tottenham22232

Για τον Jesse Lingard έχω γκρινιάξει εδώ περισσότερες φορές απ' ό,τι για οποιονδήποτε άλλο παίκτη της φετινής Forest (και ίσως όχι μόνο της φετινής!). Η παρουσία του ήταν γενικά υποτονική. Όχι μόνο δεν έκανε τη διαφορά, αλλά πολύ συχνά ήταν σαν να παίζαμε με δέκα. Δεν συμμετείχε στην ανάπτυξη, δεν έβαζε γκολ, δεν έδινε ασίστ. Δεν ήμουν ο μόνος που μουρμούριζε. Ο κόσμος έλεγε ότι πιο πολύ από τη μπάλα τον ενδιαφέρει... το TikTok. Ως και φήμες κυκλοφόρησαν ότι ο σύλλογος ήταν τόσο απογοητευμένος από τη (μη) προσφορά του Άγγλου πρώην διεθνή, που σχεδίαζε να τον ξεφορτωθεί τον Ιανουάριο!

Ο Steve Cooper βεβαίως φρόντισε να πετάξει αυτές τις φήμες στο καλάθι των αχρήστων και να απαντήσει την τελευταία φορά που τον ρώτησαν σχετικά στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Τύπου: "Ο Jesse είναι πολύ σωστός επαγγελματίας, τα δίνει όλα στις προπονήσεις και παίζει πολύ θετικό ρόλο στα αποδυτήρια. Θα τον βοηθήσουμε όλοι και θα ανακάμψει". Κι εσύ απορούσες: δεν βλέπουν ότι είναι τεμπέλης; Η μόνη στιγμή που διακρίθηκε ως παίκτης της Forest ήταν... όταν ξεκίνησε τα πανηγύρια με τη λήξη του αγώνα με τη Liverpool. Έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα όταν ο Cooper αποφάσισε να πηγαίνει με τριάδα στο κέντρο, αφού μπροστά ήταν δύσκολο να εκτοπίσει τους κατά πολύ νεότερους και πιο διψασμένους Brennan Johnson και Morgan Gibbs-White και τον εκάστοτε φουνταριστό. Κάπως έτσι βρέθηκε να ξεκινάει απόψε στον αγώνα του League Cup με την Tottenham, όπου ο κόουτς έκανε όχι μία και δύο, αλλά εννέα ολόκληρες αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα του Σαββάτου με τη Brentford. Με τα "δεύτερα", σα να λέμε! 

Στηθήκαμε λοιπόν κι εμείς να δούμε μετά από πολύ καιρό τη Forest σε ελεύθερο ελληνικό κανάλι - για την ακρίβεια για πρώτη φορά μετά την ήττα με 2-0 από την Chelsea στο Λονδίνο για το FA Cup τον Ιανουάριο του 2020, προ κορονοϊού, όταν ο αγώνας είχε μεταδοθεί από το Mega (ιδιοκτησίας... του ιδιοκτήτη μας, όπως θα ξέρετε). Προς γενική έκπληξη, φέτος τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της διοργάνωσης στην Ελλάδα έχει το "ταπεινό" Action24 (ιδιοκτησίας των ισχυρών ανδρών του Αστέρα Τρίπολης Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη), που επειδή δεν έχει πολλές συχνότητες ώστε να μπορεί να καλύπτει παιχνίδια ταυτόχρονα συνεργάζεται με το επίσης χαμηλής εμβέλειας και θεαματικότητας Attica TV, που έχει ιδιοκτήτη τον... Δήμο Ασπροπύργου! Μια χαρά ήταν παρ' όλα αυτά η μετάδοση του ματς από το Attica, που μας επέτρεψε να γίνουμε μάρτυρες ενός μικρού -ή μεγάλου- θαύματος!

