clough pearce

Καλωσορίσατε σε ένα ακόμα αφιέρωμα στον μεγάλο Brian Clough τη μέρα των γενεθλίων του. Αν ήταν ακόμα κοντά μας, σήμερα θα έκλεινε τα 87. Και όπως κάθε χρόνο, με αυτή την ευκαιρία δημοσιεύουμε μία από τις (ατέλειωτες, όπως φαίνεται) ιστορίες που αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του ανδρός και βγάζουν πραγματικά πολύ γέλιο. Πρωταγωνιστής της είναι ο Stuart Pearce, ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας στις δεκαετίες του 1980 και του 1990, ένας παίκτης που ο Clough έφερε το 1985 από την Coventry και τον διαμόρφωσε, όπως μόνο εκείνος ήξερε, στον κορυφαίο αριστερό μπακ της εποχής του.

Add a comment

clough venables 1991

Όπως ξέρουν οι αναγνώστες μας, κάθε 21η Μαρτίου είναι ξεχωριστή μέρα για μας. Είναι τα γενέθλια του Brian Clough, που αν ήταν ακόμα μαζί μας σήμερα θα γινόταν 86 ετών. Κάθε χρόνο με αυτή την ευκαιρία δημοσιεύουμε μια από τις -τελικά αμέτρητες- σπαρταριστές ιστορίες που αποκαλύπτουν τον πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα του ανθρώπου που άλλαξε την ιστορία της Forest με τη 18χρονη θητεία του στον πάγκο της. Η σημερινή έχει αφηγητή τον επί σειρά ετών βασικό τερματοφύλακα της ομάδας Mark Crossley και δείχνει πώς ο Clough μπορούσε να προσγειώσει έναν νεαρό παίκτη πριν πάρουν τα μυαλά του αέρα...

Add a comment

clough bench

Όπως κάθε χρόνο, γιορτάζουμε τα γενέθλια του Brian Clough -τα 84α φέτος αν ήταν ακόμα μαζί μας- με μια ιστορία από το πλούσιο ρεπερτόριο των ανεκδότων που έχουν διηγηθεί γι' αυτόν άνθρωποι του ποδοσφαίρου στην Αγγλία. Η συγκεκριμένη είναι ξεχωριστή, αφού αγγίζει το θέμα των μεταγραφών, και πώς ο "Old Big 'ead" κατάφερνε να πείθει παίκτες να υπογράφουν στη Forest. Κεντρικός ήρωας της σημερινής ιστορίας είναι ο Dean Saunders, που μετά από μεγάλη καριέρα σε Liverpool και Aston Villa και ένα σύντομο πέρασμα από την Τουρκία και τη Galatasaray το 1995-'96 είχε αποφασίσει να επαναπατριστεί.

Add a comment

clough diana

Αν ο Brian Clough έμενε ακόμα εδώ, σήμερα θα γινόταν 85 ετών. Όπως θα έχετε μάθει πια, κάθε 21η Μαρτίου, στα γενέθλιά του, θυμόμαστε μια από τις αμέτρητες ιστορίες που σκιαγραφούν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του προπονητή που άλλαξε για πάντα την ιστορία της ομάδας μας, όπως τη διηγείται ένας άνθρωπος που τον έζησε από κοντά. Φέτος είναι η σειρά του Brian Laws, που ήταν για πέντε χρόνια βασικός δεξιός μπακ της Forest επί Clough και σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στην ομάδα, με την ιδιότητα του σχολιαστή των αγώνων των Reds από το ραδιόφωνο του BBC Nottingham, παρέα με τον Colin Fray.

Add a comment

trickygreeks4

Τυπικά η Λέσχη μας αναγνωρίστηκε με αυτό το όνομα από το Nottingham Forest Supporters Club (NFSC) το καλοκαίρι του 2017. Όμως η ιστορία της πηγαίνει πίσω στο 2002, όταν δύο φίλοι από την Αθήνα, ο Βασίλης Πουλάκος και ο Πέτρος Μαρμαρινός, ίδρυσαν το ανεπίσημο Hellenic Nottingham Forest Fan Club, το οποίο μέχρι το 2011 αριθμούσε μόλις 11 μέλη διασκορπισμένα σε όλη την Ελλάδα, από την Ξάνθη ως το Ηράκλειο της Κρήτης (οι δύο εν λόγω "Ακρίτες", Γιώργος Μιχαηλίδης και Φίλιππος Σαράτσης, ανήκουν στο δυναμικό της Λέσχης μέχρι και σήμερα). Αυτό το άτυπο κλαμπ αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά της πρώτης επίσημης Ελληνικής Λέσχης Φίλων Nottingham Forest, που αναγνωρίστηκε το 2011 και χρόνο με το χρόνο γινόταν όλο και πιο δημοφιλής, οργανώνοντας μικρές εκδρομές στο Nottingham και φτάνοντας τα 60 μέλη το καλοκαίρι του 2016.

