huddesrfield21222

Η επίσημη ιστοσελίδα μιλάει για "κλοπή" τριών βαθμών από τη Huddersfield. Με 23-9 τελικές προσπάθειες σε 58-42% κατοχή, τα στατιστικά του αγώνα συνηγορούν. Σίγουρα, σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα αυτό το 0-1, που σηματοδότησε τις πρώτες "κολλητές" ήττες για τη Forest επί θητείας Steve Cooper, είναι φοβερά δυσκολοχώνευτο. Οι Reds έκαναν αρκετά πράγματα σωστά, αλλά δυστυχώς εμφανίστηκε και πάλι (όπως και την Κυριακή στο Riverside) το σύνδρομο του ελλειμματικού κυνισμού μπροστά στο αντίπαλο τέρμα. Κι όταν δεν μπορείς να σκοράρεις ούτε σε άδεια εστία, είναι ολοφάνερο ότι το ματς θα στραβώσει.

Η Forest είναι από τις ελάχιστες ομάδες της Championship που δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου από την επέλαση του Covid-19 και έχουν δώσει μέχρι σήμερα κανονικά όλους τους αγώνες του προγράμματός τους (είναι πέντε όλες κι όλες, και η Huddersfield είναι επίσης μία από αυτές, όπως και η προηγούμενη αντίπαλός μας Middlesbrough και η πρωτοπόρος Bournemouth. H πέμπτη της παρέας είναι η Blackpool). Δυστυχώς όμως η ομάδα μας έχει να αντιμετωπίσει έναν άλλο, εξίσου σοβαρό εχθρό: την έλλειψη βάθους της. Κι όμως είναι δυνατόν, με ρόστερ 27 παικτών (δεν υπολογίζουμε τα παιδιά της Κ23 που βοηθάνε κατά περιόδους). Ας όψονται τα λάθη του παρελθόντος, με τραγικότερο αυτό του Carl Jenkinson, που στρογγυλοκάθεται πάνω στο παχυλό του συμβόλαιο χωρίς να υπολογίζεται καν όταν βρεθήκαμε χωρίς δεξί μπακ, ή του Gaëtan Bong, που συμπεριλαμβάνεται στις αποστολές αλλά ο κόουτς δεν τον εμπιστεύεται (και λογικά) παρ' όλο που έχουμε μείνει χωρίς καθαρό αριστερό μπακ και προτιμά τον κεντρικό χαφ Jack Colback...

Όταν λοιπόν στις απουσίες του Max Lowe (που σύμφωνα με πληροφορίες σπριντάρει στην αποκατάστασή του και θα είναι σύντομα ξανά διαθέσιμος), του Jordi Osei-Tutu (που λέγεται ότι θα διακοπεί ο δανεισμός του και θα επιστρέψει στην Arsenal, αφού δεν είναι λογικό να παίζει ενάμισι ματς τη φορά και μετά να μένει έξω μήνες), του Joe Lolley (πεσμένος ούτως ή άλλως τα δύο τελευταία χρόνια, ένας συνδυασμός ασθένειας και τραυματισμού τον έχει κρατήσει εκτός πάνω από μήνα), του Alex Mighten (πάει για δίμηνο έξω όπως είχαμε πει) και του Loïc Mbe Soh (κι αυτός μάλλον θ' αργήσει) έρχονται να προστεθούν δύο ακόμα βασικά στελέχη όπως ο Ryan Yates και ο Tobias Figueiredo, που έπαιξαν την Κυριακή αλλά μετά αρρώστησαν, τα πράγματα ζορίζουν. Και δεν ανέφερα καν τον Mohamed Dräger που γύρισε τραυματίας από το Κατάρ και τον Rodrigo Ely, τους οποίους δεν έχουμε δει ακόμα να αγωνίζονται με την πρώτη ομάδα! Με το ζόρι, και με τους πιτσιρικάδες Fin Back και Tyrese Fornah, συμπληρώσαμε και σήμερα μια 18άδα με πάγκο που δεν είχε μέσα σέντερ μπακ ή πλάγιο επιθετικό.