Χωρίς καμιά διάθεση για πλάκα και με πλήρη συναίσθηση των... συνεπειών του νόμου, ο Lingard ήταν απόψε όλη η Forest! Πραγματικά, όσο και να συμπαθώ τον Ryan Yates, στο τέλος έσπαγα το κεφάλι μου να καταλάβω πώς στην ευχή είχε επιλεγεί ως Man of the Match. O Ryan ήταν όπως πάντα μαχητικός και ειδικά απόψε απροσπέλαστος, αλλά όλη η ομάδα τα πήγε περίφημα. Και ξέρετε γιατί; Γιατί την παρέσυρε στον ρυθμό του ο Lingard! Λες και ξύπνησαν από λήθαργο, ας πούμε, ο Renan Lodi λίγο μετά την ανακάλυψη ότι δεν είναι στους εκλεκτούς τού Tite για το Μουντιάλ, ο Joe Worrall που από αναντικατάστατος κάπτεν έχει βρεθεί στον πάγκο στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, ή ο Willy Boly που είχε να παίξει από τις 16 Σεπτεμβρίου (63 λεπτά στην πανωλεθρία με τη Fulham), χωρίς να υστερήσει κανείς, μα κανείς! Τι συνέβη και ο μέχρι πρότινος υποτονικός Jesse έμοιαζε με τον αείμνηστο Κώστα Βουτσά όταν είχε καταπιεί τις υποτιθέμενες "σουπερμαντολίνες", μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Τα έκανε όμως ΟΛΑ στο γήπεδο. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα! Έβαλε το πρώτο του γκολ με τους Reds ενώ θα μπορούσε να είχε βάλει δύο, βοήθησε πολύ να επιτευχθεί ένα ακόμα, έδωσε πάσα "πάρε βάλε" για τετ α τετ που χάθηκε, έκανε όσες τελικές προσπάθειες δεν έχει κάνει μάλλον και στις 12 ως τώρα συμμετοχές του στην Premier League, ακόμα και κίτρινη κάρτα πήρε ("took one for the team", που λένε και οι Άγγλοι) για φάουλ από πίσω σε αντίπαλο που έβγαινε στην κόντρα! Μόνο σπαθιά δεν κατάπιε, δείχνοντας πόσο αδίκησε τον εαυτό του που ξύπνησε τώρα που ο Gareth Southgate έχει μάλλον ήδη κάνει τις επιλογές του για το Κατάρ. Το οποίο δεν λέω εγώ ότι ήταν στόχος του - εκείνος το είχε πει με το που πάτησε το πόδι του στο Nottingham!

