει κάθε περίοδο, κάποια συμβολικά δώρα, διαφορετικά κάθε χρονιά (ατζέντες, στυλό, καρφιτσάκια, τσαντάκια, σουβέρ κλπ.). Η Λέσχη διατηρεί το δικαίωμα να αυξήσει τη συνδρομή -μετά από σχετική απόφαση της πλειοψηφίας των μελών- ώστε να αντιμετωπίζει κάποια λειτουργικά έξοδα (για παράδειγμα, για την περίοδο 2019-'20 θα υπάρχει προαιρετική έξτρα συνεισφορά 5 ευρώ). Λεπτομέρειες για την καταβολή της συνδρομής τους λαμβάνουν τα μέλη μέσω email περίπου κάθε Ιούλιο, μαζί με το ημερολόγιο που εκδίδει η Λέσχη κάθε χρόνο για την επικείμενη αγωνιστική περίοδο και έχει κάθε φορά και διαφορετικό θέμα (συνήθως ιστορικής μορφής, αλλά όχι μόνο).

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλεφωνικά στα 6977969454 (Βασίλης Πουλάκος) και 6946055274 (Γιώργος Δίπλαρος) και στα ακόλουθα emails:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. & This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Add a comment

tv1

Χαράς Ευαγγέλια για όλους τους φίλους της Forest, αλλά και της Championship γενικά στην Ελλάδα! Όπως είχε γράψει από προχθές και επιβεβαίωσε σήμερα το αθλητικό σάιτ sport24, η συνδρομητική Nova απέκτησε τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων ενός από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη! Η αρχή μάλιστα θα γίνει αυτό το Σάββατο (12/8) με απευθείας μετάδοση του αγώνα Brentford-Forest από το Λονδίνο στις 5 μ.μ.!

Add a comment

clough shows

Ημέρα γενεθλίων του Brian Clough η σημερινή. Αν ήταν ακόμα κοντά μας, ο "μεγαλύτερος προπονητής που η Εθνική Αγγλίας δεν είχε ποτέ" θα γινόταν σήμερα 83 ετών. Κι εμείς στη μνήμη του παρουσιάζουμε μια από τις ιστορίες από τη ζωή του που δεν έχουν γίνει ακόμα ευρέως γνωστές στο κοινό. Πέρσι κάναμε την αρχή με την ιστορία μιας... γραβάτας. Φέτος έχουμε ένα περιστατικό που αφηγήθηκε ο Des Walker, ο οποίος διέπρεψε ως παίκτης της Forest, της Sampdoria, της Sheffield Wednesday και της Εθνικής Αγγλίας στη θέση του σέντερ μπακ. Ο μπαμπάς του Tyler Walker, για όσους δεν το ξέρουν!

Add a comment

bouchalakis

Τυχερός είμαι που βρέθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης τη μέρα της υπογραφής του Ανδρέα Μπουχαλάκη στους Reds. Τυχερός επίσης που από τους ωραίους καιρούς των Ολυμπιακών Αγώνων συνδέομαι φιλικά με έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς συντάκτες της Κρήτης, τον Μάνο Σουργιά, τον οποίο αρκετοί θα έχετε ακούσει να περιγράφει ποδόσφαιρο από το νησί, παλιότερα από τη Nova και τώρα από τον Sport FM. Ο Μάνος δεν είχε αντίρρηση να μου πει, αποκλειστικά για την ιστοσελίδα μας, ορισμένα πράγματα που ίσως δεν ξέραμε για το νέο απόκτημα της Forest.

Add a comment