Η έλλειψη τρίτου κεντρικού αμυντικού (αλλά και του Yates που έχει δοκιμαστεί στον συγκεκριμένο ρόλο) ήταν πολύ σημαντική. Ο Cooper αναγκάστηκε να αλλάξει τη συνταγή τού 3-4-3 που είχε υποτάξει τους Terriers μέσα στην έδρα τους και να γυρίσει σε 4-2-3-1, βάζοντας τον Braian Ojeda αντί του Figueiredo, τον Xande Silva στο ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα αντί του Yates και φυσικά τον Djed Spence στη θέση του Back. Το ότι η βραδιά θα ήταν δύσκολη φάνηκε μόλις στα 18 δευτερόλεπτα από την έναρξη, αφού με τη σέντρα δική μας καταφέραμε να χάσουμε τη μπάλα και να δώσουμε στον Sorba Thomas την ευκαιρία να εξαπολύσει το μακρινό δεξί σουτ και να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Brice Samba. Και επιθετικά στο 15', όταν μετά από ωραία προσπάθεια του Philip Zinckernagel από αριστερά ο Silva βρέθηκε δύο φορές σε πλεονεκτική θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή και κοντραρίστηκε αμφότερες.

Η Huddersfield, που προερχόταν από νίκη 3-2 επί της Blackpool με ανατροπή και είσοδο στην εξάδα, άρα με το ηθικό στα ύψη, δεν πτοήθηκε όταν μόλις στο 15' ο Carlos Corberán αναγκάστηκε να αποσύρει λόγω τραυματισμού τον Danny Ward και να περάσει στον αγώνα τον βετεράνο Jordan Rhodes. Δεν απειλήθηκε σοβαρά στο πρώτο ημίωρο (μια κεφαλιά του Brennan Johnson μετά από σέντρα του Silva στο 21' ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολη και δεν βρήκε στόχο) και στο τέλος του ευτύχησε να ανοίξει το σκορ σε μια φάση ανύποπτη, όπου όμως η άμυνά μας μάλλον μπερδεύτηκε από τις συνεχείς αλλαγές συστημάτων. Δεν εξηγείται αλλιώς πώς ο Duane Holmes από το κέντρο άνοιξε αριστερά στον Harry Toffolo και εκείνος του τη γύρισε με όλη του την άνεση στην περιοχή, ανάμεσα στον Spence και τον Joe Worrall, ώστε ο επιθετικός της Huddersfield να νικήσει με αριστερό σουτ τον Samba στην κλειστή του γωνία και να πετύχει το γκολ που έμελλε να κρίνει τον αγώνα. Από κει και πέρα, όμως, είχε σύμμαχο την τύχη και τη δική μας τσαπατσουλιά...

Ακόμα και το ημίχρονο θα μπορούσε άνετα να τελειώσει 3-1, αν και έμεναν μόνο 15 λεπτά. Κρίνετε και μόνοι σας: Με τη σέντρα (31') από βαθιά μπαλιά του Spence o Johnson γύρισε στην περιοχή, όπου η άμυνα απέκρουσε άτσαλα και ο επερχόμενος James Garner με απευθείας δεξί βολέ έστειλε τη μπάλα να γλείψει σχεδόν το αριστερό δοκάρι του Lee Nicholls φεύγοντας ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, από γρήγορη εκτέλεση κόρνερ και σέντρα του Zinckernagel, o Ojeda έστρωσε στο πέναλτι, όπου ο Worrall εντελώς μόνος στραβοκλώτσησε και μια σπουδαία ευκαιρία χάθηκε. Στο 39' ο ίδιος ο Δανός ελίχθηκε στην περιοχή και έστειλε με το δεξί και εσωτερικό φάλτσο τη μπάλα να χτυπήσει στη συμβολή των δοκαριών, ενώ και ο Nicholls έκανε το καθήκον του πίσω από τη για άλλη μια φορά πελαγωμένη άμυνά του στο 45', αποκρούοντας το δυνατό σουτ του Silva μέσα από την περιοχή και με καλό οπτικό πεδίο.