Όλη η μέχρι απόψε νωχέλεια του Lingard ήταν σαν να μεταδόθηκε δια μαγείας στους παίκτες της Tottenham, που είχαν να διαχειριστούν και το ψυχολογικό βάρος των τριών ηττών στους τέσσερις τελευταίους αγώνες τους στο πρωτάθλημα. Νομίζετε ότι ο Antonio Conte έκανε επίσης πολλές αλλαγές; Λάθος! Ξεκίνησε επτά παίκτες που περιλαμβάνονταν στο αρχικό του σχήμα στην ήττα της Κυριακής με 2-1 από τη Liverpool στο Λονδίνο, μεταξύ των οποίων και τον αρχηγό του Harry Kane που μας είχε πληγώσει δις στον αντίστοιχο αγώνα για το πρωτάθλημα τον Αύγουστο, δείχνοντας ότι το ματς και τον ένοιαζε και τον παραένοιαζε. Και τι έκαναν όλοι αυτοί; Σχεδόν μια τρύπα στο νερό. Πνίγηκαν από μια άμυνα που δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ μαζί, τον χώρο του κέντρου τον έχασαν από χέρι, ενώ είναι πολύ τυχεροί που έφαγαν μόνο δύο γκολ. Έτσι όπως το γράφω! Θα το διαπιστώσετε άλλωστε και παρακάτω... Αλλά μισό λεπτό. Αυτό δεν πάει να πει ότι βαριόντουσαν που ζούσαν και ήρθαν από την πρωτεύουσα να δουν τα αξιοθέατα. Εμείς δεν τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους, πέρα από ένα δεκάλεπτο με τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο, όπου και πάλι δεν μπορώ να πω ότι μας έφαγε και το άγχος από την πολλή πίεση που δεχθήκαμε! Μη σας ξεγελάει το 41-59% στην κατοχή μπάλας. Κοιτάξτε καλύτερα τις τελικές προσπάθειες: 14 (9 στο τέρμα) έναντι 8 (2). Ο Fraser Forster είχε πολύ, μα πολύ περισσότερη δουλειά από τον Wayne Hennessey, που πάντως ήταν μάγκας και σταθερότατος και πανέτοιμος να είναι το Νο1 της Ουαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Με μόνο, λοιπόν, τον Yates και τον Serge Aurier παρόντες από την ενδεκάδα του Σαββάτου, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Forest ξεκίνησε τρώγοντας σίδερα. Ήδη μέχρι το 12' είχε τέσσερα κόρνερ έναντι μηδέν της αντιπάλου της και μαζί τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο 9'. Σε μια αναταραχή στην περιοχή των Spurs ο Davinson Sánchez προσπάθησε να αποκρούσει και έστειλε τη μπάλα πάνω στα πόδια του Taiwo Awoniyi, που κόντεψε να σκοράρει με καραμπόλα, όπως με τη West Ham, αλλά την είδε να χτυπάει στο δοκάρι, πριν ο Lingard πεταχτεί στο ριμπάουντ και με κεφαλιά αναγκάσει τον Forster να κάνει την πρώτη του σπουδαία απόκρουση στο ματς. Ο 34χρονος πρώην διεθνής Άγγλος γκολκίπερ ήταν αυτός που ενστικτωδώς είπε "όχι" και στον Worrall στο 22', όταν μετά από κόρνερ που απέφερε η κόντρα του Eric Dier σε σουτ του Lingard ο αρχηγός βρέθηκε σε θέση για σουτ στο ύψος της μικρής περιοχής και είπε να το δοκιμάσει. Ακολούθησε το καλό διάστημα της Tottenham που λέγαμε, με δύο μισο-ευκαιρίες σε ένα πρώτο ημίχρονο που είχε πάθος από την πλευρά μας στις διεκδικήσεις της μπάλας αλλά όχι και πολλές σημαντικές φάσεις για γκολ. Στο 29' σε κόρνερ του Ivan Perišić από αριστερά ο Dier έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ, ενώ στο 31' ο Κροάτης εξτρέμ απέφυγε στην περιοχή τον Worrall και γύρισε συρτά, Boly και Lodi μόλις βρήκαν μπάλα και ο προωθημένος Matt Doherty σούταρε δυνατά από πλάγια δεξιά για να βρει σε ετοιμότητα τον Hennessey που έπεσε και απέκρουσε όμορφα, στη μία από τις μόλις δύο επεμβάσεις του στο παιχνίδι. 

Ο Conte μάλλον το είδε να έρχεται και στο ημίχρονο έβγαλε τον Pierre-Emile Højbjerg, που είχε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, για να βάλει τον σίγουρα πιο δημιουργικό Rodrigo Bentancur. Αλλά οι δικοί μας ήταν αποφασισμένοι να αρχίσουν το δεύτερο μέρος όπως ακριβώς είχαν ξεκινήσει και το πρώτο. Πάλι ο Lingard στο 48' τέσταρε από το "D" την ετοιμότητα του Forster με το ίδιο αποτέλεσμα. Αλλά όσα έγιναν στο επόμενο δεκάλεπτο αποτέλεσαν την απολαυστική επιβεβαίωση ότι ο "εξαφανισμένος" ήταν το απόλυτο αφεντικό αυτού του ματς. Στο 50' έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο και την άνοιξε λίγο παραπάνω, αλλά πριν επωφεληθεί αντίπαλος έπεσε με τάκλιν και την άνοιξε στον Lodi, που βλέποντας ότι δεν ερχόταν κανένας να τον μαρκάρει προχώρησε μέχρι το ύψος της περιοχής, απέφυγε με άνεση τον Sánchez και με γλυκό, βραζιλιάνικο δεξί φαλτσαριστό σουτ σημάδεψε σωστά την αριστερή γωνία του Forster που έπεσε χωρίς αποτέλεσμα και άνοιξε κι αυτός "λογαριασμό" με το Garibaldi. Οι Reds είχαν πάρει μπρος και ήταν πια ασταμάτητοι. Στο 53' ο Forster γλίτωσε τους Λονδρέζους από το 2-0 όταν μετά από κλέψιμο του Lewis O'Brien και πάσα του Awoniyi ο Lingard με φανταστική μπαλιά έβγαλε απέναντί του τον Sam Surridge, αλλά, ενώ το αριστερό σουτ του συνήθως "φονιά" σε τέτοιες φάσεις ήταν καλό, ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων άπλωσε το πόδι και έδιωξε σε κόρνερ. Θα νικούσε τον Sam και δύο λεπτά αργότερα, όταν σούταρε λίγο έξω από την περιοχή με αρκετό κόσμο μπροστά του ακριβώς πάνω του, αλλά ο φορ των Reds θα έπαιρνε την εκδίκησή του στο 57'. Πάλι ο Awoniyi, που δεν αρκείται στο να περιμένει μπάστακας μια μπαλιά μπροστά αλλά τρέχει και διεκδικεί και αυτό είναι από τα πολύ θετικά του στοιχεία, έκλεψε στο κέντρο, άνοιξε δεξιά στον Aurier, ο Ιβοριανός σέντραρε και ο Surridge έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι προς τη μικρή περιοχή, όπου πετάχτηκε ο Lingard και με νέα κεφαλιά την έστειλε να αναπαυθεί για δεύτερη φορά στα δίχτυα του ανήμπορου Forster. Το χάρηκε πολύ ο Jesse αυτό το πρώτο γκολ, και μαζί του οι Johnson και Emmanuel Dennis που πετάχτηκαν σαν ελατήρια από τον πάγκο για να τρέξουν να πανηγυρίσουν μαζί του. Τον "πάνε" πολύ οι συμπαίκτες του και φαίνεται. Μακάρι το αποψινό να είναι μια νέα αρχή!

