davis signs

O Steve Cooper είχε πει εδώ και μέρες ότι δεν ήθελε να αφήσει τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας για το τέλος της περιόδου του Ιανουαρίου. Αντίθετα, ήθελε να ολοκληρώσει τις κινήσεις που είχε υπόψη του όσο το δυνατόν νωρίτερα. Από καιρό η Forest στόχευε σε έναν επιθετικό, και μόλις άνοιξε το "παράθυρο" μπήκε κατευθείαν μέσα ο Keinan Davis, δανεικός από την Aston Villa ως το τέλος της σεζόν, ως η πρώτη μεταγραφή του Ουαλού τεχνικού στη θητεία του στον πάγκο των Reds. Επιβεβαιώθηκαν έτσι οι φήμες που κυκλοφορούσαν από προχθές και ήθελαν τον παίκτη να περνάει από ιατρικά τεστ και να υπογράφει.

Γεννημένος στις 13 Φεβρουαρίου 1998, ο Keinan Vincent Joseph Davis πλησιάζει τα 24 αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να καθιερωθεί στην Premiership, και ο εδώ και δύο μήνες προπονητής των Villans Steven Gerrard δεν πείστηκε ότι θα μπορούσε να βασιστεί πάνω του. Άλλωστε και ο προκάτοχός του Dean Smith τον είχε χρησιμοποιήσει μόλις για 11 λεπτά στην ήττα με 1-0 από τη Southampton για το πρωτάθλημα. Κατά τα άλλα έχει παίξει φέτος τρία ματς με την Κ23, δύο για την Premier League 2 (όπου συμμετέχει και η δική μας ομάδα αλλά ο Davis δεν αγωνίστηκε στο μεταξύ μας παιχνίδι) και ένα για το EFL Trophy, όπου συμμετέχουν οι ομάδες της League One και της League Two και όσες Κ23 των ομάδων της Premiership επιθυμούν. Σκόραρε και στα τρία! 

Λίγο σε... μινόρε αρχίσαμε, και δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι το νέο μας απόκτημα, που βρίσκεται στη Villa από το 2015 μετά από το ξεκίνημά του στη Stevenage (την ομάδα της πόλης όπου γεννήθηκε) και ένα σύντομο πέρασμα από τη μικρή Biggleswade Town, όπου τον εντόπισαν οι Villans, είναι κάποιος παίκτης που ψάχνεται ακόμα και έχει αποτύχει ξεκάθαρα να δικαιώσει τις προσδοκίες. Άλλωστε έχει στο ενεργητικό του 39 συμμετοχές στην Championship (28 τη σεζόν 2017-'18, την πιο παραγωγική του) και άλλες 34 στην Premiership (18 το 2019-'20). Συνολικά με τη φανέλα της Villa, που δεν τον έδωσε ούτε μία φορά δανεικό πριν τον στείλει σε μας και το 2020 του ανανέωσε το συμβόλαιο για άλλα τέσσερα χρόνια, έχει αγωνιστεί 87 φορές σε όλες τις διοργανώσεις (μόνο 28 όμως ως βασικός) και έχει πετύχει 7 γκολ. Προσωπικά δεν τον έχω παρακολουθήσει αρκετά ώστε να έχω ίδια άποψη, αλλά όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Άλλωστε το πιθανότερο είναι να έχει κάτι περισσότερο να δώσει από τον Lyle Taylor, η εμπιστοσύνη προς τον οποίο φαίνεται να στερεύει (εδώ που τα λέμε δεν κάνει κι αυτός τίποτα σπουδαίο για να την ενισχύσει).