Και ο αγώνας συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος. Στο 48' ο Zinckernagel έκανε το σλάλομ στην περιοχή και σούταρε με το δεξί, για να βρει και πάλι τον Nicholls σε ετοιμότητα. Η Forest πίεζε για το 1-1, αλλά λίγο έλειψε στο 50' να πληρώσει μια χαζομάρα του Samba, που προσπάθησε με πολύ δυνατή μπαλιά να βρει τον Worrall, ο οποίος προσπάθησε να κοντρολάρει με το στήθος και γλίστρησε, με συνέπεια να του κλέψει ο Rhodes, να μπει στην περιοχή και να γυρίσει στον Danel Sinani που από το ύψος της μικρής περιοχής ευτυχώς σούταρε ψηλά. Ακολούθησαν ένα άστοχο αριστερό σουτ του Johnson στο 53' από προσπάθεια του Spence, μια φοβερή απόκρουση του Samba ψηλά με το ένα χέρι σε αριστερό σουτ του Lewis O'Brien που είχαμε αφήσει να προχωρήσει ως λίγο έξω από την περιοχή μας, μια σέντρα του Colback στο 58' με τον Johnson να πιάνει το απευθείας βολέ και τον Holmes να βγάζει με την πλάτη σε κόρνερ, και τη φάση του αγώνα στο 60', όταν ο Nicholls απέκρουσε ασθενώς το πλασέ του Silva και ο Johnson σε κενό τέρμα κατάφερε να βρει δίχτυα από την έξω πλευρά. Στο 61' μετά από ωραία ανάπτυξη των Reds στην κόντρα o Silva βρήκε στην περιοχή τον Lewis Grabban, όμως στο κακό του πόδι (αριστερό) και το σουτ του αρχηγού ήταν εύκολη λεία για τον Nicholls. Και στο 63' και στο 65' δύο ακόμα σουτ, πρώτα λίγο άουτ από τον Zinckernagel και μετά με τον Levi Colwill να αποκρούει σε κόρνερ την προσπάθεια του Garner, σε μια φάση που οι δικοί μας υποστήριξαν, έστω χλιαρά, ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του αμυντικού των φιλοξενουμένων (το ριπλέι δεν ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικό).

Όσο και να σας φαίνεται περίεργο μετά από τέτοιο καταιγισμό φάσεων, στα υπόλοιπα περίπου 30 λεπτά (με τις καθυστερήσεις) δεν συνέβη τίποτα αξιοσημείωτο. Δεν βοήθησαν και οι αλλαγές του Cooper (Cafú για Ojeda, Lyle Taylor για Silva που είχε πάει καλά και μάλλον κουράστηκε, João Carvalho για Zinckernagel), αναδεικνύοντας τον ρηχό μας πάγκο, ενώ από την άλλη οι Terriers έδειχναν ευχαριστημένοι απλώς με το να πετάνε τη μπάλα μπροστά χωρίς αποδέκτη, να κόβουν τον όποιο ρυθμό μας και φυσικά να πέφτουν κάτω όσο μπορούσαν - από το πρώτο ημίχρονο άλλωστε το έκαναν, και μάλιστα μιλώντας συνεχώς στον διαιτητή. Ειδικά αυτός ο O'Brien δεν πρέπει να σταμάτησε καθόλου να μιλάει... Τη δουλίτσα τους πάντως την έκαναν, θρονιάστηκαν για τα καλά στην εξάδα και μας άφησαν πέντε βαθμούς πίσω, πάνω που είχαμε αρχίσει να αισιοδοξούμε και να κάνουμε όνειρα, αναγκάζοντάς μας να κλείσουμε το 2021 σε πολύ δυσάρεστο τόνο.

