smith mansfield

Μέσα σε μια μέρα όπου φαίνεται ότι θεοί και δαίμονες προσπαθούν να ταράξουν το κλίμα της ομάδας γράφοντας και συντηρώντας σενάρια περί απόλυσης του Aitor Karanka, ας μην τους κάνουμε τη χάρη να αναφερθούμε σε αυτά και ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα παιδί που θα αναζητήσει τον πολυπόθητο χρόνο συμμετοχής που του έλειψε στη γειτονική Mansfield, η οποία κάνει μεγάλη προσπάθεια να ανεβεί στη League One. Ο Jordan Smith αφήνει τη Forest μέχρι το τέλος της σεζόν και εντάσσεται στο δυναμικό των Stags, όπου -επίσης ως δανεικός- βρίσκεται ήδη, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, ο Tyler Walker.

Η φημολογία για απόκτηση κι άλλου γκολκίπερ από τη Forest πρέπει να αύξησε ακόμα περισσότερο την αβεβαιότητα του Smith, που από βασικός μέχρι πέρσι τέτοια εποχή περιορίστηκε σε ρόλο μεταξύ πάγκου και εξέδρας με την απόκτηση του Costel Pantilimon και έπειτα του Στέφανου Καπίνο και του Luke Steele. Αρχικά γράφτηκε το όνομα του Άγγλου διεθνή Tom Heaton, που έχει περιοριστεί σε ρόλο αναπληρωματικού στη Burnley μετά το ταξίδι του στο Μουντιάλ της Ρωσίας (έστω και χωρίς συμμετοχή), ενώ τώρα λέγεται ότι οι Reds έχουν πλησιάσει τη Leicester για τον δανεισμό ως το τέλος της χρονιάς του 34χρονου Βοσνιοελβετού γκολκίπερ Eldin Jakupović, τον οποίο γνωρίσαμε κι εδώ στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου και του Άρη, και είχε σημαντική συμμετοχή στην άνοδο της Hull στην Premiership την περίοδο 2012-'13 και αργότερα στην πορεία της στη μεγάλη κατηγορία. O Smith, που εκτός από τον άτυχο αγώνα του League Cup με τη Bury (όπου και αποβλήθηκε) στις αρχές της σεζόν, έχει παίξει μόνο ένα ματς ακόμα στη φετινή περίοδο, κι αυτό με τη φανέλα της Barnsley, που είχε ξεμείνει από τερματοφύλακα και τον πήρε δανεικό για μία εβδομάδα... 

Ο Jordan είναι ένας τερματοφύλακας με μέλλον, όσο κι αν κάποιοι δικοί μας επιμένουν να του φορτώνουν τα περσινά μας αμυντικά κενά, ξεχνώντας, μεταξύ αρκετών άλλων, την εξαιρετική του απόκρουση που ουσιαστικά μας κράτησε στην κατηγορία στο τελευταίο ματς της περιόδου 2016-'17 με την Ipswich.. Μακάρι να γράψει μια άνοδο στο βιογραφικό του και να γυρίσει δυνατός, ώστε κάποια στιγμή να του δώσουμε την εμπιστοσύνη που του αξίζει και να σταματήσουμε να αναζητάμε τη λύση στους Heaton και τους Jakupović αυτού του κόσμου...

Εντελώς διαφορετική περίπτωση αποτελεί ο Gboly Ariyibi, που έκλεισε πια διετία στην ομάδα χωρίς να έχει παίξει παρά μόνο με την Κ23. Μετά από δύο όχι και τόσο επιτυχημένους δανεισμούς στους Milton Keynes Dons και τη Northampton, ο 23χρονος Αμερικανός πέρασε χθες τα σύνορα και πήγε στη Σκοτία, όπου ελπίζει να παίξει μπάλα με τη Motherwell ως το τέλος της σεζόν. Μετά -ως συνήθως- έχει ο θεός.

Επέστρεψε και ο Jorge Grant από τη Luton. Όχι για να παίξει σε μας, αλλά για να δοθεί δανεικός αλλού, αφού ο Nathan Jones που τον ήθελε εκεί ανέλαβε τη Stoke στη θέση του απολυθέντος Gary Rowett, και μάλλον δεν τον πολυσυμπαθεί ο υπηρεσιακός Mick Harford, που τη σεζόν 2004-'05 πέρασε (επίσης ως υπηρεσιακός) και από τον δικό μας πάγκο!

* Η φωτογραφία είναι από τον προσωπικό λογαριασμό twitter της εντυπωσιακής αν μη τι άλλο Διευθύνουσας Συμβούλου της Mansfield Carolyn Radford, που εικονίζεται μαζί με τον Smith.