Ο Conte έπρεπε πλέον να αντιδράσει δυναμικά, και λίγο μετά το 2-0 έκανε τριπλή αλλαγή. Ο "πολύ κουρασμένος" κατά τον Ιταλό Kane, ο μέτριος Perišić και ο πιτσιρικάς Oliver Skipp με τις πολύ καλές συστάσεις (θυμάστε που προσπαθούσαμε να τον αποκτήσουμε ως δανεικό;), που όμως αυτή τη φορά σπατάλησε την ευκαιρία του, βγήκαν για να μπουν ο Dejan Kulusevski, ο... Lingard της Tottenham στον αγώνα του Αυγούστου, ο διεθνής Ισπανός μέσος Bryan Gil και ο μόλις αποθεραπευθείς από τραυματισμό και με το διαβατήριο έτοιμο για Κατάρ γνωστός και μη εξαιρετέος Βραζιλιάνος Richarlison, που φυσικά σε κάθε του επαφή με τη μπάλα αποδοκιμαζόταν για την έλλειψη σεβασμού που είχε δείξει πριν από δυόμισι μήνες (σε ροή αγώνα και με το σκορ στο 0-2 έκανε τσαλιμάκια με τη μπάλα κοντά στη γραμμή του πλαγίου, ώσπου ήρθε ο Johnson και με μια ωραία κλωτσιά τού "υπέδειξε" ότι δεν φερόταν σωστά). Ο Cooper αντέδρασε με δική του διπλή κίνηση, αποσύροντας τον Aurier, που όπως ξέρουμε χρειάζεται ειδική διαχείριση, για να βάλει τον Neco Williams και τον φιλότιμο Awoniyi για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στην κόντρα μας με τον Johnson. Στο 64' άρχισε το ρεσιτάλ των καρτών από τον ρέφερι Peter Bankes, που ως τότε δεν είχε δείξει καμία και τελείωσε το ματς με επτά (δικαιολογημένες πάντως όλες), και στο επόμενο λεπτό ο παλιόφιλος Djed Spence γνώρισε την αποθέωση από την κερκίδα μας παίρνοντας τη θέση του Doherty στην τελευταία αλλαγή του Conte. Αυτός ήξερε τα κατατόπια, αυτόν εμπιστεύτηκε, και όπως θα δούμε παρά λίγο να τον δικαίωνε κιόλας.

