lolley new deal

Με φόντο το τρόπαιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, που κάποτε κατέκτησε ως παίκτης, ο Martin O'Neill συγχαίρει τον Joe Lolley για το νέο του συμβόλαιο και, προφανώς, του εύχεται ανάλογα επιτεύγματα στην καριέρα του. Ο σύλλογος μας εξέπληξε όλους σήμερα. Ευχάριστα φυσικά, αφού τέτοιον παίκτη τον δένεις χειροπόδαρα να μη σου φύγει. Ειδικά μετά τις φήμες των τελευταίων ημερών, ότι η Aston Villa, την οποία ο Lolley υποστήριζε στα παιδικά του χρόνια, ετοίμαζε πρόταση 12 εκατομμυρίων λιρών για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι. 

Για να πω την αλήθεια, επειδή το καταραμένο modern football μας έχει κάνει λίγο καχύποπτους, μου πέρασε από το μυαλό και η σκέψη ότι η φήμη αυτή μπορεί και να κυκλοφόρησε επίτηδες από το περιβάλλον του παίκτη ή του ατζέντη του ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, σε μια περίοδο μάλιστα που τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα για την ομάδα. Από την άλλη, το παλιό συμβόλαιο του Lolley είχε ακόμα πολύ καιρό μπροστά του, αφού έληγε το καλοκαίρι του 2022! Το νέο, με τις αναπροσαρμοσμένες προφανώς αποδοχές που επιβραβεύουν την απόδοση του παίκτη (8 γκολ και 6 ασίστ φέτος), τελειώνει έναν ακριβώς χρόνο αργότερα, όταν ο Joe θα πλησιάζει τα 31.

Ήδη συμπλήρωσε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα της Forest στο 3-1 επί της Wigan (όπου σκόραρε σπάζοντας ένα δίμηνο διάλειμμα στη σχέση του με τα δίχτυα), ήταν Παίκτης του Μήνα τον περασμένο Οκτώβριο σύμφωνα με τη σχετική ψηφοφορία της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας και δείχνει, αν διαβάσει κανείς τις δηλώσεις του, πανευτυχής που θα συνεχίσει να κάνει τα μαγικά του μαζί μας: "Θα έχω τη δυνατότητα να ανταποδώσω στην ομάδα την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει. Απολαμβάνω να παίζω μπάλα εδώ, οπότε η απόφαση ήταν εύκολη. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η παρουσία του μάνατζερ, που είναι πολύ έμπειρος και βαθύς γνώστης του αθλήματος και δίπλα του μόνο να βελτιωθώ μπορώ. Έκλεισα ένα χρόνο εδώ, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς και με μάλλον σταθερή απόδοση. Ελπίζω να καταφέρω να κάνω ακόμα περισσότερα. Ο στόχος μου είναι η επιστορφή στην Premier League, όπως άλλωστε και όλων στη Forest, από την κορυφή μέχρι τη βάση του συλλόγου".

Αλλά και ο O'Neill δεν έκρυψε την ικανοποίησή του: "Νομίζω ότι ο σύλλογος είχε ήδη αρχίσει να δρομολογεί την ανανέωση του συμβολαίου του Joe πριν ακόμα έρθω, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην ανάψω το πράσινο φως. Ο Joe είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, που όπως μου έχει πει εμποδίστηκε από τραυματισμούς να φτάσει νωρίτερα στο απόγειο της καριέρας του. Του αρέσει που είναι μαζί μας, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θέλει να βελτιωθεί, έχει τη σωστή συμπεριφορά για να το πετύχει, κι όσο το πετυχαίνει μαζί του θα βελτιώνεται και η ομάδα. Είναι ένας παίκτης που κερδίζει αγώνες για την ομάδα, και η δική μας δουλειά είναι να του δίνουμε χρόνο να το κάνει". 

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.