Έχοντας βέβαια υπόψη τις πορείες του Cooper με τη Swansea το 2019-'20 και το 2020-'21 (ειδικά την πρώτη χρονιά, όταν μπήκε στα πλέι-οφ από το πουθενά και φταίγαμε εμείς γι' αυτό), δεν βρίσκω σώφρον να κατεβάσουμε το κεφάλι από τώρα και να κοιτάξουμε να τερματίσουμε σε μια "αξιοπρεπή" θέση. Ήδη η Forest κινείται για την ενίσχυσή της: σήμερα διέρρευσε ότι η πρώτη μας μεταγραφή θα είναι ο 23χρονος επιθετικός της Aston Villa Keinan Davis, με τη μορφή δανεισμού ως το τέλος της σεζόν, ενώ ακούγονται και άλλα ονόματα για τα πλάγια της άμυνας και το κέντρο και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι τελικά η Middlesbrough θα αφήσει τον Spence να ολοκληρώσει την περίοδο στο City Ground. Το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου ανοίγει και σίγουρα μας επιφυλάσσει συγκινήσεις.

Προς το παρόν βέβαια πρέπει να ξαναγυρίσουμε στις νίκες, και την ερχόμενη Δευτέρα έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να το κάνουμε, αντιμετωπίζοντας εντός την προτελευταία Barnsley, που έχει να νικήσει από τις 3 Νοεμβρίου και φαίνεται σε πολύ κακή κατάσταση. Οι Tykes έχασαν χθες 2-1 εκτός από την πολύ φορμαρισμένη Blackburn. Αυτή την αγωνιστική έγιναν ακόμα χθες τα ματς Blackpool-Middlesbrough 1-2 και Coventry-Millwall 0-1, ενώ σήμερα είχαμε τους αγώνες Bournemouth-Cardiff 3-0, Bristol City-QPR 1-2 και Stoke-Derby 1-2. Αναβλήθηκαν για τους γνωστούς λόγους τα Swansea-Luton, Birmingham-Peterborough, Sheffield United-Hull, Reading-Fulham και West Brom-Preston.

Forest: Samba, Spence, Worrall, McKenna, Colback, Ojeda (Cafú 67'), Garner, Johnson, Zinckernagel (Carvalho 80'), Silva (Taylor 72'), Grabban.
Huddersfield: Nicholls, Turton, Pearson, Colwill, Thomas (Koroma 68'), High, O'Brien, Toffolo, Sinani (Pipa 76'), Holmes, Ward (Rhodes 15').
Σκόρερ: Holmes 30'.
Διαιτητής: Gavin Ward. Κίτρινες: Worrall 28' - Holmes 14', Nicholls 78'.
Θεατές: 27.159 (Forest: 25.966).

Steve Cooper: "Προφανώς είναι ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα. Όμως δεν νομίζω ότι είναι μια απογοητευτική εμφάνιση. Θεωρώ ότι παίξαμε καλά απόψε. Απογοητευτήκαμε με το γκολ που δεχτήκαμε, αφού ένα από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της Huddersfield είναι τα γκολ που πετυχαίνει με σέντρες από τα αριστερά. Όμως είδα και πολλά καλά πράγματα σήμερα και μου άρεσαν, οπότε θα τα έχουμε υπόψη μας. Παίξαμε καλά και αυτό είναι καλό γιατί έτσι θέλουμε να παίζουμε, όμως θέλουμε να παίζουμε έτσι και να νικάμε και αυτό θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε. Θα έπρεπε να είχαμε σκοράρει με τις ευκαιρίες που κάναμε, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Θα μπορούσαμε να μιλάμε όλη μέρα για τις ευκαιρίες που χάσαμε και το γκολ που φάγαμε, αλλά ό,τι έγινε έγινε. Θα εξετάσω το παιχνίδι λεπτομερώς όπως κάνω πάντα και θα δω και τις καλές του πλευρές, είναι όμως πολύ σημαντικό να διατηρήσουν οι παίκτες το κεφάλι ψηλά και να συνεχίσουν σ' αυτό το ρυθμό, γιατί έχουμε άλλο ένα σημαντικό ματς τη Δευτέρα".

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.