johnson signs

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, που λένε! Χωρίς ακόμα να έχει παίξει παρά τρεις φορές με την ανδρική ομάδα της Forest, και πριν κλείσει τα 19 του χρόνια (αυτό θα συμβεί λίγο μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος), ο Brennan Johnson έβαλε την υπογραφή του σε νέο πολυετές συμβόλαιο με τον σύλλογο. Η ακριβής διάρκεια δεν ανακοινώθηκε, αλλά προσωπικά το υπολογίζω σε τουλάχιστον πενταετές. Ήταν κάτι αναμενόμενο, αφού ο Sabri Lamouchi είχε ήδη εκφραστεί με καλά λόγια για τον νεαρό, ενώ πολύ πρόσφατα γράφαμε και για το ενδιαφέρον του Gareth Southgate να τον... μεταγράψει από την Κ21 της Ουαλίας στην Αγγλία!

O Brennan βρίσκεται στη Forest ήδη εδώ και δέκα χρόνια, από την εποχή δηλαδή που ο πατέρας του, ο David Johnson, αποφάσιζε να κρεμάσει τα παπούτσια του παίζοντας ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην κοντινή μας Hucknall Town. Στο City Ground βέβαια μπαινόβγαινε από πολύ νωρίτερα και θαύμαζε από την κερκίδα τον μπαμπά να φορτώνει τους αντιπάλους με γκολ. "Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σ' αυτό το γήπεδο. Οπότε να παίξω κάποια μέρα με τη φανέλα της πρώτης ομάδας ήταν ένα όνειρο που φέτος έγινε πραγματικότητα", λέει ο ίδιος με την ασυνήθιστα μπάσα για 18χρονο φωνή του και φαίνεται έτοιμος να ακολουθήσει τα χνάρια του "Johnno", έστω και από τη θέση του επιθετικού χαφ και όχι του σέντερ φορ.

Ο δε Lamouchi στάζει μέλι: "Απίστευτος παίκτης για τέτοια ηλικία, και με τη σωστή νοοτροπία. Είπα και σ' αυτόν, όπως σε όλους, ότι δεν με ενδιαφέρει η ηλικία και το όνομα. Αν αξίζει να παίξει, θα παίξει". Με την έναρξη κιόλας του πρωταθλήματος ο Γάλλος έδειξε ότι δεν έλεγε κουβέντες του αέρα, αφού του έδωσε την ευκαιρία να ντεμπουτάρει στα τελευταία λεπτά του άτυχου ματς με τη West Brom. Μετά τον ξανάβαλε στον αγώνα του League Cup με τη Fleetwood και του έδωσε και φανέλα βασικού στην ίδια διοργάνωση απέναντι στη Derby. Κι αφού ο μικρός κάθε άλλο παρά τον απογοήτευσε, δεν αποκλείεται να τον δούμε και αύριο απέναντι στην Arsenal!

Θα πουν διάφοροι: "Αφού υπέγραψε και νέο συμβόλαιο, είναι έτοιμος προς πώληση", φέρνοντας και το πρόσφατο παράδειγμα του Arvin Appiah, ο οποίος είχε υπογράψει πέρσι συμβόλαιο ως το 2023 και πλέον αγωνίζεται στην ισπανική Almería. Έτσι είναι το μοντέρνο ποδόσφαιρο, το ξέρουμε όλοι, και κάτι τέτοιο σίγουρα δεν αποκλείεται. Για την ώρα, ας τον αφήσουμε να ζήσει το όνειρό του και ας του ευχηθούμε να τον βρουν τα 19α γενέθλιά του με πολλές εμφανίσεις στα πόδια του με το Garibaldi που λατρεύει. 

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.