johnson wales

Λέγαμε την περασμένη εβδομάδα πόσο στενάχωρο ήταν που δεν υπήρχε ούτε ένας παίκτης της Forest στις κλήσεις των Εθνικών ομάδων Ανδρών για το επικείμενο "παράθυρο". Και ο Ryan Giggs, σαν να κατάλαβε τον πόνο μας, αποφάσισε να προβιβάσει τον Brennan Johnson από την Κ21 στην Ανδρών της Ουαλίας για τους αγώνες εκτός με τη Φινλανδία (αύριο Πέμπτη 3/9 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Helsinki) και εντός με τη Βουλγαρία (Κυριακή 6/9 στο Cardiff City Stadium), αμφότερους για το Nations League. Και φυσικά από την Κυριακή, που το έμαθε, ο πιτσιρικάς πετάει από τη χαρά του που πλέον προπονείται πλάι στον Gareth Bale!

Ο Giggs αναγκάστηκε, κατά κάποιο τρόπο, να πάρει τον Brennan και τον Ben Woodburn της Liverpool από την Κ21, αφού για διάφορους λόγους δεν θα μπορέσει τελικά να έχει για τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις τους Aaron Ramsey, David Brooks, Tyler Roberts και Ashley Williams! Αυτό όμως δεν μειώνει την επιτυχία του δικού μας να έχει εμπνεύσει τόση εμπιστοσύνη στον θρύλο του ουαλικού ποδοσφαίρου, που συμπλήρωσε ήδη δύο χρόνια στον πάγκο της Εθνικής. Ο Giggs μάλιστα ίσως να έχει και στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι ο Brennan έχει ακόμα δικαίωμα να επιλέξει την Εθνική Αγγλίας (είχαμε γράψει και παλιότερα ότι ο Gareth Southgate τον παρακολουθούσε στενά γι' αυτόν τον λόγο) και να του δώσει και κάποια λεπτά συμμετοχής ώστε να τον "κλειδώσει" για λογαριασμό των "Δράκων"! Εντάξει, μπορεί να μην αγωνιστεί και καθόλου. Και λοιπόν; Η ουσία είναι ότι η κλήση αποτελεί τη μεγαλύτερη δυνατή επιβράβευση για τον μικρό, που έχει επιδείξει ταλέντο, σωστό χαρακτήρα και επαγγελματισμό και φυσικά υπολογίζεται και από τον Sabri Lamouchi για τη σεζόν που έρχεται, όπως έδειξε και η παρουσία του στα φιλικά.

Ένας μείον, ένας συν

Τα νέα εν όψει της καινούργιας σεζόν δεν είναι και τόσο καλά στο στρατόπεδο της Forest. Ο τραυματισμός με τον οποίο είχε υποχρεωθεί να "συμβιώνει" ο Joe Lolley στα τέλη της περιόδου που έληξε δυστυχώς εξελίχθηκε πολύ άσχημα, και ο τόσο σημαντικός για το παιχνίδι μας εξτρέμ δεν προβλέπεται να είναι παρών στο ξεκίνημα. Φαινόταν άλλωστε από τη μη παρουσία του στα φιλικά, αλλά υπήρχαν πάντα ελπίδες ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, και τα νέα λένε για "Οκτώβριο και αν". Καθώς μάλιστα η περίπτωση του Jacob Murphy όλο και απομακρύνεται, είναι πολύ πιθανό να κληθεί να τον αντικαταστήσει ο τίμιος Albert Adomah. Υπάρχει όμως και κάποιος που επιστρέφει! Λέγεται (και γράφεται) ότι ο João Carvalho είχε μια εκτενή συζήτηση με τον Lamouchi, όπου συμφωνήθηκε να μείνει στην ομάδα και να προσπαθήσει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Οι ελάχιστοι που παρακολούθησαν το φιλικό με τη West Brom συμφωνούν ότι ο Πορτογάλος ήταν πολύ καλός (είχε και φάουλ στο δοκάρι), και φαίνεται πως ο δρόμος για την επιστροφή είναι πια ανοιχτός. Ο Sabri συναντήθηκε με όλους τους παίκτες ξεχωριστά, σε μια προσπάθεια να μπει στο περιθώριο ο απογοητευτικός τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε η περσινή σεζόν και να ξεκινήσει η νέα με δύναμη και αισιοδοξία, όπως αποκάλυψε ο Jack Colback σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Εκτός ραντάρ Tavares-Dickie, εντός ένας ακόμα φορ;