Ο Johnson μπήκε αμέσως στο πνεύμα του αγώνα. Στο 69' είχε την ευκαιρία να ξεράνει τους πρωτευουσιάνους μια και καλή, αφού μια φανταστική κάθετη μπαλιά πολλών μέτρων του Orel Mangala τον έβγαλε απέναντι στον Forster, που όμως και πάλι αντέδρασε σωστά και απέκρουσε στην έξοδο με τα πόδια, ενώ στο 71' με φοβερή ντρίμπλα πάνω στην τελική γραμμή άφησε πίσω του τον Ryan Sessegnon και έστρωσε στην περιοχή στον Lingard, που σούταρε χωρίς επιτυχία μέσα σε ένα δάσος από πόδια. Ο Mangala ήταν πάρα πολύ καλός, όπως και οι παρτενέρ του στον άξονα Yates και O'Brien, αλλά είχε αναγκαστεί να πάρει κίτρινη στο 68' σταματώντας μια από τις γνωστές επελάσεις του Spence, και μόλις οκτώ λεπτά αργότερα για ένα νέο φάουλ στον Richarlison στον κύκλο της σέντρας δέχθηκε και τη δεύτερη και το ματς τελείωσε πρόωρα γι' αυτόν. Έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης μας που αποβάλλεται φέτος (στο 16ο ματς) και θα ττιμωρηθεί με μία αγωνιστική, την οποία θα εκτίσει το Σάββατο απουσιάζοντας από τον αγώνα με την Crystal Palace. Η διαφαινόμενη πολιορκία της Tottenham, που είχε πια το αριθμητικό πλεονέκτημα, ανάγκασε τον Cooper να βάλει και τρίτο σέντερ μπακ, τον Steve Cook, αντί του Lingard, να αντικαταστήσει τον ενθουσιασμό τού Surridge με τον καλύτερο χειρισμό της μπάλας τού Gibbs-White και να δώσει την ευκαιρία στον Jack Colback, ο οποίος επέστρεφε από έναν περίεργο τραυματισμό που δεν του είχε επιτρέψει να αγωνιστεί μετά τις 3 Σεπτεμβρίου, να πατήσει χορτάρι αλλάζοντας τον κουρασμένο O'Brien.

Βεβαίως αυτή η πολιορκία δεν ήρθε ουσιαστικά ποτέ. Οι Spurs έχασαν μόλις μία αλλά αρκετά καλή ευκαιρία ακόμα, στο 80', με τον Spence να απειλεί αμαρκάριστος με κεφαλιά μετά από βαθιά σέντρα του Clément Lenglet από αριστερά και τον Hennessey να τινάζει το τεράστιο κορμί του και να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 81' γκολ του Richarlison μετά από σέντρα τού (επίσης σέντερ μπακ) Dier ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Οι παίκτες της Tottenham δεν μπορούσαν πια να κρύψουν τον εκνευρισμό τους και έπεσαν ως το τέλος αρκετές "ψιλές" που τιμωρήθηκαν δεόντως από τον Bankes (χαρακτηριστική η κίτρινη στον Dier που πέταξε τη μπάλα πάνω στον πεσμένο Johnson μετά από φάουλ που του έκανε. Η Forest κράτησε γερά, αποθεώθηκε από τον κόσμο της που αν και καθημερινή πλημμύρισε πάλι το γήπεδο και στρέφεται τώρα στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος πριν τη διακοπή λόγω Μουντιάλ το Σάββατο, πάλι στο City Ground, με την Crystal Palace όπως είπαμε και πριν.

