brereton scores vturkey

Wednesday Wrap-up επεισόδιο δέκατο, και ένα ακόμα μέλος του ρόστερ επιστρέφει μεθαύριο στο Nottingham για να ενταχθεί στην προετοιμασία των Reds. Ο λόγος φυσικά για τον Ben Brereton, που για πρώτη φορά δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα της Αγγλίας τη Δευτέρα για τον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ19 που διεξάγεται στη Φινλανδία. Ο στράικερ της Forest τελικά μπήκε αλλαγή, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά ώστε να αποφύγει το μοιραίο η ομάδα του Paul Simpson, που αποκλείστηκε και απέτυχε να υπερασπιστεί τον περσινό της τίτλο.

Έναν βαθμό χρειάζονταν τα "Λιονταράκια" απέναντι στη Γαλλία, αλλά όλα πήγαν θεόστραβα. Όταν ο Ben (στη φωτό σκοράρει στην πρεμιέρα με την Τουρκία) μπήκε στο ματς, στο 61', αντικαθιστώντας τον George Hirst (πρώην φορ της Sheffield Wednesday που τώρα παίζει στο Βέλγιο με τη Leuven), οι Γάλλοι ήταν ήδη μπροστά με 4-0! Είχαν σκοράρει οι Nabil Alioui (Monaco, 28', 56'), Myziane Maolida (Lyon, 41') και Amine Gouiri (Lyon, 63'). Έξι λεπτά μετά την είσοδό του ο Gouiri διαμόρφωσε το τελικό 5-0... Η απογοήτευση του Ben φάνηκε και στην κίτρινη κάρτα που αντίκρισε στο 81'.

Έτσι η Αγγλία τερμάτισε τρίτη και δεν θα συνεχίσει στα ημιτελικά, θα παίξει όμως μπαράζ με την τρίτη του άλλου ομίλου Νορβηγία αύριο (Πέμπτη 26/7) το μεσημέρι για μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 του χρόνου στην Πολωνία. Θα είχε πάρει τη δεύτερη θέση παρά τη βαριά ήττα, αν είχε κρατήσει τη νίκη απέναντι στην Ουκρανία την περασμένη Παρασκευή. Σε έναν αγώνα όπου ο Ben έπαιξε (όπως και στην πρεμιέρα) 90', οι Άγγλοι προηγήθηκαν μόλις στο 8' με τον Marcus Tavernier της Middlesbrough, δέχθηκαν όμως την ισοφάριση στο 39' από τον Vladyslav Supriaha της Dnipro και είχαν την ευκαιρία του αγώνα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με το δοκάρι του Hirst, αλλά έμειναν στο 1-1, και οι Ουκρανοί, που νίκησαν στη συνέχεια τους Τούρκους ενώ στην πρεμιέρα είχαν καταβάλει και τους Γάλλους, πήραν την πρώτη θέση του ομίλου αήττητοι.

Ο Aitor δεν αστειεύεται

Δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος ο Aitor Karanka μετά το 2-2 με την Oldham. Όχι βέβαια για το αποτέλεσμα, που δεν μετράει καθόλου σ' ένα φιλικό, αλλά για τη χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν οι Reds το ματς. "Από το ζέσταμα κιόλας κατάλαβα πως κάτι δεν πήγαινε καλά", είπε ο Βάσκος. Τι είδε; Αρχικά τους παίκτες του να χαριεντίζονται με την εξέδρα, και έπειτα να έχουν πάρει εντελώς στην πλάκα μια άσκηση προθέρμανσης με τον Costel Pantilimon. Μακάρι να άκουσαν το καμπανάκι, και να κατάλαβαν πως ο προπονητής τους θέλει να είναι σοβαροί σε όλες ανεξαιρέτως τις υποχρεώσεις τους, αρχής γενομένης από το αποψινό φιλικό με τη Scunthorpe (21.30 ώρα Ελλάδας).