Τις μέρες που επισημοποιήθηκε η συμφωνία με τον Luke Freeman είχε επανέλθει η έντονη φημολογία για τον νεαρό επιθετικό χαφ της Benfica David Tavares, ίσως όμως η κουβέντα Lamouchi-Carvalho να ήταν αυτή που έθεσε οριστικά τέλος στο ενδεχόμενο αυτής της μεταγραφής (θα γινόταν με τη μορφή μονοετούς δανεισμού με οψιόν αγοράς). Όπως γράφτηκε στην Πορτογαλία, ο Tavares θα φύγει μεν από τους "Αετούς", δεν θα έρθει όμως στους Reds. Όπως δεν θα έρθει ούτε ο Rob Dickie, ο 24χρονος σέντερ μπακ της Oxford που αποκτήθηκε από την QPR, σε μια μεταγραφή όπου πρωτεύοντα ρόλο έπαιξε -σύμφωνα με τον ίδιο τον παίκτη- ο τρόπος που τον προσέγγισε ο κάποτε μάνατζερ της Forest και νυν των Λονδρέζων Mark Warburton. Μια μικρή (;) νίκη λοιπόν για τον εκδιωχθέντα από τους Reds προπονητή. Η διαφαινόμενη "στροφή" του Sabri στο ενδεχόμενο να αγωνίζεται η ομάδα με δύο επιθετικούς έφερε όπως φαίνεται και τη σκέψη να αποκτηθεί και ένας ακόμα φορ, "παλαιάς κοπής" αυτός για να συμπληρώνει από πλευράς χαρακτηριστικών τους Lewis Grabban και Lyle Taylor, και αυτός όπως γράφεται δεν είναι άλλος από τον 31χρονο Lukas Jutkiewicz, με το νέο όπως ήταν αναμενόμενο να ξεσηκώνει θύελλα διαμαρτυριών στους οπαδούς της Birmingham που είδαν τον Άγγλο με τις πολωνικές ρίζες να φορτώνει και φέτος τις αντίπαλες εστίες με 15 γκολ.

Τα μόνιμα σίριαλ

Μέχρι τα μεσάνυχτα περιμέναμε προχθές νέα για τον Matty Cash. Αν και πριν από μία εβδομάδα ακριβώς ως φαβορί για την απόκτησή του φερόταν η Fulham, τελικά η Aston Villa μπήκε ξανά, και πολύ γερά, στο παιχνίδι. Στην αρχή οι Villans έκαναν προσφορά 10 εκατομμυρίων λιρών που απορρίφθηκε, επανήλθαν με βελτιωμένη της τάξεως των 12 και προς το απόγευμα της Δευτέρας όλα έδειχναν ότι ο παίκτης τα είχε βρει με την ομάδα του Birmingham και ότι η Forest είχε συμφωνήσει να πάρει ένα ποσό που προσέγγιζε μαζί με τα μπόνους τα 15 εκατομμύρια, όσα δηλαδή έγραφε η "ταμπελίτσα" που είχε βάλει στον Παίκτη της Σεζόν της για το 2019-'20. Εκεί λοιπόν που το είχαμε πάρει απόφαση και απλώς περιμέναμε την επίσημη ανακοίνωση, από "κύκλους" της ομάδας διέρρευσε πως δεν υπάρχει καμιά συμφωνία και επομένως ο Cash λογίζεται ακόμα κάτοικος Nottingham. Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε προκύψει κάτι νέο, αφού όλη η Τρίτη έφυγε μέσα σε σιγή ιχθύος.

Αν και τα ελληνικά μέσα συνεχίζουν να γράφουν για τον Tiago Silva, οι πιθανότητες να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός μάλλον μειώνονται μετά την (όπως φαίνεται από χθεσινοβραδινά δημοσιεύματα) συμφωνία των Πειραιωτών με τον Pêpê της Vitória Guimarães ως αντι-Guilherme. Όπως και ο Cash, πάντως, ο παίκτης δεν αγωνίζεται στα φιλικά για παν ενδεχόμενο. Ο Joe Worrall, από την άλλη, δεν πρόκειται να μετακομίσει στη Burnley με μόνο 4 εκατομμύρια, αφού η ομάδα θεωρεί το ποσό πολύ μικρό για την αξία του. Αυτός ίσως να ήταν και ο λόγος που η Forest δεν έδειξε ιδιαίτερη ζέση στο κυνήγι της περίπτωσης Dickie. O Ben Gibson, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ συγκαταλεγόταν στα ανταλλάγματα που έδιναν οι Clarets, θα μετακινηθεί έτσι κι αλλιώς από τη Burnley και, σε περίπτωση που τον θέλουμε, είναι ανοιχτός σε προτάσεις καθώς η πρώην ομάδα του Middlesbrough δεν έχει ζητήσει ακόμα επίσημα... το χέρι του. Υπάρχει βέβαια πάντα και ο Yohan Benalouane, τον οποίο ο Lamouchi έδειξε ότι δεν θεωρεί καθόλου "τελειωμένο" στα τέλη της περσινής σεζόν και στα φετινά φιλικά. Αν φύγει, μάλλον θα είναι για να ξαλαφρώσει λίγο το ταμείο, αφού οι αποδοχές του είναι από τις υψηλότερες στην ομάδα!