Και επειδή το League Cup ποτέ δεν το σνομπάραμε και το έχουμε πάρει και τέσσερις φορές, περιμένουμε βέβαια να μάθουμε και την αντίπαλό μας στον τέταρτο γύρο, αύριο κάπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, μόλις ολοκληρωθεί και το τελευταίο ματς του τρίτου (Manchester United-Aston Villa). Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της φάσης των "32", όπου δεν έλειψαν και κάποιες δυνατές εκπλήξεις: Χθες Bournemouth-Everton 4-1, Brentford-Gillingham 1-1 (5-6 πέναλτι), Bristol City-Lincoln 1-3, Burnley-Crawley 3-1, Leicester-Newport 3-0, MK Dons-Morecambe 2-0 και Stevenage-Charlton 1-1 (4-5) και σήμερα Arsenal-Brighton 1-3, Newcastle-Crystal Palace 0-0 (3-2), Southampton-Sheffield Wednesday 1-1 (6-5, υπό το βλέμμα του νέου προπονητή των Saints Nathan Jones που για δεύτερη φορά αφήνει σύξυλη τη Luton που κυνηγάει πλέι-οφ για ομάδα Premiership), West Ham-Blackburn 2-2 (9-10, με τους "πρώην" μας Michail Antonio και Ben Brereton Díaz να σκοράρουν σε κανονική διάρκεια και πέναλτι), Wolves-Leeds 1-0, Liverpool-Derby 0-0 (το πάλεψαν οι... αγαπημένοι μας πριν χάσουν 3-2 στα πέναλτι, κρίμα και ήθελα να παίξουμε μαζί τους για το Brian Clough Trophy) και Manchester City-Chelsea 2-0. 

Forest: Hennessey, Aurier (Williams 62'), Worrall, Boly, Lodi, Yates, Mangala, O'Brien (Colback 79'), Lingard (Cook 78'), Surridge (Gibbs-White 79'), Awoniyi (Johnson 62').
Tottenham: Forster, Sánchez, Dier, Lenglet, Doherty (Spence 65'), Skipp (Kulusevski 59'), Bissouma, Højbjerg (Bentancur 46'), Sessegnon, Perišić (Richarlison 59'), Kane (Gil 59').
Σκόρερς: Lodi 50', Lingard 57'.
Διαιτητής: Peter Bankes. Κίτρινες: Lingard 64', Mangala 68' - Bissouma 67', Kulusevski 87', Bentancur 89', Dier 93'. Κόκκινη: Mangala 76' (δεύτερη κίτρινη).
Θεατές: 28.384 (Forest: 25.453).

Steve Cooper: "Αυτό που μου άρεσε περισσότερο απ' όλα ήταν ότι παίξαμε καλά με τη μπάλα στα πόδια και επωφεληθήκαμε από αυτό δημιουργώντας ευκαιρίες και πετυχαίνοντας γκολ. Υπήρξαν στιγμές και σε άλλα παιχνίδια που παίξαμε έτσι και ήμασταν απειλητικοί, αλλά δεν το εξαργυρώσαμε με γκολ, όπως ας πούμε στο πρώτο ημίχρονο με τη Brentford. Απόψε είμαι πολύ ευχαριστημένος που επιβραβεύθηκαν με τις ευκαιρίες και τα γκολ η προσήλωσή μας στο δικό μας παιχνίδι και στο πλάνο που είχαμε και η σκληρή δουλειά που κάναμε για να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις. Το άλλο ευχάριστο είναι προφανώς ότι πήραν λεπτά συμμετοχής παίκτες που είχαν αρκετό καιρό να αγωνιστούν, και έπαιξαν 90 λεπτά χωρίς κανένα πρόβλημα σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Ήταν μια πραγματικά ικανοποιητική βραδιά. Όπως όμως θύμισα και στους παίκτες, αύριο μας περιμένει μια σημαντική μέρα προετοιμασίας και μετά άλλη μία την Παρασκευή πριν από το επόμενο παιχνίδι μας το Σάββατο. Ο Lingard θεωρώ ότι ήταν εξαιρετικός. Σκόραρε με κεφαλιά και θα μπορούσε να βάλει ακόμα ένα γκολ με τον ίδιο τρόπο (σ.σ. είπε "with his head", που σημαίνει και "με το μυαλό του"). Πήρε πολύ καλές θέσεις μέσα στο ματς. Κάλυπτε και έβρισκε χώρους με μεγάλη επιτυχία. Και το πιο σημαντικό, έκανε ό,τι κάθε προπονητής θέλει να κάνουν οι επιθετικοί του: να απειλούν και να είναι αποτελεσματικοί. Δεν έβαλε μόνο το γκολ, αλλά τα πήγε πολύ καλά και στις τελικές πάσες του και στην κυκλοφορία της μπάλας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτόν απόψε, όπως άλλωστε είμαι και από όλους τους υπόλοιπους".

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας The Guardian.