Ο Davis, που θα αγωνίζεται με το αγαπημένο του Νο9 ("ορφανό" από την αρχή της σεζόν μετά τη μετακόμιση του Nuno Da Costa στη Γαλλία), έχει ανάγκη να παίξει μπάλα, και αυτή ήταν η κεντρική ιδέα των πρώτων του δηλώσεων: "Νιώθω όμορφα που βρίσκομαι εδώ, ειδικά τόσο νωρίς στη μεταγραφική περίοδο ώστε να ξεκινήσω αμέσως. Η Forest είναι ένας μεγάλος σύλλογος που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκά τρόπαια και η ιστορία της μιλάει από μόνη της. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να βελτιωθεί, να πάω κι εγώ μαζί μπροστά και στο τέλος της σεζόν να κάνουμε το ταμείο. Υπάρχουν πολλοί αγώνες και σε μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλο, οπότε έχει σημασία να είμαι πάντα σε καλή κατάσταση και διαθέσιμος, και η ομάδα να παίρνει αποτελέσματα και να διατηρήσει τη φόρμα της μέχρι το τέλος".

Από την πλευρά του, ο Cooper, που μάλλον προτίμησε τον Davis από τον 19χρονο Sam Greenwood της Leeds που φερόταν επίσης ως υποψήφιος, δήλωσε: "Είμαστε ευτυχείς που ο Keinan επέλεξε εμάς, αφού είχε προσφορές και από άλλες ομάδες αλλά μας θεώρησε την καλύτερη επιλογή για την εξέλιξή του σε αυτό το στάδιο της καριέρας του. Τον παρακολουθώ εδώ και αρκετές σεζόν και πιστεύω ότι είναι μια καλή κίνηση για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Τον καλωσορίζω και ανυπομονώ να δουλέψω μαζί του". Αν ο κόουτς κρίνει ότι χρειάζεται τον Davis άμεσα, μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και μεθαύριο απέναντι στη Barnsley και φυσικά στον αγώνα του FA Cup με την Arsenal.

Ο Davis ανεβάζει τον αριθμό των δανεικών μας σε έξι και στην αποστολή κάθε αγώνα επιτρέπονται μόνο πέντε, όμως τα τελευταία νέα από την Αγγλία λένε ότι ευτυχώς αυτός που θα φύγει δεν θα είναι ο Djed Spence, για τον οποίο o Έλληνας ρεπόρτερ της εφημερίδας Sun Κώστας Λιανός αναφέρει ως "αποκλειστική" πληροφορία ότι συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στη Forest και στη Middlesbrough κατέληξαν στην απόφαση για τήρηση της αρχικής συμφωνίας και την παραμονή του παίκτη στο Nottingham ως τον Μάιο (πράγμα που είχε υπονοήσει και σε δικές του δηλώσεις ο μάνατζερ της Boro Chris Wilder). Ούτε φυσικά ο Max Lowe, o James Garner ή ο Philip Zinckernagel. Η καμπάνα χτυπάει για τον Jordi Osei-Tutu, που μέσα σε έναν γύρο έπαιξε μόλις κάτι λιγότερο από τρία παιχνίδια συνολικά και έβγαλε δύο τραυματισμούς που οδήγησαν σε πολύμηνη απουσία, οπότε λέγεται ότι θα επιστρέψει στην Arsenal για να ολοκληρώσει εκεί τη θεραπεία του και να προσπαθήσει ξανά να βάλει την καριέρα του σε τροχιά, αφού το ταλέντο κάθε άλλο παρά του λείπει. Και μιας και πιάσαμε τα μεταγραφικά, τα νέα που κυριαρχούν τις τελευταίες μέρες είναι ότι αποτύχαμε στην πρώτη αποπειρα να αποκτηθεί αριστερός μπακ (ο Ελβετός διεθνής Loris Benito, χωρίς ομάδα από την αρχή της σεζόν, αρνήθηκε το εξάμηνο συμβόλαιο που του προσφέραμε), η Blackpool απέρριψε την προσφορά μας για τον Josh Bowler (η λειψανδρία μετά τα πλήγματα με Joe Lolley και Alex Mighten επιβάλλει την απόκτηση εξτρέμ) και ότι η ομάδα κινείται για τον σέντερ μπακ και αρχηγό της Bournemouth Steve Cook, ως έμπειρο συνδετικό κρίκο μεταξύ Joe Worrall και Scott McKenna στο 3-4-3 που θέλει να μονιμοποιήσει ο Cooper (ως εναλλακτική λύση φέρεται ο Σκοτσέζος διεθνής John Souttar των Hearts, τον οποίο όμως διεκδικεί και η Blackburn). 

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.