Πλησιάζει ο Byram;

Τη Δευτέρα κυκλοφόρησε η φήμη πως η Forest είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Sam Byram από τη West Ham, μάλλον με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, ώστε να κλείσει την "τρύπα" που άφησε στο δεξί άκρο της άμυνάς της η αποχώρηση του Eric Lichaj. Πάντως σε περίπτωση που "στραβώσει" η δουλειά υπάρχει (πάντα κατά το ρεπορτάζ) και η εναλλακτική του Tom Lockyer των Bristol Rovers, του 23χρονου αναπληρωματικού του παλιόφιλου Chris Gunter στην Εθνική Ουαλίας, ενώ ο Karanka δείχνει να μην αποκλείει και άλλες προσθήκες μετά από αυτή του δεξιού μπακ. Πάντως τα όσα γράφτηκαν για τον Nacer Chadli της West Brom μοιάζουν εντελώς ουτοπικά, μετά και από τις σπουδαίες εμφανίσεις του Βέλγου στο Μουντιάλ. Πιο νορμάλ φαίνεται η περίπτωση του 21χρονου Ισπανού αμυντικού χαφ της Liverpool Pedro Chirivella, για τον οποίο γράφτηκε σε εφημερίδα του μεγάλου λιμανιού ότι ενδιαφερόμαστε. Στα υπόλοιπα μεταγραφικά νέα, η έλευση του Jack Colback δείχνει να ανοίγει το δρόμο για νέο δανεισμό του Ryan Yates, παρ' όλο που ο νεαρός είναι πολύ καλός στα φιλικά (λέγεται πως ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Rotherham). Στο μεταξύ, παρελθόν από την ομάδα αποτελεί και επίσημα ο Armand Traoré, που έκλεισε στην νεοφώτιστη στην πρώτη κατηγορία της Τουρκίας Rizespor (την ομάδα, δηλαδή, που είχε απορρίψει ο Michael Mancienne). Τέλος, το ενδεχόμενο της απόκτησης του Jack Marriott δείχνει να απομακρύνεται, αφού η Peterborough ανακοίνωσε πως έχει ήδη απορρίψει τρεις (!) προτάσεις της Derby, αλλά ο παίκτης θέλει να μετακομίσει στο Pride Park (ή όπως τέλος πάντων θα λέγεται φέτος) και η ομάδα "δεν θέλει να του κόψει το δρόμο". Ας πάει στο καλό αν καίγεται τόσο πολύ να πάει ειδικά "εκεί", αλλά στα λεγόμενα του "παιχνιδιάρη" Darragh Mac Anthony πάντα υπάρχει μια επιφύλαξη...

Φιλικά με σημασία

Στο 2-2 με την Alfreton της ομάδας Κ23 το Σάββατο έπαιξαν όχι μόνο οι Anel Ahmedhodzic, Danny Preston και Arvin Appiah που έκαναν προετοιμασία με την ομάδα των ανδρών, αλλά και οι Toby Edser και Adam Crookes που μάλλον δεν πάνε δανεικοί στη Lincoln, όπως και ο Zach Clough και ο Απόστολος Βέλλιος, που δεν έχουν βρει ακόμα ομάδες (για τον Clough δεν είναι πάντως βέβαιο ότι θα αποχωρήσει εντελώς από την ομάδα, δηλαδή με κανονική μεταγραφή). Σκόραραν ο Gboly Ariyibi, που επίσης δεν υπολογίζεται από τον Karanka, και ο εντυπωσιακός 17χρονος Appiah. Σε άλλα φιλικά που αφορούν τους ήδη δανεικούς, ο Jason Cummings άφησε καλές εντυπώσεις στην ήττα της Peterborough στην Πορτογαλία από τη Marítimo (0-1), o Jorge Grant πέτυχε δύο γκολ στο 5-1 της Luton επί της Chesham και ο Tyler Walker είχε συμμετοχή 58 λεπτών χωρίς να σκοράρει στο εντυπωσιακό 3-1 της Mansfield απέναντι στη Derby.

Επιβράβευση για τον κόσμο

Τα διαρκείας ξεπέρασαν πλέον τις 19,5 χιλιάδες (το ρεκόρ, δηλαδή, όλο και ανεβαίνει) και ο νέος σπόνσορας της φανέλας μας, η Bet Bright, ανέλαβε να επιβραβεύσει τον κόσμο της Forest, προσφέροντας δωρεάν μετακίνηση των φίλων της ομάδας που θα εξασφαλίσουν εισιτήριο για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στη Bristol City στο Ashton Gate. Τυχεροί όσοι θα προλάβουν...

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Nottingham Post.