"Φευγάτοι" και μη  

Δεν είναι βέβαια μόνο ο Benalouane. Ούτε για τον Michael Hefele (που χθες έκλεισε τα 30) γράφτηκε τίποτα, ούτε για τον Zach Clough αφού μάλλον το ενδιαφέρον του Ατρόμητου δεν προχώρησε. Από τους "φευγάτους", μόνο για τον Costel Pantilimon φάνηκε φως στο τούνελ, καθώς γράφτηκε στην Τουρκία ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Denizlispor για να συνεχίσει την καριέρα του εκεί. Αυτοί έτσι κι αλλιώς δεν υπολογίζονται, αλλά ούτε όσον αφορά τον πολύτιμο Ben Watson σημειώθηκε κάποια εξέλιξη. Το γεγονός πάντως ότι δεν αναφέρεται τίποτα για ανανέωση του συμβολαίου του και η μηδενική συμμετοχή του στα φιλικά δείχνουν ότι μάλλον μένει ελεύθερος, προφανώς έτοιμος να πέσει κι αυτός στην αγκαλιά του Warburton και να κλείσει την καριέρα του στο αγαπημένο του Λονδίνο. 

Τον δρόμο του δανεισμού φαίνεται ότι παίρνουν δύο από τα πιο εκλεκτά μέλη της Κ23 της Forest. O Jordan Gabriel, που έκανε φέτος ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα στον αγώνα με την Arsenal για το League Cup, είναι έτοιμος να μετακομίσει πλάι στη θάλασσα για να περάσει τη φετινή σεζόν στη League One με τη Blackpool. Μια κατηγορία παρακάτω, στη League Two με τη Grimsby, θα αναζητήσει εμπειρίες και ο Danny Preston, ενώ ο Jake Taylor, που πέρσι τα πήγε πολύ καλά ως δανεικός στην Port Vale (25 ματς, 7 γκολ), μάλλον μένει (και ήδη προπονείται με την πρώτη ομάδα) παρά τον διακαή πόθο των Valiants να τον κάνουν δικό τους με κανονική μεταγραφή. Στο μεταξύ, ο ήδη δανεικός στην Oxford Marcus McGuane εντυπωσίασε στη φιλική νίκη (1-0) της ομάδας του επί της QPR, "υποχρεώνοντας" τον προπονητή της United Karl Robinson να στάζει μέλι. "Βγάζει μεγάλη δύναμη και ταχύτητα στο γήπεδο. Χαίρεσαι να τον βλέπεις!" είπε ο Robinson για τον παίκτη που αποφοίτησε από την ξακουστή Masia της Barcelona...

Άσχετα, αλλά... ωραία

  • Ο Ben Osborn δεν είναι πια παίκτης της Forest, αλλά τα καλά λογάκια του τα είπε για να έρθει σε μας ο Freeman. O "Super Ben" επέστρεψε στον τόπο του... εγκλήματος, το Pride Park, και... ξανασκόραρε εναντίον της Derby στη φιλική νίκη της Sheffield United με 2-0. Μακάρι να του γίνει συνήθεια...
  • Οι φίλοι της Forest εμφανίζουν τέτοιο σύνδρομο στέρησης έχοντας να δουν την ομάδα από το Μάρτιο, που σπεύδουν κατά εκατοντάδες να αγοράσουν εισιτήρια για το φιλικό της Κ23 με την ερασιτεχνική Basford (την οποία προπονεί ο παλιός σέντερ μπακ των Reds Steve Chettle) στις 8 Σεπτεμβρίου, καθώς ο αγώνας είναι από αυτούς όπου πειραματικά θα επιτραπεί η παρουσία κόσμου και έχουν καταληφθεί ήδη 450 από τις 600 διαθέσιμες θέσεις! Πώς να το κάνουμε, η θέα του τιμημένου Garibaldi προκαλεί πάντα ρίγη, όποιος κι αν το φοράει...

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα του BBC.