forestvarsenalcup

Μνήμες από την περσινή σεζόν ξύπνησαν στη χθεσινή κλήρωση του τρίτου γύρου του FA Cup, όπου όπως πάντα εισέρχονται στην κληρωτίδα και οι ομάδες της Premiership και της Championship. Όπως και πέρσι στο League Cup, o Arsène Wenger παίρνει τους Gunners του και ανηφορίζει από το Λονδίνο. Ένα μεγάλο παιχνίδι βγαλμένο από άλλες εποχές, κυρίως για την ομάδα μας αλλά και για την Arsenal που μπορεί να είναι η εν ενεργεία κάτοχος του τροπαίου (2-1 την Chelsea στον περσινό τελικό), αλλά έχει μείνει χωρίς πρωτάθλημα από το 2004.

Σίγουρα θέλαμε μια καλύτερη κλήρωση που θα μας επέτρεπε να περάσουμε κανένα γύρο, όμως είναι σίγουρο ότι οικονομικά θα τα πάμε πολύ καλά, με ένα γεμάτο γήπεδο λίγο μετά τις γιορτές (ο αγώνας θα γίνει μεταξύ 5 και 8 Ιανουαρίου - UPDATE 7/12: Θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδας, με τηλεοπτική κάλυψη από τη British Telecom Sport). Και ποιος ξέρει; Μπορεί να είμαστε λίγο πιο ξεψάρωτοι από πέρσι, όταν ο Wenger κατέβασε την πιτσιρικαρία με μερικούς από την πρώτη ομάδα και πέρασε "αέρα" από το City Ground με 4-0. Από τους σκόρερ των Gunners σε εκείνο το ματς μόνο ο Granit Xhaka παίζει ακόμα στην ομάδα. Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ Lucas Pérez, που πέτυχε δύο γκολ, έχει πάει δανεικός στην αγαπημένη του Deportivo La Coruña και o Alex Oxlade-Chamberlain με μεταγραφή στη Liverpool. O δε παλιός μας γνώριμος Chuba Akpom, που πέρασε ως δανεικός και από το City Ground την περίοδο 2014-'15, έχει κάποιες σποραδικές εμφανίσεις φέτος στην ομάδα. Και φυσικά κανείς δεν ξέρει τι ομάδα θα κατεβάσει αυτή τη φορά ο Arsène... Για να παραφράσουμε την αγαπημένη έκφραση των οπαδών της Arsenal, "only Arsène knows"!  

Κατά τα άλλα, η κληρωτίδα είχε σχετικά κέφια, και έβγαλε τοπικό ντέρμπι στο Liverpool και άλλα δύο ματς μεταξύ ομάδων της Premiership, αλλά και το ντέρμπι του βορρά (και των δύο ομάδων του Brian Clough, για να μην ξεχνιόμαστε) ανάμεσα σε Middlesbrough και Sunderland. Το πλήρες πρόγραμμα του τρίτου γύρου:

Ipswich - Sheffield United
Watford - Bristol City
Birmingham - Burton
Liverpool - Everton
Brighton - Crystal Palace
Aston Villa - Woking ή Peterborough
Bournemouth - Fylde ή Wigan
Coventry - Stoke
Newport - Leeds
Bolton - Huddersfield
Port Vale - Bradford
Nottingham Forest - Arsenal
Brentford - Notts County
Queens Park Rangers - MK Dons
Manchester United - Derby
Forest Green ή Exeter - West Brom
Doncaster - Slough ή Rochdale
Tottenham - Wimbledon
Middlesbrough - Sunderland
Fleetwood ή Hereford - Leicester
Blackburn ή Crewe - Hull
Cardiff - Mansfield
Manchester City - Burnley
Shrewsbury - West Ham
Wolves - Swansea
Stevenage - Reading
Newcastle - Luton
Millwall - Barnsley
Fulham - Southampton