Τότε, για λόγους που μόνο στο "δαιμόνιο της φυλής" (με την κακή έννοια φυσικά) μπορούν να αναζητηθούν, κάποια μέλη αποχωρούν εν μιά νυκτί. Οι διαφωνούντες με την ενέργεια αυτή τούς παραχωρούν το όνομα της Λέσχης και συνεχίζουν να ανήκουν στο NFSC ως ανεξάρτητοι. Πριν όμως από τη σεζόν 2017-'18 αποφασίζουν να οργανωθούν ξανά. Ονομάζονται Tricky Greeks, φτιάχνουν το σήμα που βλέπετε πιο πάνω και ξεκινούν να ψάχνουν τρόπους να στηρίξουν τη Nottingham Forest και μέσω της Λέσχης να συσπειρώσουν όλους τους φίλους της ομάδας στην Ελλάδα. Ο ιστότοπος που διαβάζετε αυτή τη στιγμή φτιάχτηκε με πολλή αγάπη για όλους τους ελληνόφωνους Reds, και μπορούμε να πούμε με περηφάνια πως είναι από τους πληρέστερους που διατηρούν Λέσχες ξένων συλλόγων στην Ελλάδα. Σ' αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε, επεκτείνοντας όσο περνά ο καιρός τις δραστηριότητές μας σε περισσότερους τομείς.

Οι Tricky Greeks είναι ΜΟΝΟ με τη Forest. Στηρίζουν τον σύλλογο - όχι προέδρους, προπονητές και παίκτες. Κανείς δεν είναι πάνω από το σήμα και την ιστορία του συλλόγου, που έχει ζωή πάνω από 150 χρόνια. Στους Tricky Greeks δεν έχουν καμιά θέση τα γνωστά αρρωστημένα ελληνικά οπαδιλίκια, κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Οφείλουμε να εξηγηθούμε από την αρχή για να μην παρεξηγηθούμε από κάποιους που ίσως περιμένουν να βρουν σε μας ατμόσφαιρα ελληνικής "Θύρας Τάδε". Σεβόμαστε όποιον φοράει την κόκκινη φανέλα, σεβόμαστε όμως και τον αντίπαλο. Ως οπαδοί μιας μεγάλης ομάδας που κάποτε έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει με το ποδόσφαιρο που έπαιζε και τους τίτλους που έπαιρνε.

Εγγραφές - Συνδρομές

Η συνδρομή στους Tricky Greeks είναι ετήσια και συμπίπτει με την αγωνιστική περίοδο. Καταβάλλεται κάθε καλοκαίρι πριν αρχίσει το πρωτάθλημα και ανέρχεται σε 25 ευρώ, τα οποία πηγαίνουν απευθείας στο NFSC. Από εκεί τα μέλη λαμβάνουν ταχυδρομικά, εκτός της κάρτας μέλους που αλλάζει κάθε περίοδο, κάποια συμβολικά δώρα, διαφορετικά κάθε χρονιά (ατζέντες, στυλό, καρφιτσάκια, τσαντάκια, σουβέρ κλπ.). Η Λέσχη διατηρεί το δικαίωμα να αυξήσει τη συνδρομή -μετά από σχετική απόφαση της πλειοψηφίας των μελών- ώστε να αντιμετωπίζει κάποια λειτουργικά έξοδα (για παράδειγμα, για την περίοδο 2021-'22 θα υπάρχει προαιρετική έξτρα συνεισφορά 5 ευρώ). Λεπτομέρειες για την καταβολή της συνδρομής τους λαμβάνουν τα μέλη μέσω email περίπου κάθε Ιούλιο, μαζί με το ημερολόγιο που εκδίδει η Λέσχη κάθε χρόνο για την επικείμενη αγωνιστική περίοδο και έχει κάθε φορά και διαφορετικό θέμα (συνήθως ιστορικής μορφής, αλλά όχι μόνο).

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλεφωνικά στα 6977969454 (Βασίλης Πουλάκος) και 6959878804 (Γιάννης Πλευράκης) και στα ακόλουθα emails:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. & This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Επικοινωνία - Site

Το site μας αποτελεί προσπάθεια της λέσχης μας για να επικοινωνούμε με τους απανταχού Tricky Greeks αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται για την ομάδα. Στήθηκε με μεράκι για εσάς απο εμάς και σκοπός μας είναι να μένει πάντα (σχεδόν καθημερινά) ενημερωμένο. 

H επικοινωνία για οτι αφορά το website μας είναι εφικτή με δυο τρόπους:

  • Με την χρήση της φόρμας επικοινωνίας στο Menu του website
  • Με απευθείας email στον webmaster στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Παρακαλούμε αν βρείτε κάποιο σφάλμα στο site ή κάτι που δεν λειτουργεί σωστά να μας ενημερώσετε για να μπορέσουμε να το διορθώσουμε.

 

 

 

Add a comment